Kardeşimin bilgisayarımda %50 hak istemekte haklı mı?

4.sınıfa giden bir kardeşim var ve evde bir laptopumuz var. Genelde sabah erken kalkıp ikindiye kadar bazen akşamda olabiliyor, laptopla oyun oynuyor. Tek oynadığı oyun Roblox, bense genelde akşama doğru ondan alıp 3, 4, 5'e kadar kullanırım. Laptopta bayağı eski, LoL'de falan 25 FPS ama Roblox oynuyor sadece 45 FPS gibi. Oyuna bağlı ben kendime yeni PC alacağım, parasının yarısını ben yarısını peder verdi ve kardeşim bu PC de %50 hakkı olduğunu talep ediyor. Elbette günde 1,2 saat vermek benim abi olarak görevim.
Ancak bu bilgisayarın benim kişisel bilgisayarım olacağını söylemiştim zaten, laptopu yaza doğru RAM falan alacağım. Temizletip macunlatacağım ancak hala %50 hak talep ediyor, burada kim haklı o mu ben mi?
"He ok senin" de oynatma çoluk çocukla çok yormayın kafanizi.

Böyle düşünmeyin hocam, sonuçta "abi" siniz. Kan bağınız var, bende sevmem küçük yaşta çocuğa ne yapacağı belli olmaz. Ben sizin yerinizde olsam diğer bilgisayarı bir şekilde iyileştirip onda oynatırdım.

Hocam Roblox'u 60 FPS oynasa ne fark eder 144 oynasa ne fark eder eğer ki farklı oyun oynayacak olsa diycemki heves ediyordur ama bir şey değişmiycek zaten.

Düzeltme: Hocam az önce rmc Team'den öğrenmiş bulundum Roblox her türlü 60 FPS oluyormuş.

Roblox'un FPS sınırı 60 resmi olmayan yöntemler hariç yükseltmenin yöntemi yok. 😁

Yeni bir bilgi daha öğrenmiş oldum hocam sağ olun.

4.sınıfa giden bir kardeşim var ve evde bir laptopumuz var. Genelde sabah erken kalkıp ikindiye kadar bazen akşamda olabiliyor, laptopla oyun oynuyor. Tek oynadığı oyun Roblox, bense genelde akşama doğru ondan alıp 3, 4, 5'e kadar kullanırım. Laptopta bayağı eski, LoL'de falan 25 FPS ama Roblox oynuyor sadece 45 FPS gibi. Oyuna bağlı ben kendime yeni PC alacağım, parasının yarısını ben yarısını peder verdi ve kardeşim bu PC de %50 hakkı olduğunu talep ediyor. Elbette günde 1,2 saat vermek benim abi olarak görevim.
Ancak bu bilgisayarın benim kişisel bilgisayarım olacağını söylemiştim zaten, laptopu yaza doğru RAM falan alacağım. Temizletip macunlatacağım ancak hala %50 hak talep ediyor, burada kim haklı o mu ben mi?

Nihat Hatipoğluna sor kardeşim 😂😂 şaka bi yana hakkıda olsa bu oran %50 değildir tamamen kardeşinle senin aranda bende çok tartıştım bu konuyla aynı sıkıntıları bende çektim bence kardeşinle ortak kullan sana kin gütmesin ama anlaşmayı bozmamak şartıyla ver pcye

Kardeşinle en makul dengeyi bulabilmen önemli. Ona bu bilgisayarın parasını nasıl biriktirdiğini izah edebilirsin. Kendisi de bu parayı biriktirene dek ona bilgisayarını senin belirlediğin saat ve ölçüde kullandıracağını söyle. Olay bence böyle çözülür.

Bir insanın kardeşine cevap vermek için hiç tanımadığı insanlardan yardım istemesi benim pek de mantıklı bulduğum bir durum değil. Zira her ailenin kazan kaynatma teknikleri farklıdır. Bazı ailelerde tüm parayı kendin de versen kardeşi o bilgisayarın yarısından fazlasını bile talep edebilir iken bazı ailelerde bu duruma yaklaşım çok daha farklı olabilir. Bu durumu kendi ailen içinde konuşup anlaşmanız bence senin için daha faydalı olur. Altı üstü bir bilgisayar için başkalarının fikirlerini alıp aile içine taşımak sana uzun vadede daha büyük zarara mal olabilir.

Ben 4. sınıfa giderken babam bana 2 tane 10 liraya karşılık 100 alırdı 2 tane 10 lira fazla diye. Adama bak yahu😀 yarısı benim diyor.
Şöyle diyeceksin kardeşine, çocuk olduğunu da hesaba kat, sen bu bilgisayarın alınmasında yardımcı olmuyorsun, benim ve ailenin ortak parasıyla alınıyor bu bilgisayar.
Kabul etmiyorsa da şöyle dersin; (parayı çalışarak kazandıysan) bu bilgisayar için çalıştım, sen aldığım şeye mi konacaksın? Ya da bayramda topladığın parayı sen yerken, ben bu bilgisayar için yemeyip kumbarama atıyordum gibi bir şeyler.
Eğer evin parası ortaksa, yani annenin geliri sadece annende ya da babanın parası sadece babanın sorumluluğunda değilse, yani babanın maaşı annenin maaşı evin parasına katılıyorsa, %50 senin, %17'şer (yanlış hesap olabilir) aile bireylerinin payı oluyor gibi bir şey.
Kardeşine oynatmamakta özgürsün bence. Ev burası canım, hukuk bürosu değil ya. Resmiyete göre hareket edilmiyordur.
Ha baktın kardeşin izin vermediğin halde oynuyor bilgisayarında, elini açabildiğin kadar açıp ışık hızıyla yapıştırırsan, bir daha oynamaz. 🙃 (tabii böyle bir yola başvurma, işin espirisi bu. :))
Kısaca, kardeşine laptop senin diyerek lafı bitir. Uzatırsa sende yaş farkını konuştur.

Baban ikinizin de babası haliyle babanı ikiye böldüğümüzde yüzde 50'ye 50 oluyor yani yarısı senin yarısı kardeşinin bu da demek oluyor ki babanın verdiği paranın yarısında direk senin hakkın var yüzde 25 kardeşinin yüzde 75 senin hakkın.

O çocuğa ayar ver vallahi ileride ne alırsan çöker miras kavgası silahlı çatışmaya gitti haberini duyarız 20 sene sonra.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı