Boks sporuyla uğraşıyorum ve o iş gerçekten öyle değil, boks zaman ve emek ister, yaptıkça direnç ve özgüven kazanırsın. Kasların gelişir ve istersen 1.55 boyunda ol 1.80 adamı da rahat rahat yıkabilecek seviyeye gelirsin. O 60 KG boksör adam bırak 90 kilo yağ torbasını ya da normal vücut endeksine sahip bir insanı, 3-4 insanı çok rahat yere serebilir, hatta bir kamyon adamı yere serenler var. Buna şahit olmuş biri olarak söylüyorum bunu. Bir adamı boyuna ve kilosuna göre yargılayıp ne yapabileceğini sorgulamak hiç mantıklı değil. Bundan 7-8 yıl önce İrdandalı bir boksör turist olarak gelmişti bir sokak esnafla tek başına mücadele edebilmişti o habere bir göz at.Hahaha. Komik oluyorsun dostum. 60 kg bokscu mu 90 kg dalyan gibi adamı yıkacak sağlam bir tane oturttunmu bak bakalım boks moks işer yarıyor mu? Anca kendi dengini yenersin.
Çok doğru, o adamdaki refleks ani hareketler ve çeviklik, boyun uzunluğuyla kilonun olmasıyla kazanılmaz. Muhtemelen arkadaşın bahsettiği irilikte bir adam boksör kişiye bir tane yumruk vuramaz bile.Bak bakayım, neler oluyor dünyada. Çevik ayak hareketleri, her daim elini takip edip en ufak hareketinde kaçınması, mesafeyi hep açması, ardından belki de 100 kiloluk herifi poşet gibi yere sermesi.
Çenene yiyeceğin bir darbe, bacağına atılan birinin bir yere düşürmesiyle, ilk kilitlendiğinde ilahi alemlere yolculuğa çıkarsın.