Kendimi kavgadan nasıl koruyacağım?

353501

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2020
Mesajlar
16
Arkadaşlar babam asker, 2 hafta önce Hatay/İskenderun'a tayin sebebiyle geldik. Eskiden birisi bana karışınca arkadaşlar yardım ediyordu veya hocaya söylüyordum. Şu an tanıdığım arkadaşım yok. İnternette "hocaya söylersen daha da bulaşabilirler, sen hiç onlara bulaşma bile" falan diyenler olmuş. Hocaya söylemeli miyim yoksa direkt uzaklaşmalı mıyım? YouTube'da hiç komik değil kanalı okul kabadayısı diye bir video yayınlamış. O videodaki gibi zorba birisini görürsem ne yapacağım? Kavgayı kesinlikle düşünmüyorum. Hem kavga edecek gücüm yok hem de ben adamı itsem, kafasını yere vursa beyin kanaması geçirse ölse benim hayatım biter. Ne yapayım? Evet dışarıdan bakınca komik bir konuymuş gibi gözükebilir, dalga geçenler olabilir. Tek isteğim dalga geçmeden yanıt vermeniz. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam akıllı bir insansan zaten pek kavga etmezsin. Çok şükür ben şuan lise 3 e geçtim hiç kavga falanda etmedim. Sınıftaki dizolar kopya istiyor. Efsane bir taktik buldum sana da yazıyım. Sınavdan önce son tenefüs git, girecek hocaya öğrencileri ayırmasını söyle ve sürekli hocanın gözüne bak kaş göz yap ameleler görmeden. %100.00 işe yarıyor. Süper yöntem. Başta tamam ama söz vermeyim hocalar ayırabilir de suyuna git. Kısacası köprüyü geçene kadar ayıya dayı de. Yanlız onlar derse de. Çalışmadım deyip iyi alırsan sıkıştırabilirler. Kısa sürede babayiğit arkadaşlar edin seni savunan gerçek dost olanları akıllı vs..
 
Hocam akıllı bir insansan zaten pek kavga etmezsin. Çok şükür ben şu an lise 3'e geçtim hiç kavga falanda etmedim. Sınıftaki dizolar kopya istiyor. Efsane bir taktik buldum sana da yazıyım. Sınavdan önce son tenefüs git, girecek hocaya öğrencileri ayırmasını söyle ve sürekli hocanın gözüne bak kaş göz yap ameleler görmeden. %100.00 işe yarıyor. Süper yöntem. Başta tamam ama söz vermeyim hocalar ayırabilir de suyuna git. Kısacası köprüyü geçene kadar ayıya dayı de. Yalnız onlar derse de. Çalışmadım deyip iyi alırsan sıkıştırabilirler. Kısa sürede babayiğit arkadaşlar edin seni savunan gerçek dost olanları akıllı vs.

Ben kopya konusunda bir şey sormadım, kavga da etmiyorum. Ne yapmalıyım onu soruyorum. Hocaya söylersem daha da bulaşabilirler miş. Ama hocaya söylemezsem de tehlikeli olur. Ne yapacağım onu soruyorum.
 
Sana bir şey yapılırsa hocaya söylersin. Söylediğin için bir şey yaparlarsa yine söylersin. Dayak yersen, vücudunda morluklar oluşursa çok güzel olur çünkü darp raporu alıp gerekli yerlere şikayette bulunduğunda ailelerinden tazminat bile alabilirsin. Almasan bile sicilleri bozulacağı için işe bile girmekte zorlanacaklar. Sen geçici morluklarınla kalacaksın, onlar ise ömür boyu lekelenecekler.
 
Tanımadığın insanlara fazla çıkışma, çok cıvık olma, iyi biri ol kimse sana sataşmaz.

Teşekkür ederim, öyle yapmaya çalışacağım.

Sana bir şey yapılırsa hocaya söylersin. Söylediğin için bir şey yaparlarsa yine söylersin. Dayak yersen, vücudunda morluklar oluşursa çok güzel olur çünkü darp raporu alıp gerekli yerlere şikayette bulunduğunda ailelerinden tazminat bile alabilirsin. Almasan bile sicilleri bozulacağı için işe bile girmekte zorlanacaklar.

Mantıklı aslında, özgüven verdiniz bana. Herkese teşekkürler.
 
16 yaşındayım ve amatör olarak MMA sporu yapıyorum. Bunu bildikleri için ne zaman ne yapacağımı bilmiyorlar ve bulaşmıyorlar. Fazla fiziksel güç gerektirmeyen kendini koruma sporlarını tercih edebilirsin. Yalnız kaldığında kendini koruyabilmen lazım.
 
Öğretmenin kendini tanıttırırken onlara babanın komando olduğunu ve vatani görevini yapması için buraya taşındığınızı söyle, babanın komando olduğunu duyunca kimse bulaşamayacaktır. Hem okullar bile açık değil, ne hocası ne kavgası? Anladığım kadarıyla paranoyak ve kasan birisin, bu düşüncelerin 'den kurtul, karşındaki de insan sonuçta. Sen kendine güvenmezsen eğer onların oyuncağı haline gelirsin, sana tavsiyem dövüş kulübüne kayıt ol, boks olabilir. Sana özgüven depolayacaktır, zaten boksör olduğunu söylesen azıcıkta vücudun varsa bir şey olmaz. Her şeyden önemlisi kavgaya, dayak yemeye bu kadar takmayacaksın. Genelleme değil; doğulu insanlar samimidir, bir o kadarda kavgacıdırlar, onlarla arkadaş olmayı dene ve iyi geçin. Hayatta nasıl olursan öyle devam edersin dostum, her zaman her yerde zorbalar vardır bunlarla karşılaşmak zorundasın, bu sana tecrübe olacaktır. Bu düşünceleri kafandan atmaya çalış, ilerde seni sıkar.
 

Geri
Yukarı