Kıl dönmesi ameliyatı deneyimim

Narkoz mu aldınız? Yoksa genel/lokal uyuşturma mı?
Doktor en başta sorar, genel anestezi mi yoksa lokal anestezi mi diye. Tavsiye edilen lokal anestezi çünkü uyuşukluk geçtikten sonraki ağrı ve sızılar genel anestezinin etkisi geçtikten sonraki ağrı ve sızıdan daha az. Not olarak, Lokal anestezi bel kısmından iğne ile omuriliğe anestezik ilaç enjekte edilmesi ile yapılıyor.
 
Doktor en başta sorar, genel anestezi mi yoksa lokal anestezi mi diye. Tavsiye edilen lokal anestezi çünkü uyuşukluk geçtikten sonraki ağrı ve sızılar genel anestezinin etkisi geçtikten sonraki ağrı ve sızıdan daha az. Not olarak, lokal anestezi bel kısmından iğne ile omuriliğe anestezik ilaç enjekte edilmesi ile yapılıyor.

Size sonda taktılar mi?
 
Siz ilk zamanlarında mı fark edip oldunuz hocam?
Hayır maalesef. 2 sene sonra farkına vardım ama yine doktorla görüştüğümde iyi durumdaydı. Çok fazla ilerleme olmamıştı ama ameliyat gerekiyordu tabii ki de. Sonrasında da kapalı yani dikişli ameliyat oldum ve çözüldü çok şükür.
 
Benim hastalık çok ilerlemeden gitmiştim ben. Fenol yöntemiyle ameliyat oldum. 15 dakikalık ameliyat sonrası 2 saat yatıp sonra çıktım. İstediğim gibi oturabiliyor, yatabiliyordum fakat 15 gün kadar deliğin içine enjekte ettikleri ilaç akıntı yapmıştı. Tek yapmam gereken şey ise yaranın kapanması ve orayı temiz tutmak için 2 tane ilaç kullanıyordum. Ha işin sonunda benim kaderim de @reddline hocam gibi oldu. Hastalık şu an tekrar etti. Bir ara kıl uç verdi ve çekince akıntım vs. azaldı ve delikte küçüldü fakat hâla daha her tuvalete girip orayı temizlediğimde "Ben hâla buradayım." diyor. Yazın hastaneye tekrar gideceğiz. 16 Haziran okullar kapanıyor ve 1 Temmuz bayram. O yüzden benim iş Temmuz'un ortalarına kalır gibi.

@Olga666 hocam siz ileri seviyelerin ameliyatını izlemişsinizdir. Eğer zamanında giderseniz poponuzun 15 santimini kesmek gibi işlemler yapmıyorlar. Bende bırakın öyle dev bir kesiği hiç kesik veya dikiş bile atmadılar. Ha birde gerçekten çok beklemeyin. Bir noktadan sonra donunuzun bile dışını taşmaya başlıyor o akıntılar. Beyaz bir şeyi giymeyi geçtim beyaz bir koltuğa otururken bile tribe giriyordum acaba kan bulaşır mı diye.
Lisenin başlarında ben de yaşadım bu durumu, hatırlayamadığım bir sebepten ötürü fenol yerine normal ameliyat olmuştum. Ameliyat olmanın tek kötü tarafı 2-4 hafta boyunca sırt üstü yatmak veya oturmak gibi şeyler yapamıyorsunuz. Bir aydan sonra her şey normale dönüyor ancak o bir ay içinde çektiğiniz eziyet size yetiyor. Şüphesi olan herkese tavsiyem bir an önce doktora gidip kontrol ettirsinler. Eğer geç kalırsanız sonuçları pek hoş olmuyor.
 
Ben olali 5 ay oldu. Çok şükür iyiyim şuan. 1 ayda yaram kapandı. Enfekstoj kapmıştı yoksa 3 haftada kapanirdi. Açık ameliyat oldum ve doktor çok fazla sey çıkardığını söyledi :)
 
Evet ameliyat sonrası deri altına takılıyor içeride oluşan kanın dışarı atılması için. Dışarıdaki hazne doldukça o hazneyi çıkartıp boşaltıp geri takmak gerekiyor. Bende 3-4 gün takılı kalmıştı ve geceleri özellikle insanı sinir ediyor.
Teşekkürler dostum.

Hayır maalesef. 2 sene sonra farkına vardım ama yine doktorla görüştüğümde iyi durumdaydı. Çok fazla ilerleme olmamıştı ama ameliyat gerekiyordu tabii ki de. Sonrasında da kapalı yani dikişli ameliyat oldum ve çözüldü çok şükür.

Bende ağrı oluşuyordu birkaç yıl önce ama çok nadir oluyordu oturmaktan diye düşünuyordum sonra kısa sürede geçiyordu, 2 yıl önce sizde akıntı oluyor muydu?
 
Bu hastalığın Allah bin belasını versin iğrenç bir şey. Duşumu aldım, yaklaşık 1 haftadır popomda bir akıntı vardı, afedersiniz popomu silerken yine geldi. 5 gün önce de kanla karışık akıntı olmuştu. Bende bu neyin nesi diye anlamaya çalışırken kıl dönmesi olduğunu fark ettim. Biraz önce fark ettim ve ameliyatını falan izledim izlemez olaydım. Ameliyattan sonra süreç nasıl işliyor hocam? Oturma, yatma, büyük abdest vs.



Hocam tam konuya girdiğimde mesaj yazdınız şaşırtıcı gerçekten. Siz olmuş muydunuz kıl dönmesi?
Kapalı ameliyat olursanız çok sorun yaşamıyorsunuz. İlk 2 gün dren oluyor o biraz kötü oluyor ki o kadar acı vermiyor. İlk gece sadece sırtüstü yatmanıza izin veriliyor. 2. Gün istediğiniz gibi yatabilirsiniz. Sonraki 1 hafta çok koşup üstüne oturmamak gerekiyor. 1 hafta sonra ben dikişlerimi aldırıp voleybol turnuvasına katıldım. Açık biraz daha uzun sürüyor ve çok bilgim yok.


Cerrahlar için basit denebilecek hangi ameliyatı izlerseniz izleyin mideniz kalkar. Kadavraya da aynı şekilde. İzlemenizin anlamı yok.

Size de geçmiş olsun, peki bazı yerlerde ömrünüz sonuna kadar oradaki kil almanız lazım yazıyor siz hala alıyor musunuz?

Lazer veya ameliyat sonra epilasyon gitmeyi düşünüyorum kilardan tamamen kurtulmak için.
Açıkçası popişinizdeki kıllarla kıl dönmesinin çok bağlantısı yok. Asıl olay sırtınızdan dökülen kıllar. Yaz sık iç çamaşırı değişip duş alırken oraları iyi temizlemek gerek.
 
Kapalı ameliyat olursanız çok sorun yaşamıyorsunuz. İlk 2 gün dren oluyor o biraz kötü oluyor ki o kadar acı vermiyor. İlk gece sadece sırtüstü yatmanıza izin veriliyor. 2. Gün istediğiniz gibi yatabilirsiniz. Sonraki 1 hafta çok koşup üstüne oturmamak gerekiyor. 1 hafta sonra ben dikişlerimi aldırıp voleybol turnuvasına katıldım. Açık biraz daha uzun sürüyor ve çok bilgim yok.

Bu kapalı ameliyat denilen şey kliniklerde yapılan 10 dakika sürer denilen yöntem mi? Ek olarak şu an çok küçük, rastgele fark ettim dediğim gibi. Maksimum bu haftasonu gitmiş olurum. Kliniğe mi baktırayım, devlet hastanesine mi? Cerrahi yöntem istemiyorum, kesilip biçilme falan :D
 
Bu kapalı ameliyat denilen şey kliniklerde yapılan 10 dakika sürer denilen yöntem mi? Ek olarak şu an çok küçük, rastgele fark ettim dediğim gibi. Maksimum bu hafta sonu gitmiş olurum. Kliniğe mi baktırayım, devlet hastanesine mi? Cerrahi yöntem istemiyorum, kesilip biçilme falan :D

Aynısını yaklaşık 2 ay önce yaşadım hemen devlette genel cerrahiden randevu alıyorsun doktor bakıyor bir dürtüyor ve dediğin gibi küçükse antibiyotik seni kurtarır deyip uzun süren ve biraz ağır bir antibiyotik tedavisine başlıyorsun popoyu kestirmeden kurtulmanın mutluluğu çıkışta yüzünden okunacaktır zaten :D

Şuanda kıl dönmem geçti çok mutluyum tek kötü yanı paranoya oldu her tuvalette bir kontrol ediyorum olur da geri dönerse diye 😅
 

Geri
Yukarı