Kilo almamak için yenmemesi gerekenler

Protein tozu, CLA, BCAA gibi supplementleri önermiyorum. Neden? dersen. Benim supplement kullanma sürecim yaklaşık 9 yılı buluyor ve bu süreçte isolate, whey protein tozu, kreatin, bcaa gibi supplementler kullandım. Kullandığım supplementler Weider, Nutrade gibi sağlam markaların ürünleri fakat sadece antrenman günlerimde içmeme ve dozu aşmamış olmama rağmen sağlığım konusunda ciddi sıkıntılar yaşadım.
17 yaşımdayken başladım Supplementlere. Üzerinden 2 sene geçtim bu süreçte 1 Optimum Whey, 3 XPro Whey, 1 Mr. Olympia BCAA, 1 Weider Kreatin (hala devam ediyorum) tükettim. Herhangi bir sıkıntım şuana kadar yok. Düzenle ve dozunda kullanırsanız herhangi bir sorununuz olmaz bu supplementler zaten mucize bir şey değil bildiğiniz gıda takviyesi. Ayrıca sizin sıkıntılarınızın kaynağı Supplementler olduğu kesinleşti mi?

Ketçap neyse de mi :) Ketçapta hiç masum olmayacak değerlerde şeker var.

Yemeğin suyunun yağ mı yoksa bitkinin kendi öz suyu mu olduğunu ayırt etmek gerekir. Her yemeğin suyu zararlı değildir.

Bırak salatanın yağına ekmek banmayı, ekmeği komple unutmalı. Ayrıca salata hazırlarken yağ katmamak daha mantıklı. Tabii bir miktar kaliteli zeytinyağı fena olmaz.

Diyetini bozma durumunda kaldığın zamanlarda daha fazla kalori yakarak bu durumu dengelemeye çalış. Daha fazla hareket ve gereksiz gıda tüketiminden kaçın.

Hocam kalori bakımından değerlendirdim ben ketçabı.

17 yaşımdayken başladım Supplementlere. Üzerinden 2 sene geçtim bu süreçte 1 Optimum Whey, 3 XPro Whey, 1 Mr. Olympia BCAA, 1 Weider Kreatin (hala devam ediyorum) tükettim. Herhangi bir sıkıntım şuana kadar yok. Düzenle ve dozunda kullanırsanız herhangi bir sorununuz olmaz bu supplementler zaten mucize bir şey değil bildiğiniz gıda takviyesi. Ayrıca sizin sıkıntılarınızın kaynağı Supplementler olduğu kesinleşti mi?

Beklediğim klasik cevap. Düzenli ve dozunda kullanmadığımı kim söyledi? Yapılan bilimsel araştırmaların üzeri örtülüyor diyorum. Vücut geliştirme üzerine üretilen supplementlerin %90'ının içerisinde yapay hormon var ve kısa vadede olmasa da uzun vadede vücudunun bir noktasından patlak vermeye başlıyor.

Evet, kesinleşti. Supplement kullanımı öncesi ve sonrası tahlil ve laboratuvar karşılaştırmaları, supplementlerin laboratuvar incelemeleri... Hepsini yaptım.

Ben de körü körüne savundum ama şuan görüşüm tamamen zıt yönde.

Bir de olaya mantık çerçevesinde bakmak gerekiyor. Klasik laftır. Günlük almam gereken proteini doğal gıda yoluyla alsam kolesterol hastası olurum ya da midem çatlar denir. Çünkü o kadar protein yüklemesi için fazla protein tüketmek gerekir. Fakat insanlar ne yapıyor? Anormal bir şekilde, o kadar gıda takviyesini midesine indiriyor.

Şöyle diyeyim; atıyorum doğal şartlar altında 2 kilogram eti mideye gömmek ciddi sağlık sorunları oluşturacakken, adam supplement takviyesi ile gramajdan ve sindirimden yırtarak, o 2 kg eti doğrudan vücuduna alıyor. Sence bu doğal ve sağlıklı bir yol mu?

Neyse. Sonuçta kendi sağlığın. İstediğini yap, bana ne.

Hocam kalori bakımından değerlendirdim ben ketçabı.

Temiz kalori ve vasıfsız kalorinin ayrımını yapmak gerekiyor dostum. Kaloriyi bir durum buğdayından almak var bir de şekerden almak var. Farklı olaylar.

Son düzenleme:
Ben de körü körüne savundum
Körü körüne savunmuyorum ki. Pek çok yerli / yabancı araştırmalar yaparak kullanıyorum bu ürünleri. Hele ki Kreatin neredeyse 20 - 25 senedir üzerine durulan bir Supplement.

Rahatsızlığınız nedeniyle geçmiş olsun dilerim umarım hayatınızı etkileyecek bir sıkıntı çıkarmaz.

Körü körüne savunmuyorum ki. Pek çok yerli / yabancı araştırmalar yaparak kullanıyorum bu ürünleri. Hele ki Kreatin neredeyse 20 - 25 senedir üzerine durulan bir Supplement.

Rahatsızlığınız nedeniyle geçmiş olsun dilerim umarım hayatınızı etkileyecek bir sıkıntı çıkarmaz.

Kreatin, maksimum 7 gün 5 gr olarak tüketilmesi ve ayın diğer geri kalan günlerinde tüketilmemesi gereken bir takviyedir.

Bu rutin dışında yapılan kreatin yüklemeleri, ileride, özellikle de orta yaş ve yaşlılık evresine doğru, hatta birçok zaman da erkenden ciddi böbrek problemlerine yol açar.

Sana soru: Bir supplement piyasasının hakimisin ve dergilere, yarışmalara, ülkelere deli gibi supplement satıyor ve reklamını yapıyorsun. Bu sayede müthiş bir sermayen var. Bunun sunucunda negatif yönlerini ve hakkında yapılan doğru ve olumsuz haberleri örtmek ve manipüle etmek istemez misin?

İşte dünyada sistem böyle. Hırsızlar çoğalır, çilingirler ekmek yer. Okul müdürünün kırtasiyesi vardır ve öğrencilerine bu kırtasiye ürünleriyle okulu geçeceğini vaat eder.

Yine aynı şekilde, adamın husumetli olduğu kişinin süt fabrikası vardır ve bir de bakmışsın ki bir anda kutu süt sağlıksızdır haberleri türemiş ve satılık doktorlar kutu sütü kötülemeye başlamış. Gibi gibi örnekler...

Dediğim gibi. Sağlık senin sağlığın. Benimkisi sadece bir tavsiye.

• Ekmek çok yemeyeceksin
  • Salatanın yağına ekmek banmayacaksın
  • Ketçap neysede mayonezden uzak dur.
  • Yemeğin suyunu yememeye çalış asıl kalori yemeğin suyunda oluyor.(Mesela pırasa yemeğinin suyu)
  • Şekerli içeceklerde uzak dur, yapamıyorum dersen LIGHT iç şekersiz iç
  • Yediğin yemeğin kalori değerini kontrol et
  • Geç vakitte yememeye çalış.
Benim dikkat ettiklerim bunlar oluyor.
Değil ekmek, hamurdan neredeyse hiçbir şey yemiyorum. Bir süre ihtiyaç olarak görmüyosun ekmeği zaten. Şekerli içecek zaten az içiyodum onu da komple bıraktım. Canım çok tatlı çekerse %70 kakaolu karam çikolatadan 2 kare yiyorum. Yağ konusunda, yumurtayı bile yağsız kızartıyorum. Mayonezi uzun zaman önce bırakmıştım. Bu diyete başlayalı ketçapta yemiyorum.

Ben Kreatini her gün 3 - 5 gram arası tüketiyorum, herhangi bir böbrek rahatsızlığı yaşamamak için günlük su tüketimim çok yüksek.

Sana soru: Bir supplement piyasasının hakimisin ve dergilere, yarışmalara, ülkelere deli gibi supplement satıyor ve reklamını yapıyorsun. Bu sayede müthiş bir sermayen var. Bunun sunucunda negatif yönlerini ve hakkında yapılan doğru ve olumsuz haberleri örtmek ve manipüle etmek istemez misin?

Buna firmalar engel olamaz. Örneğin Sigara, en çok satılan bir ürün neredeyse ama sağlıksız olduğu herkes tarafından biliniyor. Yani ülkemizdeki fırsatçılar bilimsel araştırmaları ört pas etse bile yurt dışındakiler etmez. Bu Supplementler konusu bir tek bizim ülkemizde bu kadar çok tartışılıyor nedense.

Kreatin, maksimum 7 gün 5 gr olarak tüketilmesi ve ayın diğer geri kalan günlerinde tüketilmemesi gereken bir takviyedir.

Bu rutin dışında yapılan kreatin yüklemeleri, ileride, özellikle de orta yaş ve yaşlılık evresine doğru, hatta birçok zaman da erkenden ciddi böbrek problemlerine yol açar.

İşte dünyada sistem böyle. Hırsızlar çoğalır, çilingirler ekmek yer. Okul müdürünün kırtasiyesi vardır ve öğrencilerine bu kırtasiye ürünleriyle okulu geçeceğini vaat eder.

Yine aynı şekilde, adamın husumetli olduğu kişinin süt fabrikası vardır ve bir de bakmışsın ki bir anda kutu süt sağlıksızdır haberleri türemiş ve satılık doktorlar kutu sütü kötülemeye başlamış. Gibi gibi örnekler...

Dediğim gibi. Sağlık senin sağlığın. Benimkisi sadece bir tavsiye.
Sizce balık yesem sıkıntı olur mu diyete? Haftada 1 kere falan yiyorum salatayla(yağsız).

Ben Kreatini her gün 3 - 5 gram arası tüketiyorum, herhangi bir böbrek rahatsızlığı yaşamamak için günlük su tüketimim çok yüksek.

Buna firmalar engel olamaz. Örneğin Sigara, en çok satılan bir ürün neredeyse ama sağlıksız olduğu herkes tarafından biliniyor. Yani ülkemizdeki fırsatçılar bilimsel araştırmaları ört pas etse bile yurt dışındakiler etmez. Bu Supplementler konusu bir tek bizim ülkemizde bu kadar çok tartışılıyor nedense.

Niye, yurtdışındaki melek mi? Sen adamın ekonomisine çomak sok bak ne yapıyor :) Bu savaşlar ne için oluyor dostum? Hepsi ekonomi için. Rahat ol, bu manipülasyon yurtdışında daha fazla. Mehmet Öz'leri v.s. konuşturuyorlar :)

Bu arada istediğin kadar su iç. Kreatin, yüklemelerinde kristalize olur ve böbreğini yırtma, aşındırma durumu meydana gelir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı