Kilo vermek için ne yapılmalı?

Recepkayacan

Hectopat
Daha fazla  
Bundan 7 ay önce 98 kiloydum biraz az yiyerek 76 kiloya kadar düştüm. Ama proteine dikkat edemediğim için kaslardan da gitti tabii. Şu anda sınav senemi bitirdim ve spora başladım yaşım 17 boyum 178 kilom 76 ama %21 yağ oranım var, yani skinny fatim diyebiliriz. Karaciğer yağlanması olduğu için amacım yağ oranımı %15'in altına düşürmek. 3 gün önce spor salonuna yazıldım hoca kilo başına 2 gr protein onun 3 katı kadar da karbonhidrat alabileceğimi söyledi. Ama bunu tamamlayamıyorum ekmeği ve şekeri kes dedi okey ama ekmek olmadan yumurta yiyemiyorum kusacak gibi olduğum için yumurtadan protein alamıyorum. 400G tavuk göğsü kızartıyorum 1-2 kaşık yağda gideri var tiskindiriyor biraz yağsız olduğu için ama yapacak bir şey yok. Pşince 250 gr kalıyor ve 80 gr protein yapıyor. Geriye kalan 70 gr proteini bir türlü sağlayamıyorum. Günde 3 yumurta yerine 1 ölçek protein tozu kullansam yeni başladığım için bir sorun olur mu? Boy kilo belirttim yağ oranımı düşürmem için ne gibi bir yol izlemem gerekiyor?

Kızartma gibi şeyler yağlanmayı ilerletir bende de VAR181 boy 101 kilom var.
Aynı zamanda bazı protein tozuda yağlanma yapar.

Hoca karaciğer yağlanman olduğunu biliyor mu?

Kızartma gibi şeyler yağlanmayı ilerletir bende de VAR181 boy 101 kilom var.
Aynı zamanda bazı protein tozuda yağlanma yapar.

Hoca karaciğer yağlanman olduğunu biliyor mu?

Hocam 1bucuk ay oldu baslayali yağ oranımı yüzde 18'e çekmeyi başardım kilo×2 karb ve protein ile 2K kalori alıyorum istersen yardımcı olabilirim. Göbek hala duruyor ama kollar ve bacaklar inceldi göğüs vb bazı kaslar gelişmeye başladı belli oluyor vücut hem yağ yakıp hem kas gelistiriyor şu anda. Tek sorun beslenmeyi devam ettirebilmek bunun için de disiplin ve motivasyon gerekiyor.

Hocam 1bucuk ay oldu baslayali yağ oranımı yüzde 18'e çekmeyi başardım kilo×2 karb ve protein ile 2K kalori alıyorum istersen yardımcı olabilirim. Göbek hala duruyor ama kollar ve bacaklar inceldi göğüs vb bazı kaslar gelişmeye başladı belli oluyor vücut hem yağ yakıp hem kas gelistiriyor şu anda. Tek sorun beslenmeyi devam ettirebilmek bunun için de disiplin ve motivasyon gerekiyor.

Ben iki haftadan beri diyet yapıyorum şu an 96,5 kiloyum normal kolesterol ve karaciğer yağlanmam gerilemeye başlamış böyle devam edersin hepsinin sorun ortadan kalkacakmış hedef 80.

Ben iki haftadan beri diyet yapıyorum şu an 96,5 kiloyum normal kolesterol ve karaciğer yağlanmam gerilemeye başlamış böyle devam edersin hepsinin sorun ortadan kalkacakmış hedef 80.

Ben 1600 1900 alıyorum 600 kalorilik spor da var.

Hocam bana bir diyet programı lazım 1.5 yıl spor yaptım fakat 1.5 yıldır da spora gitmiyorum 182 113 kilo oldum. 78 kiloydum nasıl hızlı eritebilirim bir fikriniz var mı?

Geç döndüm kusura bakmayın. Ben aralıktan bu yana diyet yapıyorum aslında diyet denmez ama az yemeye çalışıyorum hazirana kadar 76 kiloya indim 98'den. 26 yağ oranından 21'e indim ve 2 aydır da diyet ve spor ile 21'den 18'e düştüm yağ oranı olarak. Şu an 72 kiloyum ve amacım 65'lere kadar inip 12 14 yağ oranlarına düşmek. 178 olduğum için çok çelimsiz duracağım bu yüzden iner inmez bulka geçmeyi düşünüyorum. Size tek verebileceğim tavsiye ben gibi 8 ay az yemek yiyip kas ve yağ kaybedeceğinize 1000 kalori açığı ile spor eşliğinde aynı yağ kütlesini 4 ayda vermeye çalışın. Çok düşük kalorili diyetlerde kilo kaybı çabuk olur insanı motive eder ama kaybettiğiniz kilonun yarısı kastan gider ve istediğiniz kiloya indiğinizde skinny fat denilen yağ oranı yüksek ama kas oranı düşük olan bir vücut elde edersiniz ve sonra benim gibi tekrardan kas kazanmaya çalışırsınız 8 aylık süreç size 12 aya patlar ama diyet ve sporla beraber yaparsanız kas kaybetmez bütün kilonuz yağdan yakılır ve aynı sürede çok daha fazla yağ yakmış olursunuz. Ben %5 yağ oranını 8 ayda azaltmışken %3 yağ oranını 2 ayda azalttım hesabı siz yapın şu anda deli gibi bir diyete mahkumum benim yaptığım hataya dusmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı