Kilo vermek için öneriler

Kilo vermek çok basit sadece yemek yeme yemeği hayatından çıkar sürekli su iç ve kahve iç muz gibi meyvelerde tüket ama yemeyi düşünme açlığı hisset aç kalk aç uyu 3 haftada 10 kilo bile verirsin ağırlık kaldırmak kas kütleni artıyıor kilo verditmiyor.
Ne komik hocam. Diyetinizi bile değiştirmeneze gerek yok iyi besleniyorsanız, her gün Fast food yemiyorsanız, günde 2L-4L arası su içiyorsanız ve iyi protein alıyorsanız o normal sayılır ve hiçbir şey değiştirmeye gerek yok (kendi tecrübemden). Tavsiye ettiğiniz şey verdiğiniz kiloları çok rahat geri aldırır.
Ben kendim 110Kg'dım geçen sene boyum 174cm, bol bol kardiyo ve spor ile 20 kg verdim (Eylül 2023'ten eylül 2024'e) şimdi 90 kiloyum, sonraki Sene'de 70 kilo olurum bir 20kg daha çıkarsa.
Tavsiye spor dışı günler (spor günü çok zorlar ve su yetmez.) 1 saat 30+30dk eğimli tutunmadan yürüyün. Ben 9 eğim 4 hız yapıyordum ama bırakmadan önece 5 hızdaydım. Çok iyi kilo verdiriyor ama harbi zorluyor. Koşu'da yapın (eğimli yürüyüş ile birlikte değil yanlış anlamayın, ben haftanın 2. bacak günü yapıyorum koşu.) 30 dakika koştuğun kadar koş ama ful 30 dakika anlamında değil, gittiğiniz kadar gidin sonra 1 dakika ara verin sonra tekrar gittiği kadar koşun 30 dakika böyle devam (zamanı bile düşünmezsiniz o yüzden çok fazla demeyin, David Goggins ve Japonya'da tünelde koşup bağıran Takeshi esin olsun.). 300 Kalori'den fazla yakın. Hem daha hızlı olursunuz hem de yardımcı olur kilo vermeye.
Spor'da su tüketimini'de ihmal etmeyin. Yanınızda 2 litre olsun.
Not: Kilo almamak vermemek (stabil kalmak)'te iyi bir şey. 3 aydır stabilim ben okuldan 3 kilo geri aldım başlamadan önce 87'dim.

Arkadaşlar merhaba. Yarın spor salonuna yazılacağım fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ben önceden 2 kez spor salonuna gidip pes eden birisiyim. Bunun sebebinin yeme planımın olmamasından dolayı düşünüyorum. Abartı şekilde yemek yemiyordum bazen. Onun dışında 184 boy, 98 kilom var. Vücudun şekil almasının 1 yıl bile sürebileceğini biliyorum, yani 3 ayda bir anda kilo veremem diye düşünüyorum. Ağırlık antrenmanı tavsiye ediyor herkes fakat o kadar kalori yaktırıyor mu ağırlık antrenmanı?

Hocam cok agirlikla hasir nesir degilim size onerin şu anda agirlikla beraber kardiyo yapmaniz futbol veya kosu bandi isinizi gorur daha cok lif yapili gidalarla beslenin ki vücut acikmasin yulaf bunun en guzel ornegi cok hizli vermeyin derinizin sarkmasin.

Kilo vermek çok basit SADECE YEMEK YEME yemeği hayatından çıkar sürekli su iç ve kahve iç muz gibi meyvelerde tüket ama yemeyi düşünme açlığı hisset aç kalk aç uyu 3 haftada 10 kilo bile verirsin Ağırlık kaldırmak kas kütleni artıyıor kilo verditmiyor
Bilgimizin olmadığı özellikle sağlığı ilgilendiren konularda yorum yapmasak?

Kilo vermek çok basit sadece yemek yeme yemeği hayatından çıkar sürekli su iç ve kahve iç muz gibi meyvelerde tüket ama yemeyi düşünme açlığı hisset aç kalk aç uyu 3 haftada 10 kilo bile verirsin ağırlık kaldırmak kas kütleni artıyıor kilo verditmiyor.

Bu şekilde kilo vermek çok zararlı vücut vitaminleri de kaybediyor bitkin düşer insan.

Protein ağırlıklı beslen, tavuk göğsü, yarım yağlı yoğurt, pilav, yeşillik, paran varsa protein tozu, rice cream, kreatin alabilirsin.

Yemek yemeyerek yağ değil kas kaybedersiniz. Skinny fat olmak istiyorsanız buyrun çekinmeyin.

Şimdi konuyu açan arkadaşım:

İlk olarak mental olarak kendine çeki düzen vermen gerekiyor. Bu bir süreç işte 3 ayda şu 5 ayda bu vs gibisinden bir zihniyettesin okuduğum kadarıyla çünkü 1 yıl sürebiliyor yazmışsın. Bu bir süreç değil bir hayat değişimi. Bir süresi yok yani ömrünün sonuna kadar. Ben 1 yıl sonra sporu bırakırım diyorsan hiç başlama 1 yıl boşuna hamallık yapma.

Hayatın boyunca uygulayabileceğin sevdiğin ve katlanabileceğin bir spor ve diet e başlaman gerekiyor.

Spor salonuna yazılmışsın çok güzel:

1 nolu kural Asla sakatlanma.
2 nolu kural devamlılık.

Öte yandan önce düzgün diyetisyene gitmen gerekirdi.

Hayatım boyunca ye iç bas mantığıyla yaşadım ama artık yaşım ilerledi ve geçen nisanda dedimki artık zayıflamam gerekiyor. 1 nisanda yeni yeme rejimime başladım ve şu anda 27 kilo verdim arada tatlımıda yedim içkimide içtim asla kendimi sıkmadım çünkü sıksaydım çoktan eski rejimime geri dönmüştüm. Yani bu yemek yeme kendini parçala işkence çek gibisinden durumlar en uzak durman gereken şeyler.

İlla dersenki sportif açıdan en çok kilo verdiren spor egzersiz nedir?

Yürüyüş. :)

Vücut zone 2 de yağ yakar ve yorulmazda. Zone 3 de başka mekanizmalar devreye girmeye başlar ve iş değişir.

Öte yandan sağlık için sadece yürüyüş değil kas yapmanda gerekiyor.

Arkadaşlar 40 dakika 5.5 hızında 2-3 eğim ile yürüyüş yaptım ve 3x10 şeklinde göğüs çalıştıran aletten yaptım nasıl?

Zayıflaman için bir program var elimde işine yarar şu anlık 2-3 ay kullan zaten yeni başlayanlar için genelde bacak ağırlıklı 1 gün bacak diğer gün cardio 1 gün bacak ve ek hareketler şeklinde ister misin atayım mı bacak pek sevilmez doğrudur da zayıflama konusunda en iyilerden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı