Kilo vermek

Serpenos

Kilopat
Katılım
15 Ağustos 2014
Mesajlar
3.257
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522193036
Merhabalar. 15 yaşındayım. Ve kilom olması gerekenin üstünde. Boyum 1.80, Ağırlığım 80 Kilogram. İstediğim kas yapmak değil de şu göbeğin sarkmasını engellemek :) . Koşmayı pek sevmem, ev içinde her türlü hareketi yapabilirim. Koşma haftada 2 kere yapabilirim diye düşünüyorum. Sevdiğim spor olarak basketbol var. Haftada 1 maksimum 2 kere yüzmeye gitme ihtimalim var. Ayrıca beslenmem çok iyi olmasada fena sayılmaz. Çok yemek yemem, o yüzden diyet gibi bir çözüm yolu aramıyorum. Teşekkürler.

Ekleme: Ev içinde yapabileceğim hareketler ağırlıklı olur ise mutlu olurum.
 
Kafadan bitmişsiniz :D Birincisi üşengeçliği bırakıp bilgisayar başında değil de dışarıda yürüyerek arayın bunun çözümünü ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Size önerebileceğim p90x programıdır. Kolay değildir, hatta zordur. Sadece bir mat ve 5-8 kg arasında ağırlıklara ihtiyacınız vardır. İnternet üzerinden satış yapılıyor. 90 gün boyunca yaparsanız, bırakın göbeği karın kaslarına sahip olursunuz. Ama dediğim gibi çok zorlayıcıdır.
Evde yapılması için yapılmıştır, CD lerle birlikte gelmekte.
 
En iyisi ailenle konuş bir spor salonuna yazıl orda hocalardan program iste onlar sana ayarlar. Ayrıca kilo vermek için kas yapmakta önemlidir ne kadar çok kasın olursa o kadar çok kalori yakarsın.
 
Sana kesinlikle şunu tavsiye edebilirim. Kilo vermek için ilk önce hayatını düzene sokman lazım. Uyku vakitlerin, yemek vakitlerin falan hepsi yerli yerinde olmalı. Sonraki adım yediklerin içtiklerin. Ev yemeklerine kesinlikle ağırlık vermelisin. Hızlı yemek yemekten vazgeçmelisin. Midenin biraz küçülmesi lazım. Bunun için de ilk başlarda açlıkla biraz savaşman lazım. Her acıktığında yemek yeme. Sonradan acıkman da düzene girecektir. Düzenli suyunu içmelisin. Son adım da spor. Faydalı sporlardan birini seçmen yeterli olacaktır. Mesela; basketbol, yüzme, futbol... Bunların yaptığın taktirde zamanla kilo verdiğini göreceksin. Şimdiden kolay gelsin :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Havuza gitme demiyorum ancak gideceksen de bisiklet ile sağla ulaşımını, bak işte o zaman bir anlamı olur :) Haftada 1 gün veya 2 gün ve yalnızca 1 saat süren sporlar ile değil de her gün, istediğin her saat yapabileceğin sporlara yönel. Örneğin bisiklete bin, yapabileceğin en mantıklı işlerden biridir bisiklete binmek.

Sürekli kalori harcamanı sağlar. Her akşam 20km sürsen ve besin değeri yüksek yiyecekleri fazla tüketmesen, harcadığından fazla yemesen kilo vermeye başlarsın.

180 boylu biri için 70 kiloya düşmen yeterli olacaktır, bisiklet ile kolaylıkla aşarsın bu hedefi.
 
Ben doğuştan kiloluyum. Göstermem ancak öyleyim :) . Ama fazla kilo olarak bilgisayar başında yemek yemek bir numaralı önerim :D . Ancak sağlıksız bir davranıştır. @BilgisayarKurdu bisikletimi 2 kere çaldılar. Bir daha o riske giremem.
 
Valla hocam ben 1 hafta yattığım yerde yemek yesem hiç kalkmasam yinede alamıyorum. Geceleri yemek yemeye sardım bi ara gece tıka basa yiyordum ama yine alamadım yani benim yapımda yok. Çok cılız değilim aslında kollarım falan iyi yanide ama biraz daha kalıplı ve sağlam olmak isterdim yani.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı