Kilo Vermenin Yolları

zbtaskirmaz

Kilopat
Selamlar. 2 haftadır fitness salonuna gidip eğitmenler ile çalışıyorum. Adamlar iyi iş çıkarıyorlar ama ben sporu sevemiyorum. Boks, futbol, basketbol ve badmintona ilgi duymuştum birkaç sene önce. Fiziksel olarak başarılı olamadığımı yüzüme tokat gibi vurduklarından dolayı artık top, raket vs. görünce midem kalkıyor. 16 yaşındayım ve amacım 2 - 3 senede göbeğimi yok etmem. Öyle obezite değilim ama rahat hissettirmiyor. Sizce uzun süreli olarak nasıl zayıflayabilirim? Anladığınız gibi spor yapmayarak. [emoji5]

Koşu zaten yapıyorum salonda. Ama koşunun yanında binbir hareket daha veriyor eğitmen. Muhtemelen Üyeliğim bittiğinde bir şekilde evime koşu bandı alacağım.

Çok kolay kardeşim. Bende başladım ve şuanda 5 e yakın kilo verdim. Bak sana en açık örneği şu. 2 tabak ekmek yiyorsan, artık 1 tabak ye ve sofradan kalk. 2 lahmacun yiyorsan 1 lahmacun ye. Büyük boy pizza yiyorsan yavaş yavaş orta boy sonra küçük boy ye. Hamurlu yemekleri öğleden önce ye. Sabah yemeğinde tıkın. Öğle yemeğinde karnını şişirmeden kalk. Akşam yemeğin 19:00'ı geçmesin ve az ye. Yemekten sonra çay ve yanında biraz kuruyemişle gününü bitir. Aynı zamanda biraz yürüyüş yap, açık havaya çık, yeşilliğe çık. Zaman geçtikçe doğa seni kendine çekecektir. Şuana kadarki tecrübemi anlattım. 5 senedir kilo vermeye çalışıyorum ve son 3 haftada bu şekilde biraz kilo verdim.

Çok kolay kardeşim. Bende başladım ve şuanda 5 e yakın kilo verdim. Bak sana en açık örneği şu. 2 tabak ekmek yiyorsan, artık 1 tabak ye ve sofradan kalk. 2 lahmacun yiyorsan 1 lahmacun ye. Büyük boy pizza yiyorsan yavaş yavaş orta boy sonra küçük boy ye. Hamurlu yemekleri öğleden önce ye. Sabah yemeğinde tıkın. Öğle yemeğinde karnını şişirmeden kalk. Akşam yemeğin 19:00'ı geçmesin ve az ye. Yemekten sonra çay ve yanında biraz kuruyemişle gününü bitir. Aynı zamanda biraz yürüyüş yap, açık havaya çık, yeşilliğe çık. Zaman geçtikçe doğa seni kendine çekecektir. Şuana kadarki tecrübemi anlattım. 5 senedir kilo vermeye çalışıyorum ve son 3 haftada bu şekilde biraz kilo verdim.
Alıngan bir insanım ve bu sebepten dolayı sürekli eleştiri olsun olmasın her şeyi içime atardım. İnsanlarla konuşmaktan nefret eder tüm gün oyun oynardım. 4 yaşımda PS 1 oynamaya başladım. 16 yaşındayım hâlâ her gün oyun oynarım. Oyunlar, insanlardan daha sıcak geliyor. Ama artık pek alınmıyorum dalgalarına. Hem biraz sert ve büyük durduğumdan bazı insanlar korkuyor. Lise arkadaşlarım sayesinde az az sosyal aktivilere gidiyorum. Sürekli piknik yapıyoruz filan. Göbekli olmamın tek sebebi beni doğa ve sosyalliğe küstüren insansı varlıklar bence.

Alıngan bir insanım ve bu sebepten dolayı sürekli eleştiri olsun olmasın her şeyi içime atardım. İnsanlarla konuşmaktan nefret eder tüm gün oyun oynardım. 4 yaşımda PS 1 oynamaya başladım. 16 yaşındayım hâlâ her gün oyun oynarım. Oyunlar, insanlardan daha sıcak geliyor. Ama artık pek alınmıyorum dalgalarına. Hem biraz sert ve büyük durduğumdan bazı insanlar korkuyor. Lise arkadaşlarım sayesinde az az sosyal aktivilere gidiyorum. Sürekli piknik yapıyoruz filan. Göbekli olmamın tek sebebi beni doğa ve sosyalliğe küstüren insansı varlıklar bence.
Seninle tanışmak isterim. Aynı şeyleri bende yaşadım ve üstesinden geldim. Çok bunalıma girdim. Gurbete gittim 5. Sınıfta ve sınıfta tek başıma kaldım. Ondan çok önce 8 yaşımdan 10-11 yaşlarına kadar benden büyük insanların arasında yatılı okullarda kaldım. Çok içime kapandım ama 3 sene önce bu problemi yenerek her türlü ortama ayak uydurmayı, insanların görüşüne göre hayatımı şekillendirmemeyi öğrendim.

Seninle tanışmak isterim. Aynı şeyleri bende yaşadım ve üstesinden geldim. Çok bunalıma girdim. Gurbete gittim 5. Sınıfta ve sınıfta tek başıma kaldım. Ondan çok önce 8 yaşımdan 10-11 yaşlarına kadar benden büyük insanların arasında yatılı okullarda kaldım. Çok içime kapandım ama 3 sene önce bu problemi yenerek her türlü ortama ayak uydurmayı, insanların görüşüne göre hayatımı şekillendirmemeyi öğrendim.
Açıkcası yaşadığım olaylardan dolayı hâlâ sarsılıyorum. Birisi dalga geçtiğinde aklıma eskiler geliyor ve bir an da yerle bir oluyorum. Bir insan yaptığı her hareketten dolayı küçük düşürülür mü? Onlar benim hâlâ kötülüğümü düşünür. Hep iyilik yaptım onlar için tamam güzel ama bir yanlışımda yerle bir ederlerdi. Onca iyiliğim anlatılmazdı ama bir yanlışım 3 sene yüzüme vurulurdu. Onların tek doğru hareketini herkes görür ve anlatır ama yanlışını görmezler duymazlar. Bu ülke de "alfa erkek" olacaksın ki insanlar seni küçük düşürmesin. Birisi adınla seslendiğinde "Ağabeye ne oldu?" diyeceksin ki insanlar seni küçük düşürmesin. Küçüğü ezecksin ki ezilme! Safı kullan ki kullanılma!

Eğer spor branşları ile uğraşmam diyorsan, öncelikle yediğine içtiğine dikkat edeceksin. Protein ağırlıklı beslenip ekmeğe ve hamur işlerine neredeyse hiç bulaşmayacaksın.

Senin için en güzeli koşu ve diyettir. Koşu, yüzme ve diyet en sağlıklı zayıflama yöntemleridir.
Yaşadığım şehirde halka açık stadyum var, etrafında temiz havada dağın dibinde koşmanın keyfi çok fazla. Öneririm.

Yazmayı unutmuşum, bir de yağlardan uzak durmalısın :)

Matematiği var bu işin. İstediğin kadar koş vücuduna giren kalori harcadığın kaloriden daha fazlaysa kilo alırsın daha azsa kilo verirsin bu iş böyle gider. Myfitnesspal gibi uygulamalar ile yediklerinin takibini yapabilirsin. Agirsaglam vb sitelerden de günlük kalori ihtiyacını hesaplayabilirsin. Fakat ağırlık çalışmadan kilo verirsen vücut yapın hoş gözükmez.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı