Kilo Vermenin Yolları

Açıkcası yaşadığım olaylardan dolayı hâlâ sarsılıyorum. Birisi dalga geçtiğinde aklıma eskiler geliyor ve bir an da yerle bir oluyorum. Bir insan yaptığı her hareketten dolayı küçük düşürülür mü? Onlar benim hâlâ kötülüğümü düşünür. Hep iyilik yaptım onlar için tamam güzel ama bir yanlışımda yerle bir ederlerdi. Onca iyiliğim anlatılmazdı ama bir yanlışım 3 sene yüzüme vurulurdu. Onların tek doğru hareketini herkes görür ve anlatır ama yanlışını görmezler duymazlar. Bu ülke de "alfa erkek" olacaksın ki insanlar seni küçük düşürmesin. Birisi adınla seslendiğinde "Ağabeye ne oldu?" diyeceksin ki insanlar seni küçük düşürmesin. Küçüğü ezecksin ki ezilme! Safı kullan ki kullanılma!
Benim tezim şudur ki; saf gözükür, çekingen davranır ve sınıf gündemi ve anlayışından uzakta kalırsan ezilirsin. Fakat kendini saf göstermeyip, anlamasan dahi gülerek espirilerine katılman, safı ezmesen de otoriteni koruman, dayak yiyeceğini bilsen de cesurca sana laf atana karşılık vermen, seni sınıfta veya ortamlarda daha çevik ve özel bir şekilde gösterir ve insanlar durduk yere sana sataşmaktan kaçınır.
 
Hmm benim bir aylık fitness üyeliğim var. Beceremediğimden dolayı memnun değilim. Sizce gitmeyi bırakıp, şekeri azaltıp ve glisemik indeksi düşük yiyeceklere mi ağırlık vermeli miyim?

Sporu yapabiliyorsan yap tabi, zarar gelmez yararı olur ama benim demek istediğim, sen şekerli yiyeceklerle, ekmekle, günde 4000-5000 kalori alırken, spor yaparak da olsa 3000 kalori yakacaksan hiç bir yararı olmaz. Yemeği keserek, kilo verebilirsin ama spor yaparak bunu hızlandırabilirsin.
 
Öncelikle aklında bulundurman gereken yaşın daha çok küçük. Fiziğin büyük ihtimalle oturmadı bile yerine. 12yıl lisanslı spor yapmış biri olarak söyleyebilirim ki hayatından sporu asla ama asla eksik etme. Spor yapman öncelikle kendine olan güveni arttırır ve daha sağlıklı bir birey olmanı sağlar. Kilo verme kısmına gelirsek abur cubur çok yüklenme söylenildiği gibi kalori hesapla ve bunun 100-200 altında kalmaya çalış gerisini zaman halleder.
 
3 aylık fitness kariyerimde 10 kiloya yakın verdim. Sadece ekmeği ve tatlıyı keserek, salonda başlangıçta ve sonda koşu, bisiklet ve karın egzersizi yaparak 105 kilodan 95 e geldim. Hem kastan vermedim hem göbeğim gitti çok memnunum. 190 boyum var 90 olsam bence harika olucak ama kilo vermem yavaşladı biraz sanki.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı