Kol 3 ayda nasıl kalınlaşır?

Daha fazla  
Merhaba, boyum 1.74 kilom 68. yağ oranım fazla, göbeğim var fakat bilek ve kollarım çok ince. Bileğim: 14-15cm, kolum 29cm. Spora başlayalı 1 hafta oldu, yediklerime dikkat ediyorum. Kolum kalınlaşır mı? 3 ayda en fazla ne kadar kalınlaşır?

1751484308372.png

Skinny fat bir vücuda sahip olduğunuzu tahmin ediyorum. Öncelikle, kol kasları üç ayda hızlı bir kütlesel büyüme göstermez. Ancak, sağlıklı bir definasyon sürecinin ardından vücuttaki yağ oranını düşürür ve antrenmanları sıkı tutarsanız, sadece kolunuzda değil, genel kas kütlenizde bir artış gözlemleyeceksiniz. Kol gelişimi genetik faktörlere bağlıdır; eğer çabanıza rağmen belirli bir noktada takılıyorsa (örneğin, bicepsiniz tricepsinizden daha hacimli olmasına rağmen gelişimi durduysa), bu durum ancak ilerleyen süreçte anlaşılır.

Mesela ben hiç spor yapmadan kolum 28cm arkadaşım da spor yapmadan kolu 33cm o spor yaparak kolunu 40cm yaparsa bende aynı seviyelere ulasabilir miyim (genetik var diyelim)

Konuyu bir dahakine fitness bölümünde açarsanız daha çok bilgili kişiler yardımcı olabilir. Kas oranın yağ oranına göre düşük olduğu için göbeklisin, bunu zamanla değiştireceksin daha başlangıçtasın zamana güvenmen gerekli kolunun kalınlaşmasından kasıt biceps büyümesi ise evet zamanla olacak, yediklerine dikkat etmelisin. Sporda yediklerin antrenman kadar önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı