Komik bir okul anınız

O zamanlar ilkokul, tuvalete gittiğimde çocuğun biri pantolonunu ve donunu indirmiş geziyordu. Gözlerim kanamisti ne yalan söyleyeyim.
 
Komik değil ama tuhaf. Lise son sınıftaydım o zamanlar. Hiç uyumadım, coğrafya sınavına çalıştım. Sabaha kadar çalışıp okula gittim. Sınavı oldum ve uyudum. Sıra arkadaşım kız beni çağırmış ve uyanmamışım. Kız da çok korkmuş. Sonrasında uyandım ve herkes tuhaf bir şekilde bana baktılar. Şair Şinasi'yle dalga geçtiler ve ben de çok sinirlendim. Tartışma çıktı. Bazıları gülecek bana Şinasi için kavga mı ettin diye?
 
Saçlarımın iyice uzadığı bir gün ilk derse girdik, beni hiç sevmeyen bir hoca o saçları kestir öyle derse gel dedi. Ben de ne gereği varsa (ergenlik işte...) hiçbir güç saçımı kestiremez dedim. Adamın da niyeti o anda saç kestirmeye yollamak değildi muhtemelen, ne diye artist artist konuşup adamı tetikliyorsun? Biraz sakin cevap versen geç otur diyecek...

Sonuç olarak hoca yine beni sevmeyen müdüre götürdü, suratımı biraz CRT monitörlere geçirdikten sonra git saçını kestir dedi. Param yok dediğimde o dönem için büyük bir miktar kağıt para verdi, üstünü getir dedi.

Sonuç: Hiçbir güç saçımı kestiremez diye artistlendikten sadece 1 ders sonra saçlarım 3 numaraya vurulmuş şekilde sınıfın kapısından içeri girdim. Güzel bir dalga konusu oldu, hâlâ liseden görüştüğüm arkadaşlarım gülerek o anı hatırlar. :D Benim için de komikti, bu olaya şahit olanlar zaten gülmekten nefes alamadılar.

Not: Para üstünü geri vermedim, saçlarımın bedeli olarak kabul ettim. :D
 

Geri
Yukarı