Kopya çekme tavsiyesi

MP3 Oynatıcın var ise konuları sesli bir şekilde kaydet ve kulaklığı eline kadar getir. Tabii ki sınavda hırkanı giy. Kafanı sıraya yasladığında konular kulağına fısıldanıyor olacak. Bu fazla yapamam dersen su şisesinin üstüne yazabilirsin.

Herkes demiş kopya çekme falan. Zaten yanlış bir konu olsa moderatörler konuyu onaylamazdı. Tabii ki kopya çekmek doğru bir şey değil ama cidden arkadaşın sorunu çalışan insana koyuyor. Aynısı başıma geldi ben çalıştım ve 75 aldım kimyadan. Arkadaşım çalışmayan biri kopya hazırlayıp sınavdan 78 aldı. Yapacak bir şey yok kopya doğru bir şey değil ama böyle durumlar gerçekten herkesi mi bilmiyorum ama beni çıldırtıyor. Sonra söyleyince sen kopyayla aldın diye sen de çekseydin kardeşim diyorlar. Ben de çektim sınavdan 93 aldım mutluyum. Taktiğe gelirsek
843-966-xxlarge_laylaytoys.jpg

Benim okulumda böyle bir sıra var yan yana 2 sıra birleşik şekilde. Kırmızıyla çizdiğim yer arada kapanan yer yani yan yana olduğu için orası gözükmüyor. Tabii ki ben direk oraya cevapları falan yazmadım. Formülleri falan yazdım aklımda tutamadığım için. Birkaç tane de problem örneği çizdim küçük küçük. Nasıl işlediğine gelirsek. Oraya çıkacak şeyleri yazıcaksın okuyacağın şekilde en küçük derecede. Daha sonra hocanın geldiği gördüğün an yanında ki sıraya yaklaşıcaksın. Yani hoca geldiği gibi sıraları birleştirmeye çalış. Tabii ki bunu sürekli yapma bak aklında tut oraya sürekli bakma anlaşılırsın. Bu kadar basit. Diğer taktik ise bacaklarının arasına küçük kağıt koy hoca geldiğinde kapat hoca gittiğinde aç bu kadar. Lütfen mesajımı boş yere alıntılayıp bununla övünüyorsun demeyin.

Moderatör de olsa, yönetici de olsa, padişahta olsa bu gibi kişilerin mevkisine makamına unvanına bakarak bu insanlar yanlış karar vermezler, bu gibi kişilerin yaptıkları doğrudur demek yada bu gibi insanlar hatanın yanında değil karşısında olurlar diye düşünmek bence son derece yanlış bir bakış açısı.
Bazı kişiler kopya ile sen çalıştığın halde senden yüksek not almış olabilir, onların yaptıklarının yanlış olduğunu ve sonuçlarının neler olabileceğini senin ölçüp tartıp sonuca varman gerekiyor, bu konuda hırs yaparak seninde kopya çekme yoluna gitmek istemen hatta bu konuda etraflıca araştırma yaparak zamanını harcaman bence doğru değil.
Yarın öbür gün benden daha zengin olan arkadaşımı kıskanıyorum onun gibi zengin olmak istiyorum diye X bankasını soymak istesem, arkadaşlar nasıl yaparım diye konu açsam bana da şöyle yap böyle yap diye etraflıca anlatıp yardımcı olacak mısınız, yoksa direkt olarak yapma yanlıştır mı diyeceksiniz.
Toplumda bazı kurallar vardır kesin çizgilerle ayrılmıştır, yanlış veya doğru, bu konuda arkadaşımızın tavsiye istemesi ve bazı arkadaşlarımızın da tavsiye de bulunması bana göre yanlıştır.

Bütün bilgileri sıraya yazacaksın. Sınav anında yakalanırsan ''kağıt üzerinde çözünce sığmıyor sıraya çözüp sonra geçiriyorum'' gibi bir şey uydurursun. En temizi bu.

Test usulü bir sınavda cevapları öğrenip kopya çekmek doğru değil. Ama sınava hazırlanıp bildiğini unutmamak için sağa sola not yazarak kopya çekiyorsan bu bilgiyi pekiştirir.

Peçetenin katlayınca görülmeyen tarafına yaz (5-6 peçete kullanırsın belki sınavına bağlı) sonra sınıfta burnunu silmek için kullan ve o sırada oku eğer benim gibi sık hapşuruk krizine giren biriysen kimse anlamaz

Öncelikle kopya çekmek tabi ki doğru bir şey değil fakat çoğu kişi kopya çekip senin çalışıp yaptığın notun bazen 2-3 katını bile alıyor ise ben kopya çekmeye yönelirim sonuçta benim çalıştığımı adam kopya ile alıyor. Bu yüzden herkes gibi sende kopyaya başvurabiliyorsun. Benim de yapamadığım çok zorlandığım sınavlar oluyor bizim de kelebek sistemi var. Eğer sıralara bakmayan hoca ise sıraya önemli olan notları vs. yazıyorum. Eğer hoca çok dikkat etmiyor ise kağıda notları yazıp sınav kağıdını alınca hemen altına koyuyorum üstüne bastıra bastıra yazarken arkasından notlar okunuyor. Eğer hiç kopya çektirmeyen bir hoca ise eline ufak tefek notlar yazabilirsin fakat terlersen, elini bir yerlere sürter isen notlar silinir. Yine söylüyorum kopya çekmek doğru bir şey değil ama çoğu herkes yüzünden bizde kopyaya yöneliyoruz. Tabi kopya çekmek ileride üniversite sınavında biraz pahalıya patlayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı