Korsan oyun indirmek istemiyorum

Bu durumundan çok muzdaribim yazmak istedim. Hâlâ FIFA 19 oynuyorum, o da ne yazık ki korsan.:(
Orijinal aldığım oyunlarda oldu ama bir oyuna 350 lira verilir mi? Bizi korsana zorla yönlendiriyorlar. İndirim bekliyorum ama 350 liralık oyun inse inse kaça inecek?

Yaklasiminiz cok yanlis.

Bahsettiginiz tekellerin helal olup olmamasi, sizin bu konudaki haraminizi helal yapmaz.

Bu yaklasiminizla, zaten siz maddi manevi herseyi helallestirirsiniz.

Kisisel zanlarinizi, bu sekilde kurallastiramazsiniz. Siz ancak kendi inancinizi soyluyorsunuz.

Bu konu tartismaya acik ve zanla hareket edilecek kadar basit degildir.

İnanci olan inanir; inanmayan, kendini kural belirleyici olarak tanrilastirir ve o yoldan devam eder.

Konuyu acan arkadas, belli ki inancli biri. Bu yuzden, ozellikle kendisine, vicdanen rahat edemedigim icin yazdim.

Evet, bunu eklemeyi unutmusum ilk yazida.
Cogunluga uymak, cogu konuda insani yanlisa goturebilir. (Hele ki; yasadigimiz, gun ve gun ahlaksal dejenerasyona ugradigimiz cagda) Buyuzden; lutfen, bulacaginiz destekler sizi yaniltmasin. Yahut bu arkadasin dedigi gibi, vicdaninizi rahatlatmak icin dayanak olmasin.

Bu konuyu acmis olabilirsiniz. Onemli olan bundan sonra nasil davranacaginizdir. Oncesinin de onemi yok eger siz gercekten samimi bi sekilde bu isten vazgecme karari alirsaniz.
Ben de inançlı birisiyim. Baştakilerin haram yemesi yüzünden biz helal yiyemeyecek duruma geliyorsak bunun suçlusu biz değil baştakilerdir.

Ben de inançlı birisiyim. Baştakilerin haram yemesi yüzünden biz helal yiyemeyecek duruma geliyorsak bunun suçlusu biz değil baştakilerdir.

Fidelcastro Bey, ben sizin demek istediginizi ve asil tepkinizi anliyorum. Kesinlikle de adaletsiz bir ortamda olma konusunda goruslerinize katiliyorum.

Ancak; bu bizi, inandigimiz degerlerden uzaklastirmamali. O zaman, elesirdigimiz kesimin, bizlere her iki dunyalik zararlari dokunur.

Herkesin sinavi kendine. Ancak kimse kimsenin hesabini yuklenmeyecek. Sizin; "Ali onu yapti, ben de kendime hak gordum kendimce daha kucuk bir şey yaptim" deme sansiniz olmayacak.

Cunku bunlar zaruri ihtiyaclar degil. Lutfen bazi haksizliklara olan kizginliginiz, sizi, dogruluktan ayrilmaya sevketmesin.

Dogru olan; evet cogu zaman yalpalar gibi gorunse de, emin olun karsiligini bambaska bir yerden bir anda aliyor.

Fidelcastro Bey, ben sizin demek istediginizi ve asil tepkinizi anliyorum. Kesinlikle de adaletsiz bir ortamda olma konusunda goruslerinize katiliyorum.

Ancak; bu bizi, inandigimiz degerlerden uzaklastirmamali. O zaman, elesirdigimiz kesimin, bizlere her iki dunyalik zararlari dokunur.

Herkesin sinavi kendine. Ancak kimse kimsenin hesabini yuklenmeyecek. Sizin; "Ali onu yapti, ben de kendime hak gordum kendimce daha kucuk birsey yaptim" deme sansiniz olmayacak..

Cunku bunlar zaruri ihtiyaclar degil. Lutfen bazi haksizliklara olan kizginliginiz, sizi, dogruluktan ayirmaya sevketmesin.

Dogru olan; evet cogu zaman yalpalar gibi gorunse de, emin olun karsiligini bambaska bir yerden bir anda aliyor.
Ben de sizi anlıyorum. İnançlarıma da bağlıyım fakat örnek olarak benim ablam daha yeni mimar olarak mezun oldu. Ne devlette ne özelde iş yok fakat mimar olarak işi unutmamak ve geliştirmek için AutoCAD, 3D Max vs. programları kullanması gerekiyor. Ama bakıyoruz ki yıllık sadece AutoCAD fiyatı 14 bin TL. Bizim de burada yapacak bir şeyimiz kalmıyor.

0SBuk.gif

Crackli oyun indirmemenin tek bir yolu var; indirmemek.

Adamlar 200-300 tane hesabın bilgilerini bot yardımıyla alıyor ve paylaşıyor. Böylece oyunları hesaba girerek oynayabiliyorsunuz.
Böyle yapınca korsandan kurtulmuyorsunuz yalnız. Sadece o hesapları "kıran" adamlara para veriyorsunuz, oyun geliştiricilerine değil.
Yani korsanla bunun arasında bir fark yok. Kendinizi kandırmayın.
Korsan meselesine gelince, ben para o an yoksa korsan oynanması (evet, ben de bunu yapıyorum) ve atıyorum oyun indirimdeyken alınması taraftarıyım. Öbür türlü her ne kadar para oyuna gerçekten emek verene gitmese de (onun yerine patrona gidiyor), yine de kul hakkına bağlıyor.

Baktım bom boş bir yazı. Crack'i kimse babasının hayrına yazmaz. Kaspersky uyarı vermiyormuş falan. Crack'i VirusTotal'de taratsın en az onlarca virüs trojan malware vs. çıkar.

Çok sık indirmiyorum lakin illaki indirdiklerim oluyor, ilk önce Crack'i virüs Total'de taratıyorum, sonra Kaspersky ve Malwarebytes ile taratıyorum ve hiçbir şey çıkmazsa kuruyorum. Kurduktan sonra bir daha bilgisayarımı taratıyorum, bir şey çıkmıyor? Bir virüsün bu kadar taramadan kaçabileceğini de zannetmiyorum. Her Crack virüslü değildir.

Crack oyun indirmek istemesem de oyun fiyatları beni buna itiyor. Örneğin hades isimli bir oyun var Rogue like türünde bir oyun oynamayı çok istiyorum fakat indirimde dahi 32 TL ve Rogue like türünde bir oyun için 32 TL vermek istemiyorum. Uzun soluklu daha büyük yapımlara para vermek mantıklı geliyor, ama onlar da indirimde dahi çok pahalı oluyorlar. (Bkz: Detroit Become Human 99 TL) böyle durumlarda crack indirmek mantıklı olur mu sizce? Crack yüklediğimizde kul hakkına girmiş oluyoruz içim rahat etmiyor.

Allah aşkına bu nasıl bir konu kardeşim oyun bu su değil oynamak zorunda değilsin ha diyorsun ki oynamak istiyorum ama çok pahalı git oyna crack hayır kesinlikle oynayamazsın desek oynamayacaksın sanki.

Yeni bilgisayar aldım fakat oyunlara verecek param kalmadı sadece R6 alabildim. Eskiden aldığım oyunlar da düşük sistem istiyor yeni oyunları oynamak istiyorum ama alacak param kalmadı.
Bedava oyun öneriniz var ise iyi olur :d. Warframe beğenemedim.

Kardeşim gizem severim diyorsan indirimde Sherlock Holmes: Devil's Doughter var. Yok çok fazla hikayeli oyun oynadım diyorsan World of Warships var. Bu oyunu önermemin sebebi kaybetmiş olsan bile hakettiğini alıyorsun. P2W değil. Tabii bunun tank ve savaş uçağı versiyonları da var. CS:GO'yu biliyorsundur zaten. RPG olarak Witcher 2 önerebilirim. İndirime girdiğinde 4 TL'ye kadar düşüyor. Epic Games'de şu an bedavaya Ghost Busters var. Yaklaşık 25 TL'ye Beyond Two Souls var Steam'de. Onun dışında Steam veya Epic Games'in diğer indirimlerini beklemelisin. Umarım Yardımcı olmuşumdur. (Bu arada bana da ucuz aksiyonlu hikayeli oyunlar önerirseniz sevinirim.) İyi günler dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı