Korsan oyun oynarken zevk alamamak

Hayır, orijinal oyundan daha çok keyif alıyorum diye 'marjinal olma çabası' yazıp konuyu amacından çıkartan sizsiniz.

Aslına bakarsan yazılan şey senin yazdığın paragrafa alternatif bir cevap olarak yazılmış. Sen korsan oynadığım zaman rahat hissetmiyorum demişsin. Yazan kişi de marjinal olma çabası demiş. Türkiye'de korsan ekonomik nedenlerden dolayı yaygın ve evet, sen orijinal oynama çabası göstererek bu toplumdan ayrılıyorsun. Yani o cevap konuyu farklı bir yere çekmedi. Sen konuyu farklı bir yere çektin.

Ekran Alıntısı.PNG

Hayatımda gördüğüm en saçma tartışma korsana karşı gelmek. Sen burada korsan hırsızlıktır dediğin anda bütün herkes korsan oynamayı bıraktı oynamıyorum ama bunu durduramazsın isteyen oynasın kişisel olarak kimseye zararı yok fiyatı ucuz olan oyunları korsan oynayanlara karşı gelinebilir ama boş hikayesi olup Online oyun olmayıp fiyatınıda yüksek çıkartırlarsa boş tartışma olur en basitinden CoD MW2 (story mod) oyunun korsanı çıkmıyor ama korsanı çıksada kimsenin karışacağını sanmıyorum çünkü oyunun hikayesi 5 saat ve sıkıcı bir yandanda daha çok korsana karşı gelmek veya korsanı desteklemek oyun fiyatlarınada bağlı.

Aslına bakarsan yazılan şey senin yazdığın paragrafa alternatif bir cevap olarak yazılmış. Sen korsan oynadığım zaman rahat hissetmiyorum demişsin. Yazan kişi de marjinal olma çabası demiş. Türkiye'de korsan ekonomik nedenlerden dolayı yaygın ve evet, sen orijinal oynama çabası göstererek bu toplumdan ayrılıyorsun. Yani o cevap konuyu farklı bir yere çekmedi. Sen konuyu farklı bir yere çektin.

Eki Görüntüle 1608331

Tamam.

Korsan oyun konusunda firmalar eğer izin veriyorsa yayılmasına bence burada sorun yok gibi. Bir ara Prison Break ve Game Of Thrones gibi diziler tüm sitelerde sürekli telif yiyordu. Çünkü firma telif atıyordu. Korsan ürünün yayılmasını istemeyen firmalar zaten telif atıp kaldırabiliyor ürünü tüm sitelerden. Bu duruma göz yumulduğuna göre buna izin veriyorlar demektir. Ama kendi ürününün korsan olarak yayılmasını istemeyen ve bunu engellemeye çalışan bir firmanın oyununa öyle ya da böyle erişip oynamak bana göre de hırsızlıktır. Onun haricinde her yerde yayınlanmış elden ele gezen bir ürünü korsan olarak oynamak hırsızlık olmaz. Firma bunun yayılmasına dağıtılmasına izin veriyorsa neden hırsızlık olsun ki. Ha ama dediğim gibi her yerde telif yemiş bir ürünü ben gidip korsan olarak alıp oynamam ya da izlemem. Çünkü bu açıkça hırsızlık olur. Bu benim düşüncem. Çünkü orada satış yapmaya çalışan bir firma ve ürününün korsan olarak yayılmasını istemeyen bir firma var. Burada ben rahatsız olurum. Herkesin kendi şahsi düşüncesi farklıdır ama ben böyle düşünüyorum.

Korsan oyun konusunda firmalar eğer izin veriyorsa yayılmasına bence burada sorun yok gibi. Bir ara Prison Break ve Game of Thrones gibi diziler tüm sitelerde sürekli telif yiyordu. Çünkü firma telif atıyordu. Korsan ürünün yayılmasını istemeyen firmalar zaten telif atıp kaldırabiliyor ürünü tüm sitelerden. Bu duruma göz yumulduğuna göre buna izin veriyorlar demektir. Ama kendi ürününün korsan olarak yayılmasını istemeyen ve bunu engellemeye çalışan bir firmanın oyununa öyle ya da böyle erişip oynamak bana göre de hırsızlıktır. Onun haricinde her yerde yayınlanmış elden ele gezen bir ürünü korsan olarak oynamak hırsızlık olmaz. Firma bunun yayılmasına dağıtılmasına izin veriyorsa neden hırsızlık olsun ki. Ha ama dediğim gibi her yerde telif yemiş bir ürünü ben gidip korsan olarak alıp oynamam ya da izlemem. Çünkü bu açıkça hırsızlık olur. Bu benim düşüncem. Çünkü orada satış yapmaya çalışan bir firma ve ürününün korsan olarak yayılmasını istemeyen bir firma var. Burada ben rahatsız olurum. Herkesin kendi şahsi düşüncesi farklıdır ama ben böyle düşünüyorum.

2009'dan beri korsan olan hiçbir şeyi kullanmıyorum.
Zamanında ilk topladığım sistem korsan oyun yüzünden tamamen çöp oldu kullanılmaz hale geldi.
Burada korsanı savunmanın hiçbir anlamı yok komik duruma düşüyorsunuz.
Korsan kullanırsın onu anlarım ama savunmak bambaşka bir mevzu.

Tam olarak bundan bahsediyorum. Tamam korsanını kullanırsın ama gelip alakasız bir konuda bununla övünmezsin. Bir de şu an 2 korsan oyun indiriyorum falan diyorlar var ya kafayı yersin. İyi halt yiyorsun kardeşim.

Korsan oyun konusunda firmalar eğer izin veriyorsa yayılmasına bence burada sorun yok gibi. Bir ara Prison Break ve Game of Thrones gibi diziler tüm sitelerde sürekli telif yiyordu. Çünkü firma telif atıyordu. Korsan ürünün yayılmasını istemeyen firmalar zaten telif atıp kaldırabiliyor ürünü tüm sitelerden. Bu duruma göz yumulduğuna göre buna izin veriyorlar demektir. Ama kendi ürününün korsan olarak yayılmasını istemeyen ve bunu engellemeye çalışan bir firmanın oyununa öyle ya da böyle erişip oynamak bana göre de hırsızlıktır. Onun haricinde her yerde yayınlanmış elden ele gezen bir ürünü korsan olarak oynamak hırsızlık olmaz. Firma bunun yayılmasına dağıtılmasına izin veriyorsa neden hırsızlık olsun ki. Ha ama dediğim gibi her yerde telif yemiş bir ürünü ben gidip korsan olarak alıp oynamam ya da izlemem. Çünkü bu açıkça hırsızlık olur. Bu benim düşüncem. Çünkü orada satış yapmaya çalışan bir firma ve ürününün korsan olarak yayılmasını istemeyen bir firma var. Burada ben rahatsız olurum. Herkesin kendi şahsi düşüncesi farklıdır ama ben böyle düşünüyorum.

Adamlar korsan koruması koyuyor daha ne yapsın :) sen bir proje geliştir. Yıllarca emek ver. Yıllarca projen bitsin de emeğin karşılığını alayım diye sabret çalış sonra hop projen kırılsın insanlar senin yıllarca emek verdiğin şeyi bedava kullansın. Bildiğin emek hırsızlığıdır, zaman hırsızlığıdır. Bari Game Pass gibi sistemler kullanın. Hayır bir de korsan oyunla övünenlerin, orijinal oyuna para mı verilir diyenlerin 24-25 yaş altı emeğe saygı duymayan, iş hayatını bilmeyen hatta büyük çoğunluğunun liseli olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam :)

Adamlar korsan koruması koyuyor daha ne yapsın :) sen bir proje geliştir. Yıllarca emek ver. Yıllarca projen bitsin de emeğin karşılığını alayım diye sabret çalış sonra hop projen kırılsın insanlar senin yıllarca emek verdiğin şeyi bedava kullansın. Bildiğin emek hırsızlığıdır, zaman hırsızlığıdır. Bari Game Pass gibi sistemler kullanın. Hayır bir de korsan oyunla övünenlerin, orijinal oyuna para mı verilir diyenlerin 24-25 yaş altı emeğe saygı duymayan, iş hayatını bilmeyen hatta büyük çoğunluğunun liseli olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam :)
Nereden bildin bizi ya? Sen yok musun sen(!)

Tam olarak bundan bahsediyorum. Tamam korsanını kullanırsın ama gelip alakasız bir konuda bununla övünmezsin. Bir de şu an 2 korsan oyun indiriyorum falan diyorlar var ya kafayı yersin. İyi halt yiyorsun kardeşim.

Ben dedim şu an 2 tane yüklüyorum diye neden bu kadar rahatsız etti elebette yükleyeceğim hikâyeli olup Online olmayan oyuna 1 kuruş vermem bu korsan hırsızlıktır mevzusu baydı artık kabak tadı verdi sen korsana düşmanlık yapınca kimse korsan indirmekten vazgeçmeyecek vaktini daha faydalı şeyler yapmak için harca korsan düşmanlığı yerine.☺️

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı