Korsan yazılım kullanmak için bahaneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü onu alamayacak asgari ücretli adam hiç alamayacak anlatamıyorumki size.
Hocam sizde şunu anlamiyorsunuz. 2020 yılı itibariyle eğlenmek temel ihtiyac değildir. Eger temel ihtiyaç olsaydı asgari ücret içerisine Barınma, yeme-icme, giyinme dışında eğlenmek de eklenirdi. Mesela bazı kafeler suyu 50 liraya satıyor almayabiliyorsunuz. O suyu çalıyor musunuz? Hayır. Adam diyorki bu oyun 500₺ ediyor. Alamiyorsan oynamazsin.

Sizin amacınız da yasa dışı iş yapıp, bal gibi hırsızlık yaptığınızı yüzünüze vuran biriyle karşılaşınca çaresizce haklı çıkmaya çalışmak.

Ben demiyorum ki herkes korsan indirsin, parası varsa gitsin indirsin ama fakir adamın korsan indirmesine de bir şey demeyin. Bu kadar acımasız olmayın, eğlence de bir çeşit temel ihtiyaçtır. Çaresizce haklı çıkmaya çalışmıyorum. Son derece insanların katıldığı tezlerim var. Dijital bir şeyin hukuku farklı olur. Bir şeyi çalıp kullanmak farklı, bir şeyin aynısını birebir kopyalayıp kullanmak da farklı.

Neden o zaman korsan oyun ve uygulama indirilen yerler için bir şey yapılmıyor. Nedenini söyleyeyim çünkü çoğu kişi sizin gibi düşünmüyor. Evet bizimkisi emek hırsızlığı peki onların yaptığı ne? Yine ben söyleyeyim ayak üstü adam çapmak. Uygun fiyat yapılsın neden yapılmıyor? Hala burada gelmiş hak, hukuk, emekten bahsediyorsunuz. Neden 10 15 TL değil de 100 150 TL? Neden herkes yararlansın değil de sadece parası olan yararlansın? Daha birçok soru var ve hiçbirine adam akıllı cevap bile veremezsiniz. Şimdi bu yazdıklarımdan dolayı moderatör arkadaşlar keyfi bir şekilde ban atıcak biliyorum. Ama olsun doğru olanları söylüyorum ben.

Arkadaşlar bence açıkçası çok gereksiz bir tartışma konusu. @ctrlshift'nin dediği gibi bu bir hırsızlıktır. Belki örnekler absürt ve abartılı ama bu hırsızlıktır. Demişsiniz ki firmalar o parayı çalışanlarına vermiyor ceplerine indiriyor. Tamam bu bir yere karar çok doğru ama bir yerden sonra saçma. Sizin belki her gün satın alıp yediğiniz bir peyniri de yapan fabrikada, verdiğiniz para onu üreten insanlara gitmiyor aksine fabrika sahibine gidiyor. Kısacası aynı olay bu söylenilen. Yani bile bile korsan indirmek bana da saçma geliyor.

Ya hocam bence noktayı şu söz koyuyor her zaman ekonomi bunu kim okursa okusun bana hak vermesi lazım Amerika'da 2000-3000 dolar asgari ücret alan bir adam 3A bir oyunu 60 dolara alabiliyorken Türkiye'de 2000 TL asgari ücret alıp 350-400 TL bir oyuna para vermesi yazıktır günahtır demiyorum ki herkes korsan kullansın durumu olan kullanmasın tabiki ama durumu olmayan mecbur kalıyor.

Neden o zaman korsan oyun ve uygulama indirilen yerler için bir şey yapılmıyor. Nedenini söyleyeyim çünkü çoğu kişi sizin gibi düşünmüyor. Evet bizimkisi emek hırsızlığı peki onların yaptığı ne? Yine ben söyleyeyim ayak üstü adam çapmak. Uygun fiyat yapılsın neden yapılmıyor? Hala burada gelmiş hak, hukuk, emekten bahsediyorsunuz. Neden 10 15 TL değil de 100 150 TL? Neden herkes yararlansın değil de sadece parası olan yararlansın? Daha birçok soru var ve hiçbirine adam akıllı cevap bile veremezsiniz. Şimdi bu yazdıklarımdan dolayı moderatör arkadaşlar keyfi bir şekilde ban atıcak biliyorum. Ama olsun doğru olanları söylüyorum ben.
1) Emek hırsızlığıyla ilgili olan maddeyi bir daha okuyun lütfen.
2) Bir kez olsun bir yazılım üretin ve 15 liraya satın lütfen.

Uygun fiyatda olmamasının sebebi müşterilerin %60'nin ücretsiz olarak kullanması değil mi? 10 kişiye satılarak da 100 lira kazanılır bir kişiye satılarak da. Eğer 9 kişi ucretsiz/korsan kullanıyorsa ben bir kişiden 100 lira alırım.

Doğru, ben de bulaştım. Zahmetsiz zevkli süper bir şey olduğunun farkındayım. Ama zararın neresinden dönsen kardır.
Korsan zahmetsiz değil ilk önce onu söyleyeyim. Bir sürü değişik sorun çıkıyor.

Arkadaşlar bakın bunun doğru bir şey olduğunu savunmuyorum fakat maddi durumu iyi olmayan birine empati yapın. Dişinden tırnağından arttırarak bilgisayar alıyor. Oyunlara verecek parası yok. Yaptığı şeyin doğru olmadığını bilerek yapıyorsa ona bir şey diyemem. Ama zengindir ve korsan kullanıyordur onu savunacak bir şeyim yok. Ve oyunu kıran ben olmadığıma göre hırsızlık yapan ben olmuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı