Korsan yazılım kullanmak için bahaneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar bakın bunun doğru bir şey olduğunu savunmuyorum fakat maddi durumu iyi olmayan birine empati yapın. Dişinden tırnağından arttırarak bilgisayar alıyor. Oyunlara verecek parası yok. Yaptığı şeyin doğru olmadığını bilerek yapıyorsa ona bir şey diyemem. Ama zengindir ve korsan kullanıyordur onu savunacak bir şeyim yok. Ve oyunu kıran ben olmadığıma göre hırsızlık yapan ben olmuyorum.
Dişinden tırnağından arttırıp oyun da alsın. Asgari ücret ile bilgisayar alan eleman zaten 2080Ti kullanmıyor. AAA yeni oyunları oynayamaz değil mi? Oynayabildigi oyunlar da 30-40₺ civarında ki indirimle 10 liraya da alınır.

Maddi olarak zehmetsiz demek istedim.
Maddi olarak nasıl zahmetsiz. EMPRESS warez grubunun DENUVO'yu kırmak için ne kadar para harcadğını bilmiyorsun herhalde, bu tür warez gruplar kendi tersine mühendislik programlarını geliştiriyorlar, bu da bayaa bir para istiyor. Dosyalarını hostlayabilmek için Serverlarada para verdiklerini saymıyorum bile.

Neden o zaman korsan oyun ve uygulama indirilen yerler için bir şey yapılmıyor. Nedenini söyleyeyim çünkü çoğu kişi sizin gibi düşünmüyor. Evet bizimkisi emek hırsızlığı peki onların yaptığı ne? Yine ben söyleyeyim ayak üstü adam çapmak. Uygun fiyat yapılsın neden yapılmıyor? Hala burada gelmiş hak, hukuk, emekten bahsediyorsunuz. Neden 10 15 TL değil de 100 150 TL? Neden herkes yararlansın değil de sadece parası olan yararlansın? Daha birçok soru var ve hiçbirine adam akıllı cevap bile veremezsiniz. Şimdi bu yazdıklarımdan dolayı moderatör arkadaşlar keyfi bir şekilde ban atıcak biliyorum. Ama olsun doğru olanları söylüyorum ben.
Dostum hiç kod yazdın mı? En basitinden C dilinde "Merhaba Dünya" yazdın mı? Uygun fiyatlı yapılsın dediğiniz oyunlar, özellikle AAA oyunların arkasındaki ekibin büyüklüğünü biliyor musunuz? Uygun fiyatlı zaten oyunlar. Döviz kuruyla alakalı bizde pahalı olması. Teknoloji geliştikçe ekipmanlar da pahalılaşıyor. Bundan 6 sene önce 10.000 TL ye tam donanımlı son teknolojili bilgisayar toplayabiliyordunuz. Şu an 2080 ti bile 12000 TL den başlıyor. Tam donanımlı sistemler 50.000 TL yi buluyor şu an. Yani yorum yaparken arkaplanda yapılan işleri bilmeden yapıyorsunuz ve bu cidden çok sinir bozucu bir olay.

Arkadaşlar bakın bunun doğru bir şey olduğunu savunmuyorum fakat maddi durumu iyi olmayan birine empati yapın. Dişinden tırnağından arttırarak bilgisayar alıyor. Oyunlara verecek parası yok. Yaptığı şeyin doğru olmadığını bilerek yapıyorsa ona bir şey diyemem. Ama zengindir ve korsan kullanıyordur onu savunacak bir şeyim yok. Ve oyunu kıran ben olmadığıma göre hırsızlık yapan ben olmuyorum.
Dostum allah aşkına ya. Benim de durumum süper değil yukarda yazdım aylık 500 lira. Başka yok 500 sadece. Napıyorum biliyor musun çözüm olarak? Oynamıyorum pahalı oyunları.

Yine boş konu isteyen istediğini yapar ister orjinal alır ister korsan kullanır sen burada hırsızlık cart curt diye duyar kasınca adam korsanı mı bırakacak sanıyorsun.
Soru sormak istiyorum size. Tosuncuk milyarlarca lira ile kaçtı ona birşey yapılamıyor değil mi? O zaman yaptığı da suç değil? Musa Orhan'da dışarıda hapse atılmıyor o zaman o da suç degil? Böyle mi düşünüyorsunuz?

Dişinden tırnağından arttırıp oyun da alsın. Asgari ücret ile bilgisayar alan eleman zaten 2080Ti kullanmıyor. AAA yeni oyunları oynayamaz değil mi? Oynayabildigi oyunlar da 30-40₺ civarında ki indirimle 10 liraya da alınır.
Arkadaşlar ben korsanı savunmuyorum fakat bizim burada bunu tartışmamız sadece bizi gerecek. Kullanan yine kullanacak kullanmayan yine kullanmayacak.

Korsan uzun zamandır yaşayan bir kahramandır. Hırsızlık ile klonlama farklı şeylerdir.

Hırsızlık : Birinin eşyasını bedava çalmak ve onun para kazanmasını azaltmak.
Klonlama : O eşyayı klonlarız. Adamdan çalmış sayılmayız. Adamın para kazanmasını azaltmayız. Eşyayı artırırz. O eşya adamdan gitmez. Bizde artar.

Çekilişten kazandıysa ne yapacak?
Korsan uzun zamandır yaşayan bir kahramandır. Hırsızlık ile klonlama farklı şeylerdir.

Hırsızlık : Birinin eşyasını bedava çalmak ve onun para kazanmasını azaltmak.
Klonlama : O eşyayı klonlarız. Adamdan çalmış sayılmayız. Adamın para kazanmasını azaltmayız. Eşyayı artırırz. O eşya adamdan gitmez. Bizde artar.
Sonunda Türkçe anlayan ve mantık kullanabilen birisini gördüm, elinize sağlık hocam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı