Korsana hayır diyenlerin adblocker kullanması

Ben sahsen üretiyorum. Yazdığım kodlarla ve teknik içerikleri ücretsiz platformlardan ayrica hazirladigim video'yu youtubedan paylasiyorum. Ancak para amaci ile bir is yapma durumunda olsam bunu ücreti alir sonra icerik olarak sunarim. Olay cok basit. Netflix nasil davraniyor? Parayi ver içeriği al.
Ben Youtube'da içerik üretiyorum. Tek kazancım yeni başladığım için reklamlar. Gelişmek için yatırım, yatırım için para lazım. Herkes AdBlock kullanırsa ben para kazanamam. Benim videomu AdBlock ile izleyen kişilerin izlememesini istiyorum. İzleyen varsa da haram zıkkım olsun o içerik. Ben kendimce haklıyım. Siz de kendinizce.
 
O zaman Cyberpunk'ta crack koruması yok diye herkes korsan oynasın.
Yapımcıların bununla alakalı açıklaması var diye hatırlıyorum. Bir şey demiyorlar, oyunu beğendikten sonra satın almak isteyeceğini söyleyip kendilerine daha fazla getirisi olacağını söylüyorlar.
Burada sorun sadece Youtube'un para kazanmasında değil ki? Örneğin sen Barış Özcanın bir videosunu ABP ile izlediğinde, bu içerikten ona hiçbir kazanç sağlamayacaksın. Eğer Barış Özcana ABP kullanabilir miyim diye sorsan, o da istemez. Sonuçta emek verip içerik üretiyor ve hakkını almak istiyor. Youtube kazanmasa da kazansa da ona o kadar koymaz zaten.
Barış Özcan'a sormadı kimse böyle bir şeyi, kendisinin de çok takacağını sanmıyorum bu tarz basit mevzuları. Ayrıca @Rashmore'un dediği gibi içerik üreticileri bunu zaten kabul edip rıza gösteriyorlar.
1) Premium içerikleri çöpten ibaret.
2) Arka planda çalışma bir tek mobilde geçerli, PC'de her türlü çalışıyor.
3) Eğer AdBlock korsan değilse sıfır reklam olayının bir artısı yok.
4) Videoları daha kalitede izleme derken?
Bunlar senin görüşün. Adblock kullansa bile premium alan çok fazla kişi var rahat etmek için. Videoları edinme derken video indirmek isteyen birçok kişi "hizmet politikası" kapsamında izin verilmese de dönüştürücü kullanıp YouTube içeriğini ediniyor. Bu içeriklerin kalitesi biraz daha düşük oluyor orijinale göre. Bu konuda premium avantajlı.

Ha ben kullanmıyorum orası ayrı.

Bu arada arkadaşlar çok kasmayın, bırakın içerik üreticileri düşünsün ve dile getirsin bunları. Bunlar sizin işiniz değil. Ortada bir korsan kullanımı ve emek hırsızlığı varsa bunu YouTube zaten engelleyip içerik üreticilerini korumaya alır her türlü. Bundan şüpheniz olmasın zira değirmenin suyu bu şekilde dönmek zorunda ve dönüyor da. Sadece gelir kaynağının reklamlar olmadığını da belirtmiş olalım.
 
Yani kısacası korsanı desteklediğimi söyledim parası olmayan bir adam korsan alsın ve herkes aylık 18 liraya bir platforma üye olmaya yetecek kadar para kazanmayabilir tabii baba parası yiyenler bunu anlayamaz.(lafım size değil yanlış anlamayın. @Lockheed)


Büyüğüm malsa evet malsın diyorum.
Beni etiketlesen daha az alınırdım. Adblocker kullanıyorum. Premium'da kullanıyorum aynı zamanda :D Ne varsa kullanıyorum işte. Premiumu reklamı engellesin diye değil, telefonla uğraşırken arkada rahat müzik dinlemek için satın aldım. PC'de gerek yok zaten.
 
Videoları edinme derken video indirmek isteyen birçok kişi "hizmet politikası" kapsamında izin verilmese de dönüştürücü kullanıp YouTube içeriğini ediniyor. Bu içeriklerin kalitesi biraz daha düşük oluyor orijinale göre. Bu konuda premium avantajlı.
Hocam dönüştürücüye gerek yok ki. Bilinen bir program direkt YouTube'un videosunu dönüştürme yapmadan indiriyor. AVC, VP9 ve AV1 şeklinde video codeclerini ve AAC ve OPUS olarak da ses codeclerini seçip istediğimi indiriyorum.
 
Üreticinin emeğini reklamsız videolarda da vermiyoruz bu da mı korsan? Üretici isterse videonun içine reklam alabilir ya da ön ödemeli bir platforma geçebilir.
Ben adblocka korsan demedim öncelikle. Üretici kendisi reklam almak istemiyorsa kendi kararıdır. Eğer kendisi emeğinin karşılığını istiyorsa yani reklam alıyorsa ona haksızlık yapmış olursun.
 
Hocam dönüştürücüye gerek yok ki. Bilinen bir program direkt YouTube'un videosunu dönüştürme yapmadan indiriyor. AVC, VP9 ve AV1 şeklinde video codeclerini ve AAC ve OPUS olarak da ses codeclerini seçip istediğimi indiriyorum.
O konuda bilgim var fakat o da hizmet şartlarına aykırı. Premium bir tık daha makul uğraşmak istemeden indirme yapmak isteyen için locale.
 
Ben adblocka korsan demedim öncelikle. Üretici kendisi reklam almak istemiyorsa kendi kararıdır. Eğer kendisi emeğinin karşılığını istiyorsa yani reklam alıyorsa ona haksızlık yapmış olursun.
Gerçekten bu durum bana çok komik geliyor. Korsana hayır diyor ama YouTube'dan adblocker ile film izliyor. Korsandan hiçbir farkı yok. . "Ayrıca korsana hayır" diyen Technopat adblock ile ilgili konulara bir şey demiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı