Korsana neden destek yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korsan kullanımın diğer sebeplerinden bir taneside yayıncı firmanın fiyatı Türkiyeye özel bir kurdan almaması, diğer ülkelerin satış fiyatını TL'ye çevirdiğinde 400 TL'den daha ucuz bir fiyata geliyor, Türkiyeye adil bir fiyatlandırma yapılmıyor yani.
O her zaman yayıncıyla alakalı olmayabiliyor. 80 TL'den satışa çıkıp bir gün sonra zorla 200 küsür TL'ye çıkartılan oyun da gördük.

Dünya çapında milyonlarca korsan oynayan kitle var ve her sene güzel oyunlar çıkmaya devam ediyor. Demek ki şirketler korsandan etkilenmiyor ki her sene oyun çıkarmaya devam ediyorlar.

Kimsenin korsan yalakalığı yaptığı yok. Asıl siz şirket avukatlığı yapmaktan vazgeçin. EA, Ubisoft filan size para mı ödüyor bu kadar savunmanız için?
O orijinal alan kesim sayesinde firmalar varlıklarını sürdürebiliyor. Dikkat edecek olursan, "online" (çevrimiçi) oyunları son günlerde daha çok görüyoruz. Neden? Çünkü neredeyse yaptığınızın %100'ünü kazanıyorsunuz.

Bugün konuşulan ETS 2'nin bile ilk oyunu vardı. Emin ol, o ilk oyunu satın alanlar olmasaydı, şu an ETS 2'yi görmemiz çok zor bir ihtimaldi.

Korsan yazılım kullanmak doğru bir davranış değil ama ben buna karşı çıkan çoğu insanın mutlaka bilgisayarında bir şekilde korsan yazılım kullandığını da düşünüyorum. Bu tamamen imkan meselesidir. Bir yazılımı ya satın alırsınız yada ücretsiz alternatiflerine yönelirsiniz. Bilgisayar dünyasında her yazılıma para vermeye kalkarsanız işin içinden çıkamazsınız. Dediğim gibi korsan kesinlikle etik değildir ama hayatta herşey dürüst yada adil de değildir. Bende program yazsam bundan gelir elde etmek isterim ve korsan kullanılmasını istemem ama pratikte her zaman her iş öyle yürümüyor malesef.

Sen ise ahlaktan bahsediyorsun kusura bakma böyle ortamlarda ahlak olmaz insanlar bu ülkede yere atılan pazar artıklarıyla geçinmeye çalışıyor. Herkes herkesten çalıyorsa o ülkede ne ahlak kalır ne de adalet, adaletin olmadığı yerde de anarşi çıkar. Korsan da bir anarşidir. 😘
Senin o Allahını severim, muhteşemsin.
Yanlış olup olmadığı tartışılacak en son şeyi tartışıyorlar. Kazık fiyata oyun satan, çeviri bile yapmayan markalara yalakalık yapmanın anlamı yok. Paranıza kıyıyorsanız alın geçin, herkes sizin gibi yaparsa bu düzen değişmez onu da bilin, bu iş arz talep meselesi icabında.

Tamam anladım korsan=hırsızlık.
Galiba doğru :)
merak etmeyin o kadar da şey değilim korsan oynayacak XD
Ve çok oha bu konuya bu kadar çok kişinin bakacağını düşünmedim.

İş yerin soyulduğu zaman eğer kasadaki paralar kilitlenmemişse hakime paraları soramıyorsun. Bunlarda oyunları kilitlemiyorlar sonrada korsan oynamayın diyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı