Ne düzeyde bir öğrencisin bilmiyorum ama Türkiye'de %7'nin üstüne (yani daha düşük yüzdelere) çıkılmasının asgari gereksinim olduğunu düşünüyorum. Ben zamanında %2, 3 yapmış biri olarak lisemdeki insanları çekemiyorum. Çoğu ögretmenlerin sohbetlerinden haz etmiyorum. Keşke ikinci dönemde de çalışıp (pandemi yüzünden bütün düzenim bozulmuştu) %1 yapsaydım diye hayıflanıyorum uzun süredir. Yani hayatının dört yılı, en gelişim gösterdiğimiz dönem, bütün karakterimizin temelleri burada şekilleniyor. Daha 'entelektüel' diyebileceğin insanlar yerine magandalarla aynı yerde okuma ihtimalin güçleniyor başarılı olmazsan. Ha eğer bunlar benim için problem değil sosyal biriyim zaten diyorsan eğitim kaliten çok değişecek. Benim okulumda matematik, fizik, İngilizce ve edebiyat derslerini aşırı iyi anlatan 4 hocam var. Bu öğretmenler nakil olduklarında benzer kalitede yerlere gidiyorlar. Asla daha düşük seviyedeki okullarda göremeyeceğin insanlar yani. Kim bilir daha iyi liselerde nasıl hocalar var. Yani tamamen sosyal ve eğitsel olarak sana sağlayacağı imkanların iyi olduğu bir okulda okumanı sağlayacak iyi bir dilimde olman. Bu yüzden elinden ne geliyorsa çalış. Altı üstü 90 gün. Bu 90 günden sonra 2 yılın olacak. Sonrasında yavaş yavaş üniversite sınavına başlayacaksın ve son yılında her gün her saat test çözeceksin. Bu düzene alışırken iyi bir lise eğitimi görmüş olmanın sana faydası çok fazla olacak.