LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

Hocam Anadolu okursun kendine ders çalışırsın geliştirirsin kendini YKS de güzel bir puan yaparsın kaliteli bir uni okursun diyorsan uni okumayacağım filan ( bence oku ) meslek git ama dediğim gibi önermem universite şart ( iyi universite )

Yakınlarımda bir özel lise var 480 üstü %100 burs yapıyorlar Anadolu lisesi kolej.

Anadolu ve meslek liselerinin farkları ne oluyor?

Hocam birincisi kaliteli %1 ve aşağısı tüm liseler zaten aşağı yukarı aynı. Hepsi İstanbul-İzmir-Ankara'ya dağılmış durumda ve çok kaliteli eğitim verseler de yazılılar normale göre 1, 5-2 kat daha zor oluyor. Anadolu'larda özellikle Galatasaray, İstanbul Erkek, Kabataş, Vefa gibi çok köklü liseler olur %1 aşağısı liseler. Fenler ise daha yeni olduğundan daha kötü görülse de sayısalcı olmak istiyorsanız Fen liseleri özel mat-fen müfredatı ile sizi bir adım ileriye götürür. Ha Validebağ ile Kadıköy Anadolu arasında ne fark vardır. Tabii ki de aman aman yoktur fakat Bir meslek ile Köklü bir Anadolu lisesini veya Fen lisesini karşılaştırırsanız aradaki fark bariz görülür. Genellikle doktor, mühendis, avukat falan olanların hepsi sağlam liselerden mezundur. YKS cevaplarını vermezler fakat kazanmanız 2 kat daha kolaylaşır.

Kendini bilen adam her yoldan başarı ile ayrılır meslek lisesi ara eleman katıyor güzel bir şey evet ama çalışıyorsun amelelik çoğu bölümü meslek lisesine heveslenme beni dinle Anadolu oku uni kazan ama kendini ders manyağı yapma dengeyi sağla bir süre sonra.

Daha çok çıraklık için mi meslek lisesi diyorsun yani?
Ve ben ya pilot olmayı ya da masa başı yazılımcı olmayı istiyorum.
Dayım yazılımcı eğer iyice odaklanıp yazılımcı olacağım dersem yardımcı olur.
Pilot olmak istersem yardımcı olacak birileri yok ama uçaklara ilgim çok var.
Şu anda her ikisi de benim için bir seçenek sizce hangisi olmalı?

Durumun ciddiyeti valsin iptal edilmesinden anlaşılıyor dogru diyorsunuz. Bal en iyi seçenek olur.

Hocam birincisi kaliteli %1 ve aşağısı tüm liseler zaten aşağı yukarı aynı. Hepsi İstanbul-İzmir-Ankara'ya dağılmış durumda ve çok kaliteli eğitim verseler de yazılılar normale göre 1, 5-2 kat daha zor oluyor. Anadolu'larda özellikle Galatasaray, İstanbul erkek, kabataş, vefa gibi çok köklü liseler olur %1 aşağısı liseler. Fenler ise daha yeni olduğundan daha kötü görülse de sayısalcı olmak istiyorsanız fen liseleri özel mat-fen müfredatı ile sizi bir adım ileriye götürür. Ha validebağ ile kadıköy Anadolu arasında ne fark vardır. Tabii ki de aman aman yoktur fakat bir meslek ile köklü bir Anadolu lisesini veya fen lisesini karşılaştırırsanız aradaki fark bariz görülür. Genellikle doktor, mühendis, avukat falan olanların hepsi sağlam liselerden mezundur. YKS cevaplarını vermezler fakat kazanmanız 2 kat daha kolaylaşır.

Bence yazılıya takılan biri okumak için okuyordur dediğim gibi 8 sene kalmış önünde hedef koy ve hedefin için çabala hedefin olmadan okuma hedefin yoksa hemen hedef koy kendine

Örnek: Zengin olmak, meslek sahibi olmak, siyasete girmek...

Daha çok çıraklık için mi meslek lisesi diyorsun yani?
Ve ben ya pilot olmayı ya da masa başı yazılımcı olmayı istiyorum.
Dayım yazılımcı eğer iyice odaklanıp yazılımcı olacağım dersem yardımcı olur.
Pilot olmak istersem yardımcı olacak birileri yok ama uçaklara ilgim çok var.
Şu anda her ikisi de benim için bir seçenek sizce hangisi olmalı?

O zaman bu sınavdan hiç değilse 450 yapmanız sizi bayağı öteye götürür. 470 sanırsam %1 ediyor bu sene. Diğerki sene 480 %1 edecek sanırsam. Bayağı kolaylaşır sanırsam. Siz sağlam bir şekilde çalışırsanız 5 yanlışla rahat alırsınız fakat temeliniz ne onu bilmek lazım.

Hocam birincisi kaliteli %1 ve aşağısı tüm liseler zaten aşağı yukarı aynı. Hepsi İstanbul-İzmir-Ankara'ya dağılmış durumda ve çok kaliteli eğitim verseler de yazılılar normale göre 1, 5-2 kat daha zor oluyor. Anadolu'larda özellikle Galatasaray, İstanbul erkek, kabataş, vefa gibi çok köklü liseler olur %1 aşağısı liseler. Fenler ise daha yeni olduğundan daha kötü görülse de sayısalcı olmak istiyorsanız fen liseleri özel mat-fen müfredatı ile sizi bir adım ileriye götürür. Ha validebağ ile kadıköy Anadolu arasında ne fark vardır. Tabii ki de aman aman yoktur fakat bir meslek ile köklü bir Anadolu lisesini veya fen lisesini karşılaştırırsanız aradaki fark bariz görülür. Genellikle doktor, mühendis, avukat falan olanların hepsi sağlam liselerden mezundur. YKS cevaplarını vermezler fakat kazanmanız 2 kat daha kolaylaşır.

Duyduğum kadarıyla meslek lisesinde okursan YKS de ekstradan 100 puan mı veriyorlar yoksa bir efsane mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı