LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

Daha çok çıraklık için mi meslek lisesi diyorsun yani?
Ve ben ya pilot olmayı ya da masa başı yazılımcı olmayı istiyorum.
Dayım yazılımcı eğer iyice odaklanıp yazılımcı olacağım dersem yardımcı olur.
Pilot olmak istersem yardımcı olacak birileri yok ama uçaklara ilgim çok var.
Şu anda her ikisi de benim için bir seçenek sizce hangisi olmalı?

Hocam tavsiyem yazılım istiyorsan bilgisayar mühendisliği okuman güzel bir Anadolu lisesi kazandıktan sonra kendini yazılım dillerinde geliştir. Ama önce liseyi kazan.

480 hocam. 1 mat 1 fen 1 boş TR 1 din ve 1 ing yanlışı. İngilizce çok komik bir yanlış okumadan olmuş ve fen de yaz ile kışı yanlış okumuşum hızdan. Çok hızlı çözdüğümden sınavı 40 dk erken bitirip diğer soruları kontrol edip hepsini yanlış olanları doğruya çevirmiştim. Çok iyi bir taktik. Hızlı çözmek çok ama çok iyi bir artı. Matematikte de ise yanlış okumaydı. Türkçede de yanlış olduğunu fark ettiğimde sınavın bitmesine 2 dk olduğundan boş bırakmıştım. Az daha vakit olsa fullerdim yani.

Hangi lisede okuyorsunuz?

Diyelim kazandım ve çok yoğun bir dönem olduğu için 9 da biraz kendimi boşlasam normal 7. sınıfta 6. sınıfta çalıştığım gibi çalışsam 11. 12. sınıflarda da asılsam nasıl olur?
Zaten öyle yapacağım ben de. Hazırlıkta hiç çalışmadım. 9'da az çalışacağım. 10'da orta. 11-12'de ise aynı teknik ile çalışacağım 8'deki gibi. Olay bu. Ömrümüz sınav değil ya.

480 hocam. 1 mat 1 fen 1 boş TR 1 din ve 1 ing yanlışı. İngilizce çok komik bir yanlış okumadan olmuş ve fen de yaz ile kışı yanlış okumuşum hızdan. Çok hızlı çözdüğümden sınavı 40 dk erken bitirip diğer soruları kontrol edip hepsini yanlış olanları doğruya çevirmiştim. Çok iyi bir taktik. Hızlı çözmek çok ama çok iyi bir artı. Matematikte de ise yanlış okumaydı. Türkçede de yanlış olduğunu fark ettiğimde sınavın bitmesine 2 dk olduğundan boş bırakmıştım. Az daha vakit olsa fullerdim yani.

Hangi liseye yerleştin peki.

Diyelim kazandım ve çok yoğun bir dönem olduğu için 9 da biraz kendimi boşlasam normal 7. sınıfta 6. sınıfta çalıştığım gibi çalışsam 11. 12. sınıflarda da asılsam nasıl olur?

Hocam boşlamaktan kastın sınavları asıp düşük olmak ise yapma.

Ama ders çalışmayı günde 1 saate indirirsin o gün öğrendiklerini tekrar edersin 11. sınıfta asılırsın böyle olursa sorun yok.

Ömrümüz sınav değil ya.

LGS gibi bir sınava tek diyeceğim bence öğrenciye çok yük bindiriyor. Bir yerde görmüştüm doğruluğu nasıldır bilmem ama farklı ülkelerde lisede öğrenilen şeyleri biz 7. sınıfta falan öğreniyoruz.

Çalışmayı günde 1 saate indirirsin o gün öğrendiklerini tekrar edersin 11. sınıfta asılırsın böyle olursa sorun yok.

Aynen öyle bir planım var.

Hocam boşlamaktan kastın sınavları asıp düşük olmak ise yapma.

Ama ders çalışmayı günde 1 saate indirirsin o gün öğrendiklerini tekrar edersin 11. sınıfta asılırsın böyle olursa sorun yok.

9 ve 10. sınıfta yazılım öğrenirsin boş zamanlarında.

Ömrümüz sınav değil ya.

Hocam ayağa kalkıp koşmayan başaramıyor ama? Kardeşim sen odaklan ömrün bir sınav değil evet ama o sınav senin ömrüne ömür katar.

Kurumsal özel okullara bakın. Onlar eğitim amaçlı değil işletme amaçlı kurulmuş okullar.

Ailem beni bu sene çok zorlayacak, baskıcı demek istemiyorum iyiliğin için deyip duruyorlar. Ders çalışmayınca odama geliyorlar ders çalış diyorlar. Belki de baskıcı aile ne demek bilmiyorum. Ve eğer LGS'den 450 altı alırsam sonum hayrolsun hiç olmazsa 400 altı olamaz yani benim için.

9 ve 10. sınıfta yazılım öğrenirsin boş zamanlarında.

Ya yazılım ya da dediğim gibi pilotluğa yönelmek istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı