Linux bir cennet!

Olsun ben yine de Windows fanboyluğuna devam edeceğim (!)

5. Windows gibi RAM sömürmüyor.
6. Bir sürü dağıtım var.

Bunların avantajını anlamadım. Gidin 32 bit Windows kurun 4 GB RAM yiyebilir maksimum.

Standardizasyon olmayan, kontrolsüz ortamları övmenin çok mantığı yok. Mesela sokak satıcısından beslenenler mi daha az hastalanır, marketlerdeki marka ürünleri tüketenler mi? Az çok anlamışsınızdır.

Virüs konusuna girmiyorum.

Kontrolsüzlük kısmına katılmıyorum hocam. Aksine açık kaynak kodlarından ötürü Linux dağıtımları daha kontrol-denetim içindedir. Çünkü herkes girip kontrol edebilir. Söyler misiniz Windows'u kim kontrol ediyor? Tek bir şirkete güvenmek zorundayız. Herhangi bir yasal durum da devlet girer işin içine tabii ki ama ortaya çıkmadığı veya bir şikayet olmadığı sürece saman altından su yürütmek tamamen o şirketin isteğine kalmış durumda.

Linux güzeldir fakat kusursuz değildir. "Cennet" ifadesini doğru bulmuyorum. Yeri geldiğinde çok başımı ağrıttı. (Gerçek anlamda, Pipeware ile alakalı bir sorun yaşıyordum fakat düzeldi gibi). Yeri geldi paket sistemini çökerttim, yeri geldi masaüstünü ve Wi-Fi sürücüsünü uçurdum. Ama sorunların nedenini araştırıp öğrenmek eğlenceli geliyor bana.

Aman onla bunla şunla uğraşamam diyen kimse Linux'a geçmeye zahmet etmesin. İllaki en az 1 tane sorunla karşılaşacak ve sorun giderme işlerine en az 15 dk ile 2 saat harcaması gerekebilecek. (Benim gibi maceracıysanız kerneli bile uçurabilirsiniz, Linux size Microsoft Edge gibi dokunmuyor.)

Yanlış anlamayın, amacım heves kırmak değil. 3 yıldır ana bilgisayarımda yalnızca Linux kullanıyorum.
1693339557881.png

Standardizasyon olmayan, kontrolsüz ortamları övmenin çok mantığı yok.
Buna katılıyorum. Freedesktop bunun için yola çıkmıştı. Fakat dinleyen dinleyene.
Bence en büyük artısı aynı zamanda en büyük eksisi o da standart belirleyen bir otoritenin olmayışı.

Elbette distroların kendi içinde sağlam prensip ve felsefeleri olsa da merkezi bir otoritenin olmaması uygulamaların kafalarına göre at koşturmasına, farklı tonla paketleme ve paket yöneticisinin peyda olmasına, ve X distrosunda Y yapınca çalışan şeyin A distrosunda B olmadan çalışmamasına sebep oluyor.

Son düzenleme:
Linux hızlı ve güçlü. Oyun performansını da beğenirim.
Genel olarak oynadığım oyunlar gerçekten de Lİnux'ta çok performanslı çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı