Linux bir cennet!

Bir program indirmek için bile kod yazıyorsunuz diyen cahiller var örnek veriyorum Steam indirmek istiyorsunuz sitesinden indiriyorsunuz örnek Steam "CD indirilenler" "sudo apt install./steam_latest. Deb" başka bir şey yok ama ben bunu Debian için söyledim.

Hocam buna da gerek yok ki 😃 GUI uygulama mağazaları var, bir satır komut yazmadan da kullanabilirsiniz yani bilgisayarınızı.

Ben AMD ile zor uğraşıyorum bir de Linux'la başa çıkamam hocam.

Size güzel bir haberim var, AMD ve Linux kuru fasulye-pilav gibiler. AMD'nin bütün sürücüleri açık kaynak. Sisteminizi kurarken otomatik olarak yükleniyorlar. Linux'ta Windows'ta olduğundan çok daha uyumlu ve sıkıntısız çalışıyor. Hatta bu yüzden Linux kullanıcıları ekran kartı alırken Nvidia yerine AMD tercih ediyor.

Bu arada oyun dosyaları nasıl. proton exe yi linuxta açacak hale mi getiriyor? dll sistemimi var?
Windows'un sağladığı API'yi sağlamak için sistem çağrılarını POSIX'e köprüleyen bir sistem. Yoksa yaptığı pek bir şey yok.

Bir program indirmek için bile kod yazıyorsunuz diyen cahiller var örnek veriyorum Steam indirmek istiyorsunuz sitesinden indiriyorsunuz örnek Steam "CD indirilenler" "sudo apt install./steam_latest. Deb" başka bir şey yok ama ben bunu Debian için söyledim.
Çoğu dağıtımda çift tıklayınca paket yöneticisi kuruyor .deb dosyalarını.

Komut yazıyorlar ühü ühü tayfanın TAB tuşundan haberi yok bu arada.

Teknolojiye sabredişinize bağlı bu. Bir şeye ihtiyacınız olduğunda terminalde bazı karışık işlemlere başvurup bazı hatalar aldığınızda, bu hataları çözemeyip bir de fazladan zarar verdiğinizde paşa paşa "Linux'tan Windows'a nasıl dönülür?" konusu açıyorsunuz. Bizati deneyimdir efendim.

AMD ve Linux kuru fasulye-pilav gibiler.

Zaten kilo vermeye calisiyoruz, yapmayin soyle seyler. Gecen kim screen shot atti patir patir Divinity, WoW oynuyordu Linux'te.

Gidip AMD kart alip Gentoo kastiricam, kuru pilav siparis edicem olan saatlerime olacak kiskaniyorum okurken.

Saka bir yana da "cennet" cok iddiali olsa da biraz ne yaptiginizi biliyorsaniz Windows ve Mac cidden cok limitliyor bazen hareket alaninizi. Disarida Mac'te bir projede calisirken bazen "Bu kismi sonra evdeki canavarda yaparim yarim saatte" diyerek planlama yapiyorum. Mesela "Home" ve "End" tuslarini cok kullanan birisiyim, bunun olmamasina bile sovuyorum Mac'te calisirken. ( Alternatiflerinin oldugunun ve problemin OS degil de klavye dizayni kaynakli oldugunun farkindayim )

Ote yandan win, mac , linux hepsinin artisi eksisi var, ihtiyacina gore secip takilacaksin olay bu.

Zaten kilo vermeye calisiyoruz, yapmayin soyle seyler. Gecen kim screen shot atti patir patir Divinity, WoW oynuyordu Linux'te.

Gidip AMD kart alip Gentoo kastiricam, kuru pilav siparis edicem olan saatlerime olacak kiskaniyorum okurken.

Saka bir yana da "cennet" cok iddiali olsa da biraz ne yaptiginizi biliyorsaniz Windows ve Mac cidden cok limitliyor bazen hareket alaninizi. Disarida Mac'te bir projede calisirken bazen "Bu kismi sonra evdeki canavarda yaparim yarim saatte" diyerek planlama yapiyorum. Mesela "Home" ve "End" tuslarini cok kullanan birisiyim, bunun olmamasina bile sovuyorum Mac'te calisirken. ( Alternatiflerinin oldugunun ve problemin OS degil de klavye dizayni kaynakli oldugunun farkindayim )

Ote yandan win, mac , linux hepsinin artisi eksisi var, ihtiyacina gore secip takilacaksin olay bu.
Ben de macOS'in çok darlayan bir işletim sistemi olduğunu düşünürüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı