Linux bir cennet!

Ben de macOS'in çok darlayan bir işletim sistemi olduğunu düşünürüm.

Bu kadar kazma window management'i olan baska isletim sistemi yoktur muhtemelen. Insanlari nasil delirtmiyor sasiriyorum.

Windows 10 öyle bir işletim sistemi ki Windows'un kendisi bile kendi yaptığı sistemi geçemedi. Linux vesaire hikaye.

Windows'u ben de tebrik ettim Windows' 10'u gelistirdigi icin. Bir ara cok kiziyordum Windows'a Windows 8'den sonra Windows 9'u gelistirmedigi icin. Windows'un ampullugudur diyerek affettim sonra.

Linux mesela Linux'u o kadar gelistiremedi.

Merhaba, dün Linux serüvenime başladım ilk olarak Linux Mint Xfce denedim ama bana çok sade geldi bugün Peppermint OS dağıtımına geçtim ve Windows'tan kat ve kat daha iyi olduğunu anladım işte sebepleri.
1. Lisans satın almak zorunda değilsiniz.
2. Açık kaynak kodlu.
3. Kolay kolay virüs girmiyor.
4. İstediğiniz gibi kişileştirebilir ve kendiniz için uygun hale getirebilirsiniz.
5. Windows gibi RAM sömürmüyor.
6. Bir sürü dağıtım var.

Eki Görüntüle 1922993

Hepinizi Linux'a davet ediyorum!
Hocam partiye hoş geldiniz. 🥳

Microsoft Store Linux'a yüklense ve bazı Windows uygulamaları Linux'ta sıkıntısız bir şekilde çalışırsa geçerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
5. Windows gibi RAM sömürmüyor.
6. bir sürü dağıtım var.

Bunların avantajını anlamadım. Gidin 32 Bit Windows kurun 4 GB RAM yiyebilir maksimum.

Standardizasyon olmayan, kontrolsüz ortamları övmenin çok mantığı yok. Mesela sokak satıcısından beslenenler mi daha az hastalanır, marketlerdeki marka ürünleri tüketenler mi? Az çok anlamışsınızdır.

Virüs konusuna girmiyorum.

Hocam Windows harbiden çok RAM sömürüyor onda hemfikirizdir ayrıca günümüzde 32 Bit diye bir şey kaldı mı? Da çoğu yeni çıkan uygulama 32 Bit desteğini kesiyor uyumsuzluk sorunları açacak bir şey neyse bunu geçtim.

Elinde bir sürü seçenek olması güzeldir Windows'un masaüstü ortmanını istesen de değiştiremezsin ama Linux'ta istediğin her ortamı kullanabilirsin dağıtımlarda bu seçeneklerin paketlenip hataların aza indirilmiş hali. Örnek vermek gerekirse biri baharatlı diğeri peynirli gibi.

Kontrolsüz derken Windows'ta kontorülü Microsoft'un eline vererek çoğu verinizi kullanmasınımı kasdediyosunuz. Linux'ta kontrol sizdedir Windows'ta sırf bir Edge'yi kaldıramıyosunuz isteseniz bile bir sornaki güncellemesi yine kuruluyor.

Vermiş olduğunuz benzetmede saçma Türk gıda endüstrisinde yapılmasık hile yok yediğiniz en ufak bir şeyde tonlarca katkı maddesi o bu var. İnsanın ömrünü kısaltıyordur o gıda olamaycak şeyler. Giderim kuru pilav satıcısından yerim daha iyi.

Bunların avantajını anlamadım. Gidin 32 bit Windows kurun 4 GB RAM yiyebilir maksimum.

Standardizasyon olmayan, kontrolsüz ortamları övmenin çok mantığı yok. Mesela sokak satıcısından beslenenler mi daha az hastalanır, marketlerdeki marka ürünleri tüketenler mi? Az çok anlamışsınızdır.

Virüs konusuna girmiyorum.
Ram tüketiminin az olması zayıf sistemlerde daha stabil performans sunuyor. 32 bit windows 4 GB RAM'e kadar destekliyor. İhtiyaç durumunda diğer uygulamalar taş yiyecek sanırım? 8GB bellekte windows'ta şuan açık olan şeylerin aynısı açık olsa, Windows 10-11 gb civarında bellek tüketiyor olurdu.

Chromium tabanlı 2 uygulama (2 VS Code, 1 Discord), 11 sekme açık olan bir pencere ve tek sekmesi olan ikinci bir pencere ile Chrome açık, Java kullanan (aşırı memory heavy appler oluyor java uygulamaları) bir uygulama (JetBrains DataGrip) daha açık. Sistem gereksiz telemetri servisleri vb ile arka planda bellek sömürüsü yapmadığı için 8GB bellek bile olsa elimde rahatça çalışmaya devam edebilirim anlamına geliyor. Bu bir avantaj. Beraber bölümde okuduğum arkadaşım Windows üzerinde VS Code, Chrome, Discord açınca 7.8 GB bellek tüketimine ulaşıyor. Sistem tepkiselliğini bayağı kaybediyor.

Dolayısıyla düşük bellek tüketimi bir avantaj.
1693394957001.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı