Linux neden bu kadar uğraştırıyor?

• Konuyu başlatan wie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 2.268

wie

Decapat
Selam, Linux Mint kullanıyorum bir süredir ve sıkıntısızdı. Bugün sistem güncellemelerini indirmek için komutları girdim ve dpfkg 417 hatası verdi. Çözüm yollarına baktım ve kill komutuyla sonlandırdım işlemini. Yine de çalışmadı ve hatalar vermeye devam etti. Hiçbir sistem dosyasını silmeden, gereksiz kurcalamadan kullandım ona rağmen hata verdi. İki saat uğraştım ve olmadı. Dualboot için 78 GB boş alan tanımladım Mint'e ve sadece GNOME Boxes için Windows ISO dosyası indirdim. Bir anda 78 GB alanın hepsi doldu ve terminalde no Free space hatası almaya başladım saçma şekilde. Sonrasında disk alanımı nasıl temizleyebileceğime bakarken “rm rf” komutunu buldum yazdım ve sistem tamamen gitti. Bu benimle alakalı evet, fakat yine de bir komutla neden her şey gidiyor? Dualboot olan Windows'u bile boot edemiyorum. Neden bu kadar uğraş istiyor ve bir şey yapmama rağmen sistem çalışmamaya başlıyor. İndirmesi de kullanması da zor geldi açıkçası. Firefox üzerinde bile 60Hz görüyordum Xfce geçince düzeldi. Kullanıcı hatası kaynaklı olmayan hatalar can sıkıcı.

İfconfig, ve dosya yükleme komutları harici bir şey çalıştırmadım. WSL üzerinde Linux dağıtımı kurmayı denedim orada da aynı hataları aldım.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Selam, Linux Mint kullanıyorum bir süredir ve sıkıntısızdı. Bugün sistem güncellemelerini indirmek için komutları girdim ve dpfkg 417 hatası verdi. Çözüm yollarına baktım ve kill komutuyla sonlandırdım işlemini. Yine de çalışmadı ve hatalar vermeye devam etti. Hiçbir sistem dosyasını silmeden, gereksiz kurcalamadan kullandım ona rağmen hata verdi. İki saat uğraştım ve olmadı. Dualboot için 78 GB boş olan tanımladım Mint'e ve sadece GNOME Boxes için Windows ISO dosyası indirdim. Bir anda 78 GB alanın hepsi doldu ve terminalde no Free space hatası almaya başladım saçma şekilde. Sonrasında disk alanımı nasıl temizleyebileceğime bakarken “rm rf” komutunu buldum yazdım ve sistem tamamen gitti. Bu benimle alakalı evet, fakat yine de bir komutla neden her şey gidiyor? Dualboot olan Windows'u bile boot edemiyorum. Neden bu kadar uğraş istiyor ve bir şey yapmama rağmen sistem çalışmamaya başlıyor. İndirmesi de kullanması da zor geldi açıkçası. Firefox üzerinde bile 60Hz görüyordum Xfce geçince düzeldi. Kullanıcı hatası kaynaklı olmayan hatalar can sıkıcı açıkçası.

İfconfig, ve dosya yükleme komutları harici bir şey çalıştırmadım. WSL üzerinde Linux dağıtımı kurmayı denedim orada da aynı hataları aldım.
Hocam Linux geliştirilen bir işletim sistemi olduğu sebebiyle öyle. Linux'un arkadasında büyük firmalar yok. Onun yerine 40-200 arası ekipler var. Bu da daha yavaş gelişmesine yol açıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün sistem güncellemelerini indirmek için komutları girdim ve dpfkg 417 hatası verdi. Çözüm yollarına baktım ve kill komutuyla sonlandırdım işlemini. Yine de çalışmadı ve hatalar vermeye devam etti.

Arka planda sistem güncellemesi çalışırken zorla durdurmuşsunuz. Hata vermesi dışında ne bekliyordunuz? Sistem çökmemiş en azından.

Sonrasında disk alanımı nasıl temizleyebileceğime bakarken “rm rf” komutunu buldum yazdım ve sistem tamamen gitti.

Bilgisayara bütün sistemi silmek zorundasın demişsin, ne yapmasını bekliyordun?

Elinden tutup kaşıkla yemek yedirecek bir sistem istiyorsan bir MacBook veya ChromeBook kullan.

Hocam Linux geliştirilen bir işletim sistemi olduğu sebebiyle öyle. Linux'un arkadasında büyük firmalar yok. Onun yerine 40-200 arası ekipler var. Bu da daha yavaş gelişmesine yol açıyor.
Hocam, benim bildiğim dağıtımlara göre geliştirici sayısı değişiyor. Mint için yetersiz mi geliyor sizce?

Yaşadığınız sorunların geneline baktığımda bilgisiz ve bilinçsiz olmanızdan kaynaklanan hatalar var. Sistemi kullanmaya alışmadan, neyin ne olduğunu bilmeden bir şeylerin peşinde koşmayın. Sanal makinede deneyim kazanıp ondan sonra normal kullanıma geçin. Ben kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum. Neden acaba?

Hocam, benim bildiğim dağıtımlara göre geliştirici sayısı değişiyor. Mint için yetersiz mi geliyor sizce?
Hocam 2000 kişi çalışmadığı sürece yetersiz gelecektir. Önerim Arch kullanmanız olacaktır. Zor gibi göründüğüne bakmayınız en büyük Linux ekibi Arch ekibidir. Aynı şekilde Pop!Os'da güzeldir ancak ekibini bilmiyorum.

Yaşadığınız sorunların geneline baktığımda bilgisiz ve bilinçsiz olmanızdan kaynaklanan hatalar var. Sistemi kullanmaya alışmadan, neyin ne olduğunu bilmeden bir şeylerin peşinde koşmayın. Sanal makinede deneyim kazanıp ondan sonra normal kullanıma geçin. Ben kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum. Neden acaba?
Dostum bu kadar kaba olmana gerek yok ve ayrıca sana küfür etmişiz gibi Linux'u savunmana gerekte yok.

Dostum bu kadar kaba olmana gerek yok ve ayrıca sana küfür etmişiz gibi Linux'u savunmana gerekte yok.

Kabalık yok ki. Önüne gelen komutu alıp çalıştırmak bilgisizlik ve bilinçsizlikten kaynaklanır. Arkadaşa da nacizane tavsiyem sanal makinede deneyim kazanıp daha sonra kendi makinesine kurmasıdır.

Arka planda sistem güncellemesi çalışırken zorla durdurmuşsunuz. Hata vermesi dışında ne bekliyordunuz? Sistem çökmemiş en azından.

Bilgisayara bütün sistemi silmek zorundasın demişsin, ne yapmasını bekliyordun?

Elinden tutup kaşıkla yemek yedirecek bir sistem istiyorsan bir MacBook veya ChromeBook kullan.
Bilgili olduğumu iddia etmedim zaten. Sorduğum soruda Linux işletim sistemlerinin çalışma prensibinin saçma olduğuna dair dolaylı veya dolaysız bir şey göremedim. Ofansif tavrınız ilginç.

Daha önceki sistem güncellemelerinde yüklenleri xxx %100 yyy %100 şeklinde görüyordum ve bu sefer gözükmedi. İnternet üzerinden bulduğum adımları uyguladım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı