Linux vs Windows

İnan bana normal kullanıcı alıştığı şeyi kolayca bırakmıyor. Bırak terminalden uygulama indirmeyi adam mağazadan indirmeye üşeniyor. En ufak bir program lazım olduğunda yine terminalde buluyor kendini. Bu araştırmayı seven kullanıcılar için sorun değil ama o son kullanıcı dediğimiz kavram için eziyet. Ayrıca burada bulunan Linux fanboylari bile hahha atıyor mesajıma.
Eğer normal kullanıcıdan bahsettiğin tarayıcıyı açıp şuraya buraya bakayım diye kullanan kişiler ise tam zıttına onlar için arada neredeyse hiçbir şey değişmiyor.
Ve terminal kullanarak uygulama indirmemenin 2 sebebi olabilir paket adını bilmiyorsundur yada windows kulanan bir tembelsindir windows mağzasıda o kadar rezil ki içinde sayılı işe yarar uygulama var ama linux mağzalarının çoğu dolu dolu uygulama içeriyor.
Ve o terminal yada mağzadan uygulama indirmeye üşenen insanlar:
Tarayıcı aç > Siteye gir >indirme sayfasına gir > indirme bağlantısına bas > paketi aç > ileri ileri ileri > kurulumu bitir.
Terminal ise : Sudo apt install "paket adı" (veya neyse)
 
Arsenik'i tanıyamamışım gidip ona dağıtım anlatıyom hahaha atıyom, ben benim... Neyse. @Arsenik hocam özür dilerim tanıyamadım sizi.
Estağfurullah, benim sinir oldugum olay Linux'un kotu yanlarinin kabul edilmemesi. Yoksa ben de az Linux kullanmadim. Ama insanlarin onun dilinden anlamasi icin rahatini bozmasi gerek. Bu da son kullanicinin aliskanliklarini degistirmesi demek. Kim aliskanliklarini sebepsiz yere degistirir? Yoksa Linux hos.
 

Geri
Yukarı