Windows vs Linux

Eki Görüntüle 1993876Fazla emin olduğun için atıyorum. Arkada IDM, Mozilla Firefox (6 eklenti 10 sekme pdf, Chatgpt vs.), Steam, Word (Office 365), dosya gezgini açık.

Linux'ta Steam açsam, GNOME ile kullansam üstüne bu kadar Firefox sekmesi + eklentisi kullansam Word açsam swap kullanmadan o da bu kadar kullanacaktı. Kullanmazsa zaten bilgisayar kasar, yavaş olur. RAM kullanımı ile CPU kullanımı arasında bağlantı var ancak bazısı sadece (mantık olarak) onay verirken bazısı işlem serisi yürütüyor o yüzden birebir de değil.
1698508472734.png

1698508499048.png

Windows 10 kadar stabil olamaz ya.

Ayrıca niye Windows 11 kullanayım? Sistemim kassın diye mi? Dosya gezginin yanıt vermesini bekleyeim diye mi?

İyi de RAM kullanımı çok yüksekse CPU kullanımı da doğru orantı ile artar. Bir işletim sistemi niye boşta RAM'i sömürsün bu kadar?

Windows 11 boşta bile yükte çalışıyor. Bozuk bir işletim sistemidir.

Maalesef bunu diyen birisi bilgisayarın çalışma mantığını bilmiyordur. Sıfırdan oturup tüm her şeyi tekrar araştırmanı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bunu diyen birisi bilgisayarın çalışma mantığını bilmiyordur. Sıfırdan oturup tüm her şeyi tekrar araştırmanı öneririm.

Dedim ya? Niye boştayken RAM kullanımını en iyi getirmek adına RAM'i şişiriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 kadar stabil olamaz ya.

Ayrıca niye Windows 11 kullanayım? Sistemim kassın diye mi? Dosya gezginin yanıt vermesini bekleyeim diye mi?
Olmayan sorun saymaman için. Yanıt vermeme sorunlarının çoğu optimizasyon ayarlamalarının değişmesinden (sistemi bozmasından) dolayı oluyor. Stabilliğin yanıtı da yok attığın görselde zaten. Yalnız Firefox'un 3'te 1'inden az RAM kullanımı var Brave'in ancak eklenti açısından çakışmaları sevmediğim için kullanmıyorum.

Olmayan sorun saymaman için. Yanıt vermeme sorunlarının çoğu optimizasyon ayarlamalarının değişmesinden (sistemi bozmasından) dolayı oluyor. Stabilliğin yanıtı da yok attığın görselde zaten. Yalnız Firefox'un 3'te 1'inden az RAM kullanımı var Brave'in ancak eklenti açısından çakışmaları sevmediğim için kullanmıyorum.
Çok işlem açık olmasına rağmen Ram kullanımı çok iyi yani. Boşta gereksiz hizmet yok. Şişirmiyor bilgisayarı.

Şöyle düşün, sen aynı işlemleri Windows 11'de daha fazla kaynak tüketerek yaparken (işlemci, ram) ben daha düşük kaynaklar ile güzelce kullanıyorum.

Bu şimdi Windows 11 başarısı mı oluyor?

@453493 @615426 arkadaşlar vallahi Windows 11 başarısız bir işletim sistemi şu an. Kullanım oranı da artmıyor öyle.

Çok işlem açık olmasına rağmen Ram kullanımı çok iyi yani. Boşta gereksiz hizmet yok. Şişirmiyor bilgisayarı.

Şöyle düşün, sen aynı işlemleri Windows 11'de daha fazla kaynak tüketerek yaparken (işlemci, ram) ben daha düşük kaynaklar ile güzelce kullanıyorum.

Bu şimdi Windows 11 başarısı mı oluyor?

@453493 @615426 arkadaşlar vallahi Windows 11 başarısız bir işletim sistemi şu an. Kullanım oranı da artmıyor öyle.
İşin tuhafı, benim kullanımımda sıkıntı çektiğimi düşünmen.

İşin tuhafı, benim kullanımımda sıkıntı çektiğimi düşünmen.
Çünkü sistemin iyi kanki. Ben sen sorun çekiyorsun demedim.
Ben aynı işlemleri, uygulamaları Windows 10'da süper bir şekilde kullanırken Windows 11'de kasıyor.

Birçok insanda böyle sorunlar var.

Dedim ya? Niye boştayken RAM kullanımını en iyi getirmek adına RAM'i şişiriyor?

Ram kullanılmak için vardır. Ne kadar veriyi düzgün bir şekilde ramde depolarsan işlemcin o kadar hızlı bir şekilde cevap verecektir. Ram kullanımı işlemci kullanımını arttırmaz. Dediğim gibi oturup sıfırdan bilgisayarın çalışma prensibini öğrenmen lazım.

Eğer bu mantıkla hareket ediyorsan sana tavsiyem Windows XP kullan çok daha az ram kullanıyor arayüzüde çok hızlı. Hiç şişmez bilgisayarın. 😅

Çünkü sistemin iyi kanki. Ben sen sorun çekiyorsun demedim.
Ben aynı işlemleri, uygulamaları Windows 10'da süper bir şekilde kullanırken Windows 11'de kasıyor.

Birçok insanda böyle sorunlar var.
Optimize edilmiş ya da custom Windows 10 kurulu tahminimce, işlemlere baktığımda Defender vs. yok örneğin. Aynı şekilde Windows 11 kurarsan benzer sonuçlar elde edersin demek istiyorum.

Optimize edilmiş ya da custom Windows 10 kurulu tahminimce, işlemlere baktığımda Defender vs. yok örneğin. Aynı şekilde Windows 11 kurarsan benzer sonuçlar elde edersin demek istiyorum.
İstersen sana 1.3 GB'lik 22H2 Windows 11 en iyi custom iso atim. Ben çok detaylı denemeler yaptım. Windows 11 yapısal olarak bozuk. Windows 10'dan akmaya devam.

Ram kullanılmak için vardır. Ne kadar veriyi düzgün bir şekilde ramde depolarsan işlemcin o kadar hızlı bir şekilde cevap verecektir. Ram kullanımı işlemci kullanımını arttırmaz. Dediğim gibi oturup sıfırdan bilgisayarın çalışma prensibini öğrenmen lazım.

Eğer bu mantıkla hareket ediyorsan sana tavsiyem Windows XP kullan çok daha az ram kullanıyor arayüzüde çok hızlı. Hiç şişmez bilgisayarın. 😅
İyi de Windows 11'in Windows 10'a göre bir artısı yokken gerçek kullanım anlamında neden Ram'i en iyi ram kullanımı adı altında sömürsün ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı