Linux vs Windows

Şahsen ben Windows'u tercih ederim. Zaten işiniz için kullanacağınız programları da Windows da daha iyi ve kısıtlama olmadan (uygulamanın Linux'a desteği olmaması gibi) kullanabilirsiniz.
 
Kişisel kullanım için bence Windows daha uygun. Oyun işi zaten Windows'ta, orası ayrı mesele.

Külüstür bir ikinci bilgisayara sahibim, hocam Lubuntu kurmuştu zar zor kullandım. Mint Mate kurdum sonra onu da kullanması bir Windows kadar rahat değil. Uygulama bulması dert, onu kurması dert, PC'nin açılması dert ( 8.1 10 saniye sürerken test ettiğim Ubuntu-Lubuntu-Mint Mate-Mint Cinnamon 2 DK sürüyor )

En sonunda okulda ana bilgisayarımı kullanmaya başladım, Windows 10'u kullanmak çok daha rahat geliyor. O günden beri de Mint'li PC'yi açmadım.

Tabii Linux'a alışmış kişiler için o daha uygun gelecektir, ona bir şey diyemem. Ama çoğu şeyi yapmak Windows'ta daha basit.
 
Sizce hangisi 2022 yılında kullanılması daha mantıklıdır?
Bence Linux. Powershell olmasa hiç Windows da kullanamam ben mesela. Ama uzun süre boyunca Windows kullanmış birisi alıştığı için Linux kullanmak istemez. Aslında video düzenleme ve tasarım olarak da Linux üzmez.
 
Dual bot kullan parrot os kurabilirsin bence normal sürümünü gizlilik odaklı bir sistem diğeri de siber güvenlik amaçlı bir çok hack aracı var içerisinde ama normal parrot kursan daha iyi hemde kendisinde dahili disk şifreleme var bunu siber güvenlik olanda da var, diğer sistemler veya kullanıcılar, insanlar vs. erişemez diğeri de anonim sörf var tor ağına geçiyorsun internet sağlayıcından gizlenebilirsin.
 
Son düzenleme:
GNU/Linux sistemlerdeki program desteği oldukça yeterli, Kdenlive profesyonel düzeyde bir video projesinde çalışmıyorsanız yeterli, Krita, GIMP ve Inkscape ise profesyonel işlerde bile kullanılabilecek kadar gelişmiş.
 

Geri
Yukarı