Linux vs Windows

Tamam işte Linux'a akışınca da windows rahat gelmiyor
Icysmnx0lpsy.png

Senin söylediğin olay başka. Eski Linux yazılımlarını yeni distrolarda çalıştırmak imkansıza yakın.
Windows hala sürekli yamalanan NT Kernel kullandığı için olmasın? Bir regedit ile 7/Vista zamanlarına dönebiliyorsunuz arkadaşlar bu arada. Aslında senin sistemin zaten eski, haliyle eskiyi çalıştırması da bence normal...

Bu arada birçok Linux dağıtımı en eski haliyle modesetting görüntü sürücülerini hala destekliyor. Uygulama için örnek arasam ona da bulurum, ben sana driver örneği veriyorum daha ne olsun. Hatta en güncel olan Arch bile çatır çatır destekliyor.

Linux'ta oyun oynamak hadi belki biraz üzebilir ancak onun dışında Linux tamamen harika bir daldır. Masaüstünü kişiselleştir, masaüstüne Conky ekle. Her şey elinin altında olsun. Zaten kodlama konusunu arkadaşlar milyon kere söylemiş ona değinmeyeceğim.

Ya en basitinden, BSOD diye bir şey yok. Bu bile birçok kişiyi rahatlatır.

Ben oyun sebebi dışında asla Windows kullanmam. Tamamen gereksiz bir işletim sistemidir. RAM kullanımı desen inanılmaz yüksek. Bloatware kaynıyor zaten. Yani neyini ne sebeple övüyorsunuz? Kolay diye övüyorsanız da o da sizin bilgi birikiminizin yansıması. Zor işler becerecek ileri düzey bir bilgisayar kullanıcısı Linux ile yeteneklerini ödüllendirir. Emin olun size Windows'un kolay geldiği kadar Linux ona kolay geliyordur. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen birisinin de Windows övmesi doğal ya orası ayrı konu... Burda EFİ'yi bile bilmeyen Mount kavramından uzak birilerinin Windows'u övmesi son derece doğaldır. Herkes kendi yeteneğini ödüllendirsin son sözüm bu. Linux madem zor ve sorun yaratıcı bir başarım olacak sizin için, olsun varsın kullanmayın. Onu kullanıp eşsiz hale sokan birçok insan var.
Yaygınlık yok, uygulama desteği yok. Kullanımı pratik değil, standart yok, geriye uyumluluk yok.

Ahhhhhhh... Yine mi bu tartışma?

Kişiden kişiye değişir, ben her ikisinde de rahat olsam da GNU/Linux'da performans ve kararlılık bakımından bir tık daha rahatım. Yapılandırma kesinlikle daha basit, Allahın belası aptal dosya sistemi ve kayıt defteri yerine düzgün dosya sistemi ve düzenli bir dconf'umuz var, şu şeyi kesinlikle Windows'un kayıt defteriyle değişmem.
1674849427921.png
1674849490098.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı