Linux'a verilen destek

Son kullancıların iPhone kullandığını hep görürüm ama MacBook kullandıklarını görmedim. Çünkü MacBook Pro veya iMac profesyonelleri için bir cihaz bence. Studio için.

Ayrıca OS X'i övmedim fartkettiyseniz. Normal PC'lere kurulunca performanslı olmuyor bence.

Zaten donanımları render, modelleme ve complier gibi iş alanlarına çok uygun.

Bu donanımlar Linux'ta olsa harikalar yaratılır aynı Mac'teki gibi.

Açık kaynağın en büyük öncüsü Linux'tur demek tam doğru olmayabilir. Sadece Linux kernelini düşünürsek çok kişilere ayıp etmiş oluruz. En başta bu kernel kullanarak dağıtım oluşturan kişilere. Bunun dışında özgür ve açık kaynak sadece yazılımdan ibaret değildir. En bilinen örneği Vikipedi. Herkes kullanıyor, kimse de işletim sistemi tartışmalarında olduğu gibi kötülemeye çalışmıyor. Üstelik tamamen ücretsiz. Bunların dışında da örnekler verilebilir ancak konunun anlaşılması adına sanıyorum ki bu kadarı yeterli olacaktır.

Açık kaynağın en büyük öncüsü Linux'tur demek tam doğru olmayabilir. Sadece Linux kernelini düşünürsek çok kişilere ayıp etmiş oluruz. En başta bu kernel kullanarak dağıtım oluşturan kişilere. Bunun dışında özgür ve açık kaynak sadece yazılımdan ibaret değildir. En bilinen örneği Vikipedi. Herkes kullanıyor, kimse de işletim sistemi tartışmalarında olduğu gibi kötülemeye çalışmıyor. Üstelik tamamen ücretsiz. Bunların dışında da örnekler verilebilir ancak konunun anlaşılması adına sanıyorum ki bu kadarı yeterli olacaktır.
Aynen hatta bilgisayar donanımları açık kaynak olmadığı onun nasıl çalıştığını zor anlıyoruz.

Aynen hatta bilgisayar donanımları açık kaynak olmadığı onun nasıl çalıştığını zor anlıyoruz.

Donanımların nasıl çalıştığı genek olarak bellidir. Örneğin işlemcilerde mimari sürekli sürekli değişemez. Diğer büyük parçalar ise göz önünde duruyor zaten, gözle bile bakılıp anlaşılabilir.

Bunların dışında özgür ve açık kaynak donanım çalışmaları da mevcut. Duckduckgo'da açık kaynak donanım şeklinde arama yaparsanız birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Epic Games'in launcher'ından nefret eden varsa bu videoyu izleyebilir bu video Windows ve Linux için geçerlidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı