Linux'a verilen destek

GNU or NOT

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2020
Mesajlar
1.750
Makaleler
4
Çözümler
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dünya'da ve ülkemizde Linux'a verilen destek hakkında ne düşünüyorsunuz? Ya da uygulama geliştiricileri hakkında ne düşünüyorsunuz aslında çoğu uygulamanın artık Linux deseği var olmasa bile topluluk tarafından çok güzel alternafifleri geliştiriliyor peki siz ne düşünüyorsunuz?
 
Herkes "exe açmıyorsa nasıl kullanayım ya?" Kafasında olduğu için birçok kişi kullanmıyor fakat wine ile açılabiliyor. Daha fazla destek verilmesi gerektiğin düşünüyorum.

Aynen öyle herkes Linux'u sadece komut ekranı sanıyorlar.
 
Bak şöyle anlatayım;
Anneler ve babalar evlatlarına böyle destek vermez. O yüzden sonuna kadar "Linux Fan"ıyım. Gerekirse sadece bash ekranı kullanır yine vazgeçmem.

Ayrıca Windows'un hizmetleri sınırlıdır. Linux ise birçok sürümü olduğundan, herkese farklı şekilde hizmetler verebilir. Windows tek çatı altında yapmaya çalışıyor bunu.

Mesela güvenlik konusuda Windows, Tails ve Trusted Linux'un eline su dökemez,
Ya da kurtarma amaçlı olan DSL gibi 50 MB'lik bir Windows tasarımı yapamazlar sana.

Sunucuların yüzde 75'lik bir pazar payı Linux'un elinde. Technopat sitesi bile Linux sunucu kullanıyor.
 
Benim etrafimdaki çoğu kişi linux-macos kullanıyor. Bu ikisinede çoğu tercih ettigim uygulamalar open source geliştiği için oldukça keyifli oluyor. :) Windowsta kullanan birisiyim ama yönetilmeyi değil, yönetmeyi seviyorum. Bir şeyleri ilk başta etrafınızla geliştirmek gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı