Linux'a verilen destek

Linux'taki rahatlık Windows'ta yok Linux'ta saçma sapan virüsler ile uğraşmıyorsunuz. Çoğu bilgisayarlarda Windows kullanıldığından virüslerin çoğu Windows için yazılıyor. Yani Linux Windows'a göre kat ve kat daha güvenli. Performans açısından Linux daha hızlı ve daha stabil çalışıyor mesela 4-5 program açsam Linux'ta %25 %30 RAM tüketiyor Windows'ta %35 %50 RAM tüketiyor işlemcim ve ekran kartım daha serin çalışıyor Windows'taki çoğu gereksiz hizmet çok fazla RAM ve CPU kullanıyor. Eğer sistemde SSD yoksa Windows'un açılmasını bekliyorsunuz açılıyor masaüstüne geliyor bir de masaüstünde kendine gelmesini bekliyorsunuz yani mesela Google'ı açmaya çalışınca fazla bekletiyor sizi Linux'ta ise HDD ile hızlı açılıyor ve Windows'taki gibi ilk açılınca sizi bekletmiyor hemen Google'a basınca direk açılıyor. Bunların dışında Windows'ta oyunlar daha iyi performans veriyor birkaç oyun Linux'ta daha iyi performans veriyor yani oyun oynamıyorsanız Windows'ta kalmak için bir neden yok ha Windows'ta olan birçok program Linux'ta yok diyorsanız Linux'ta daha iyi alternatifleri var yoksada wine programı ile Windows'taki programları çalıştırabiliyorsunuz.
 
Windows'un da bir marketi var, her ne kadar mobil uygulamalarla dolu olsa da...
Bir o kadar da çöplük gibi bir market diyebilir miyiz? Hangimiz Windows'ta bir uygulamayı tarayıcıdan indirmek yerine Microsoft Store üzerinden indiriyoruz ki? Örneğin format sonrası Chrome, Firefox gibi uygulamaları (markette var olduğundan bile emin değilim). Neden Windows kurduktan sonra o market üzerinden kurulan Candy Crush gibi gereksiz uygulamaları silmekle vakit kaybediyoruz? Ben ihtiyacıma yönelik tüm işletim sistemlerini kullanıyorum duruma göre, hiçbirine fanboyluk yapmadan. En az Windows şu an. En basitinden Telemetry, sizi de ürkütmüyor mu? Virüs korkusuyla E-posta okumak, web sitelerinden dosya indirmek falan falan? Özgür hissedemiyorum nedense Windows'ta.
 
Günlük kullanım için Linux kullananlar; Font konusunda sorun yaşamıyor musunuz?
Nedendir bilmiyorum Linux dağıtımları üzerindeki uygulamaların fontları nasıl desem biraz dandik duruyor. Gereksiz köşeli ve pikselenmiş gibi duruyor.
Konuyu hortlatmış gibi oldum ama;

1601283614826.png

Bahsettiğim durum tam olarak bu.
 
Oyun oynamayanlar, sadece internette gezinenler, Windows'un yanına istediğiniz bir Linux dağıtımını kurabilirsiniz, ben öyle yaptım. Ara sıra açıyorum Mint Linux'u kurcalıyorum. Geçen Nvidia driveri komut yazarak kurdum bilgisayar dondu kaldı, meğer yanlış sürücüyü kurmuşum. Bir hafta içinde 6 Linux dağıtımını denedim ve sonunda Mint Linux'ta karar kıldım.
 
Son bir hafta 6 tane denedim, ondan önce de arasıra deniyordum.
Pardus.
Ubuntu
Kubuntu.
Lubuntu.
Kubuntu.
Fedora.
Mint.
Open suse.
Manjaro.
Debian.
PclinuxOS.
Mandriva.
Redhat.
Freebsd.
Saboyan.
Knoppix.
Puppy.
Dream linux.
Elementary.
MX linux.

Bunlar hatırladıklarım sadece.

Linux'ta oyunlar var ama Windows kadar değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı