Linux'un Ayrıcalıkları/Faydaları

• Konuyu başlatan Blap
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 72
  • Görüntüleme 4.848
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden olmasın? Mesela program desteği kötüdür. Linux için program azdır. USB'yi bile tanıtmak için yarım saat uğraşırsın. Kablosuza bağlanamazsın...

Anlayın artık, Linux günlük kullanıcı için uygun bir ortam değil. Sürekli sistemle uğraşılması gerekiyor. O terminal denen zımbırtı çoğu kişiyi hayattan bezdirir.
Windows çıktığından beri kölesi haline gelmiş Türkiye halkı için böyle olması, dünya üzerinde böyle olduğu anlamına gelmez. Zaten Linux'un avantajlarını gören Microsoft WSL ile giden müşterilerini geri çekmek istedi, ama onu da batırdı desem yeridir.

Windows'ta işletim sistemi seni kullanır, Linux'ta ise pilot sensin.
Bu arada kablosuz sorunu olan çok kişi de yok. Genelde başka dağıtıma geçince bile o sorun çözülüyor.

Neden olmasın? Mesela program desteği kötüdür. Linux için program azdır. USB'yi bile tanıtmak için yarım saat uğraşırsın. Kablosuza bağlanamazsın...

Anlayın artık, Linux günlük kullanıcı için uygun bir ortam değil. Sürekli sistemle uğraşılması gerekiyor. O terminal denen zımbırtı çoğu kişiyi hayattan bezdirir.
Terminal aşktır.
1612810117294.png

Angry Debian sounds

Sizin bakışınızla öyle. Linux'ta sadece 1 saat geçirip Windows'a dönerseniz böyle bir deneyim yaşarsınız. Linux için program az değildir. Genelde Linux için kullanılan program alternatifleri gerçeklerinden iyi olabiliyor. Bu bağlamda yaptığınız eleştiriye tabii ki de saygı duyuyorum. Fakat burada Linux deneyimini kötülemeniz gerekmezdi. Biz bu kadar insan Linux'u boşa kullanmıyoruz. Günlük kullanım için Linux Windows'tan daha iyidir. Kaynak tüketimi az, ve daha stabildir. Güncellemelerinizi bilgisayar açık iken uygulayabilirsiniz. Insanlar sizce eski bilgisayarlarına Linux'u boşa mı kuruyorlar? Yoksa daha fazla performans aldıkları, boş servislerin açık olmadığı, açıldığı zaman 2 GB RAM yemediği, mavi ekran almadığı, daha stabil performans elde ettiği, 1 komutla 30 dakikalık işini halledebildiği için geçiyor insanlar Linux sistemine. Daha fazla tartışmayalım. Zevkler ve renkler ayrıdır.

Linux serbest, açık kaynak kodlu, ücretsizdir. Microsoft, Azure servisini Linux'ta kullanıyor. Sorguladınız mı bu adamlar niye Linux kullanıyor ki?

Windows çıktığından beri kölesi haline gelmiş Türkiye halkı için böyle olması, dünya üzerinde böyle olduğu anlamına gelmez.
Dünya üzerinde de Windows ve MacOS lider. Yani bizde bir sorun yok.
Windows'ta işletim sistemi seni kullanır, Linux'ta ise pilot sensin.
Varsın, kullansın. Kamikaze gibi etrafta dolanmaktan iyidir bir otomatik pilotun olması. Hakimiyet istiyorsanız binary konuşun bilgisayar ile. Kullanışlılık bakımından Windows ve MacOS güzel noktadalar. MacOS'un Linux benzerliklerine de girmiyorum. Ona rağmen kullanıcıya zulüm değil de hizmet ediyor.

Varsın, kullansın. Hakimiyet istiyorsanız binary konuşun bilgisayar ile. Kullanışlılık bakımından Windows ve MacOS güzel noktadalar. MacOS'un Linux benzerliklerine de girmiyorum. Ona rağmen kullanıcıya zulüm değil de hizmet ediyor.
Şu penguenin dilini 1 hafta öğrenmeye çalışsalar ortalıkta "LiNukS zOr" diyen arkadaşlar kalmaz. Kullanışlı olup, olmaması onu kullanana bağlı, fakat birisi de gelip GNU/Linux forumunda toxiclik yaparsa benden kibar cevap da beklemesin.
Varsın, kullansın demişsiniz. Linux'un amacı da zaten özelleştirmeye açık olması. Bu yüzden milyon tane konfigurasyon var. Bu yüzden pilot sensin.

Windows'un en buyuk artisi driver/program/oyun cesitliligi ve uyumlulugu. Onun disinda bana gore bir artisi da yok.

Eger oynadigin bir oyun ya da kullandigin programlar native olarak Linux'te calismiyorsa sorun yasarsin.

Eger gunluk kullaniciysan, 3-4 tane oyunu sorunsuz oynuyor ve arada webde takiliyorsan maceraya gerek yok, Windows'ta kal.

Eger merak ediyorsan, Linux dunyasi neymis ogreneyim diyorsan o halde sansini dene.

Şu penguenin dilini 1 hafta öğrenmeye çalışsalar ortalıkta "LiNukS zOr" diyen arkadaşlar kalmaz. Kullanışlı olup, olmaması onu kullanana bağlı, fakat birisi de gelip GNU/Linux forumunda toxiclik yaparsa benden kibar cevap da beklemesin.
Varsın, kullansın demişsiniz. Linux'un amacı da zaten özelleştirmeye açık olması. Bu yüzden milyon tane konfigurasyon var. Bu yüzden pilot sensin.
Ben pilotken güvenilmez olurum. Kafam döner biraz. :) Bana hizmet edecek bir cihaz için onun kölesi olamam. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ben de bir kullanıcıyım. İki tarafı da denedim. Yorumumu "hayır, yalan söylüyorsun" diye karşılamak hiçbir fayda sağlamaz. Yırtınmak da bir işe yaramaz. Linux insanlara bir türlü inebilen bir sistem olamadı ve olamayacak bu kafayla.
hack.png

Böyle olmadıktan sonra savunmanın alemi yok.

Sizin bilgisayarınız için geçilmesi çok iyi olur. Kullandığınız programları söylerseniz daha mantıklı olur çünkü her programın desteği farklı. Dağıtımları kendi tercihinize göre ilk olarak Linux Mint Xcfe ya da Linux Mint Cinnamon ile başlayıp sonra başka dağıtımları deneyebilirsin. Windows yerine RAM kullanımı çok daha az ve bu sistemin performansını arttırıyor.
Mesela LOL oynuyorum ve bazı dosyalarım var. Bazı araştırmalar yapıyorum ve bunun içinde bir tarayıcıya ihtiyacım var. Hangi dağıtıcıyı kullanmalıyım sizce.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı