Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Normal bilgisayarda Linux kullanırsında. RTX 3070'li PC'de Linux kullanmak garip, elinde nimet var boşa kullanıyorsun.
Teknik olarak Vulkan API ile RT desteği geldi ve GNU/Linux'ta bazı oyunlarda RT kullanılabiliyor ama yaygın değil.
 
GNU/Linux gerçekten son kullanıcıya hitap eden, gizliliğe ve özelleştirilebilirliğe önem veren bir işletim sistemi. Pek çok yeni başlayan için güzel dağıtımlar mevcut. Zor diye kenera atılıp bir daha bakılmayacak bir sistem değil. Sadece sizin için doğru dağıtımı seçmekten ibaret. Neden Windows'tasın diyecekler için 'Yeni bilgisayarım gelsin Linux'a geçeceğim.' Boşuna laf etmeyin yani. Tek sorun Wine ile yaşadığım problemler. Çoğu zaman doğru çalışmıyordu. Belki de ben çalıştıramadım bilemiyorum ama günün sonunda kenara atılamayacak kadar düzgün ve önemli bir işletim sistemini kötülemenin yersiz olduğunu belirtmek istedim.
 
@gen2 hocam siz de Linux'a giriş hikayenizi, neden kaldığınızı anlatır mısınız? Çok merak ettim, bayağı uzun süredir Gentoo'dasınız sanırım. :)

Bana abim bulaştırdı diyebilirim. 1998 yılında bilgisayarımı abime vermiştim, o da bilgisayar mühendisliği okuyordu ve bilgisayarıma Mandrake kurmuş o şekilde başladım işte. İlerleyen yıllarda teknik servis olarak çalışırken data kurtarma gibi işleri Linux'te yaptım. Yaklaşık 2005'ten beri de ana işletim sistemim olarak kullanıyorum.
 
Boş işte. Özgür yazılım safsataları felan filan. Ben niye geçeyim pratik bir işletim sisteminden Linux'a? Kendinizi avutun beyler. Gülücük atmaya devam edin. 🤣
Yazık cidden acıyorum. Benim için geçmek mantıklı değil demek yerine boş diyerek ilgi kazanmaya mı çalışıyorsun :D? İstediğin ilgiyi vermişlerdir umarım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı