Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Tasarım ve özelleştirilebilirlik. Şunu sürekli atasım geliyor bir yerlere. :D

Ancak Windows'ta alışık olduğumuz bazı şeylerin olmaması üzücü. Örneğin fotoğrafı tarayıcıdan sağ alt köşeye sürükleyerek masaüstüne kaydetmek çok rahat oluyordu.
Eki Görüntüle 1011235
Bu Hangi Linux? (Örnek Linux Mint)
 
Bunları attığım şeyin bir harfini bile okumadan söylüyorsunuzdur inşallah.
Kullanmazsan kullanma arkadaş! Windows'unda kal! Zorla kullandırtmıyoruz ki biz bunu.

Ama illide nedenlerini istiyorsanız sayayım:
  1. arayüzü pratik ve özelleştirilebilir: Windows'un arayüzünde bir logo ve bir arama tuşundan başka bir şey yok.
  2. sürücü desteği: GNU/Linux'u kurduktan sonra çoğunlukla herhangi bir sürücü sorunu yaşamazsınız.
  3. uygulama desteği: evet. Şimdi alternativeto'da Microsoft Office'in alternatifini aratın. 10'larca alternatif gelecek. İhtiyaçtan dolayı Windows'daki bir uygulamayı GNU/Linux'da aratmamak için 10'larca hatta 100'lerce alternatifi yazılıyor. Hiç mi yok? Wine ne güne duruyor ki?
  4. sizi izlemiyor: deepin dışında içinde casus yazılım olduğu düşünülen bir dağıtım duymamışsınızdır.
  5. çeşitli: farklı amaçlar için farklı dağıtımlar yazılmış. Valve'nin bile SteamOS adında Debian tabanlı bir dağıtımı var. Günlük mü kullanacaksın: Mint GNU/Linux ve Zorin OS. Güvenlik ile mi uğraşacaksın: Parrot OS, Kali GNU/Linux ve blackarch işini görür.
Bu durumda Windows kullanmak için mantıklı bir sebep var mı?

Ben nasıl Fortnite oynayacağım nasıl PS kullanacığım?
 
Ben nasıl Fortnite oynayacağım nasıl PS kullanacığım?
Oyunun hiçbir şekilde desteklenmemesinde suç GNU/Linux'un değil oyunu yapan yazılım şirketinindir. Ama dual-boot yaparak kullanabilirsiniz. Günlük işler için GNU/Linux, oyun için Windows. 😉 Zaten Windows kadar yer kaplamıyor.
 
Son düzenleme:
Yazık cidden acıyorum. Benim için geçmek mantıklı değil demek yerine boş diyerek ilgi kazanmaya mı çalışıyorsun :D? İstediğin ilgiyi vermişlerdir umarım.
Bak ağıza bak ne kadar pis bir ağız bu? Ne ilgisi? Ben bir şey desem ceza alacağım. Uğraşılmaz sizinle.
 
Bak ağıza bak ne kadar pis bir ağız bu? Ne ilgisi? Ben bir şey desem ceza alacağım. Uğraşılmaz sizinle.

İnsanların kullandığı sevdiği şeylere boş demek normal bu mu pis? Anlamadığınız şey herkesin sizinle aynı fikirde olmak zorunda olmadığıdır. Ben GNU/Linux'un Windows'tan iyi olduğunu düşünüyorum siz olmaz öyle şey saçmalık gibi şeyler diyorsunuz. Windows'un iyi olduğu konular olduğu gibi Linux'un da iyi olduğu konular var.
 
İnsanların kullandığı sevdiği şeylere boş demek normal bu mu pis? Anlamadığınız şey herkesin sizinle aynı fikirde olmak zorunda olmadığıdır. Ben GNU/Linux'un Windows'tan iyi olduğunu düşünüyorum siz olmaz öyle şey saçmalık gibi şeyler diyorsunuz. Windows'un iyi olduğu konular olduğu gibi Linux'un da iyi olduğu konular var.
Hah bana böyle gel böyle konuş. Ben diyorum ki Linux kötü değil ve Windows'tan da iyi değil diyorum. Burada uzattıkça uzatan sizlersiniz. Habire alıntı yapıyorsunuz. Ben konuşmayayım o zaman siz alıntılayıp alıntılayıp bir şeyler yazın. Misalen ben Battleye gibi koruması olan Online oyun oynuyorum. Linux'ta nasıl çalışacak? Linux benim sevdiğim şeyleri çalıştırabiliyor mu? Bakın Single Player için harika bir işletim sistemi. Hatta ben de zamanında defalarca geçip durdum bir ara. Benim anlatmak istediğim olay bundan ibaret. AV1 codec atıyorum misalen Linux'ta var mı? Donanım hızlandırmalı Render var mı? Büyük render programları çalışıyor mu? Böyle isteklerime cevap verebilecek bir potansiyele sahip olsa Windows yerine tabii ki Linux kullanın derim. Herhangi bir paketi yüklemek bile ufak bir komutla oluyor beyler. Niye kendinizi kandırıyorsunuz? Çift tıkla çalıştır varken buna gerek var mı?
 
Hah bana böyle gel böyle konuş. Ben diyorum ki Linux kötü değil ve Windows'tan da iyi değil diyorum. Burada uzattıkça uzatan sizlersiniz. Ha bire alıntı yapıyorsunuz. Ben konuşmayayım o zaman siz alıntılayıp alıntılayıp bir şeyler yazın. Misalen ben BattlEye gibi koruması olan Online oyun oynuyorum. Linux'ta nasıl çalışacak? Linux benim sevdiğim şeyleri çalıştırabiliyor mu? Bakın Single Player için harika bir işletim sistemi. Hatta ben de zamanında defalarca geçip durdum bir ara. Benim anlatmak istediğim olay bundan ibaret. AV1 codec atıyorum misalen Linux'ta var mı? Donanım hızlandırmalı Render var mı? Büyük render programları çalışıyor mu? Böyle isteklerime cevap verebilecek bir potansiyele sahip olsa Windows yerine tabii ki Linux kullanın derim. Herhangi bir paketi yüklemek bile ufak bir komutla oluyor. Niye kendinizi kandırıyorsunuz? Çift tıkla çalıştır varken buna gerek var mı?

Çift tıkla çalıştır Linux dağıtımlarında da var? Anlamadığınız şey bunlar sizin sorunlarınız olduğu. Herkese hitap etmediği doğrudur ama kimseye hitap etmiyor diye bir şey de yok. Sizin yaptığınız işler için uygun olmaması herkes için uygun olmadığı anlamına mı geliyor? Adobe programları kullanan insanlar için uygun değil diye herkese söylüyoruz zaten bunu burada deyip Linux kullanılmaz demenin bir mantığı yok. Sen gelip burada Linux'un kendi suçu olmayan sorunlarını saydın ben de yukarıda Windows'un tamamen kendi suçu olan sorunlarını saydım (Zorla güncelleştirme, saçma sapan telemetri göndermesi ve sistemin stabil olmaması gibi).

Ayrıca kimse kullanmazsa büyük geliştiriciler neden uygulamalarını buraya çıkarsın ki? İnsanların kullanması gerekiyor ki GNU/Linux ve açık kaynak büyüsün, firmalar uygulamasını buraya çıkarsın. Windows bu şekilde dümdüz tekel oluyor ve 1000TL verdiğin işletim sisteminde rezil oluyorsun.
 

Geri
Yukarı