Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Komutlarını yazdım. Yazılım depoda yok. Snap üzerinden yükleniyor.
Senin kullandığın dağıtımda olmaması hiçbir dağıtımda olmadığı anlamına mı geliyor? Sırf gömmek için genelleme yapmayı bırakmalısın.

1626511883849.png

Linux satmasa ne olacak, diğerleri satar Linux'un yerini doldurur.
Hesaba katmadığın bir şey var. Windows, sistem kaynaklarını sömürüyor veri toplamak için. Bilgisayarını sadece sen kullanmıyorsun, Microsoft da kullanıyor yani.

Tasarım ve özelleştirilebilirlik. Şunu sürekli atasım geliyor bir yerlere. :D

Ancak Windows'ta alışık olduğumuz bazı şeylerin olmaması üzücü. Örneğin fotoğrafı tarayıcıdan sağ alt köşeye sürükleyerek masaüstüne kaydetmek çok rahat oluyordu.
Eki Görüntüle 1011235

Hocam bu Linux'un hangi sürümü ve hangi özelleştirme paketini kurdunuz? (ben Linux cahiliyim bilmediğimden soruyorum)🙁

Öyle ama başka kullanabileceğimiz bir işletim sistemi yok. Linux oyunlar için biraz sıkıntılı.
Oyununu da GNU/Linux'ta oynayan bir sürü insan tanıyorum. Bazı oyunlar hiç çalışmıyor doğru, ben de oyun oynamak için Windows'a geçiyorum ama oyun oynamadığım zaman hep GNU/Linux'tayım. Kalan bütün işlerimi GNU/Linux üzerinden yapıyorum. Dual boot diye bir şey var hani ikisini de kullanabilirsin.

Hocam bu Linux'un hangi sürümü ve hangi özelleştirme paketini kurdunuz? (ben Linux cahiliyim bilmediğimden soruyorum)🙁
Linux Mint Cinnamon. Şu videodaki ilk 5 adım yeterli olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

qBitTorrent için az önce.

Sudo apt Update.
Sudo apt install snapd.
Sudo snap install qBitTorrent-arnatious

Komutlarını yazdım. Yazılım depoda yok. Snap üzerinden yükleniyor.

Kısaca milleti mecbur etmeyin. Herkesin kafa basmaz kullanamazlar. Adamlar Windows yükletmek için 50 lira format parası veriyorlar. Sen diyorsun Windows kullanma. Sen dedikçe adam sana ve Linux'e küfrediyor iyi mi oluyor?

Snap kurup snap üzerinden program indirmişsin. Ubuntu kullanıyor olsaydın bu snap kurulu olarak gelirdi ve yazılım mağazasında snap uygulamalarını görebilirdin ve programı kullanmak için komut yazmana gerek kalmazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
snap kurup snap üzerinden program indirmişsin. Ubuntu kullanıyor olsaydın bu snap kurulu olarak gelirdi ve yazılım mağazasında snap uygulamalarını görebilirdin ve programı kullanmak için komut yazmana gerek kalmazdı.

Ubuntu dışındaki dağıtımlara da Snap Store
kurulabiliyor. Arayüz üzerinden indirmeler yapılabiliyor bu şekilde.

[CODE title="Snap Store" highlight="1"]sudo snap install snap-store[/CODE] şeklinde tek seferlik bir komut ile Snap Store kurulup terminalsiz işler halledilebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı