Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Hocam birincisi bu Debian bir taban dağıtım. Boş bir kutu verir içini siz doldurursunuz. Ayrıca Linux kullanacaksanız kişiselleştirme yapmayı sevmeniz gerekiyor bence. İstediğiniz şekle sokabilirsiniz bunu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videodaki normal görev çubuğu tamam da. Benimkide aşırı kötü onu nasıl düzelteceğim Windows 95 gibi.
 
Videodaki görev çubuğu tamam da. Benimki de aşırı kötü onu nasıl düzelteceğim?

Videoda en başta Mint-y teması kullanılmış. Şu an yüklüyse size anlatayım isterseniz nasıl değiştireceğinizi.
Öncelikle
McMojave bu temayı indiriyorsunuz ve içini açıyorsunuz.

1627666595228.png


Bu klasöre atıyorsunuz. Ayarlara girip temayı seçiyorsunuz bitti.

Ayrıca Debian şu an Debian 10'dan 11'e geçiş aşamasında. 10'u indirir indirmez 11'e upgrade yapmanızı öneririm yoksa Cinnamon sürümü oldukça eski oluyor bu yüzden düzgün çalışmayabilir. 11'e upgrade yapmak oldukça basit bir konu açarsanız yardımcı olacaklardır. Terminal kullanmadan da yapabilirsiniz tabii ama terminal daha stabil olur.
 
Windows'un özelleştirilebilirliği ve uygulama çeşidi az mı?
Ben baktığımda Windows mağazasında çok fazla uygulama ve oyun var. Mesela Ubuntu'nun mağazasında hiç duymadığım programlar var ama çok az, geniş ama az var.
@Revivmeooi Hocam kurulumda hangisini seçmem lazım ne işe yarıyor tam anlamadım. @Kerem00 Bir fikriniz var mı hocam ne işe yarıyor Debian Desktop Enviroment'ın altındakiler?
13f13f13f1f.PNG
 
Son düzenleme:
@Kerem00 Bir fikriniz var mı hocam ne işe yarıyor Debian Desktop Enviroment'ın altındakiler?
Debian Desktop Environment ile GNOME seçeneği aynı işe yarıyor, oradaki seçenekler masaüstü ortamları. Masaüstü ortamı(Desktop environent.) sistemin görünüşünü, kullanımını, hafifliğini ve stabilitesini etkiler. Sondaki print server yazıcı kullanıyorsanız lazım olur, kalanlar ise sunucularla alakalı seçenekler.

Yeni başlıyorsanız Debian önermem.
 
Ben baktığımda Windows mağazasında çok fazla uygulama ve oyun var. Mesela Ubuntu'nun mağazasında hiç duymadığım programlar var ama çok az, geniş ama az var.
@Revivmeooi Hocam kurulumda hangisini seçmem lazım ne işe yarıyor tam anlamadım. @Kerem00 Bir fikriniz var mı hocam ne işe yarıyor Debian Desktop Enviroment'ın altındakiler? Eki Görüntüle 1123275
Bunlar DE. DE'ler senin sistemine ve istediklerine bağlı olarak değişiyor. GNOME seçebilirsin güzel bir DE'dir.
 
Eki Görüntüle 1123245
Aynısına benziyor çok kötü bir tasarım. XFCE ve Cinnamon seçmeme rağmen değişiklik olmadı yalnız. MS-DOS bile daha iyi bu menüden.
Yamulmuyorsam SS'teki masaustu ortami Cinnamon. GNOME, KDE Plasma, Pantheon ve DDE haricindeki DE ve WM'ler cogu kullanici icin ozellestirmeye ihtiyac duyuyor.

Bazi dagitimlar DE ve WM'leri ozellestiriyor ve eger ozellestirmeye ugrasmak istemiyorsaniz o dagitimlari secebilirsiniz. Ben en sade sekliyle kurup ozellestirmeyi kendim yapmayi tercih ediyorum, Debian ve Arch benim icin bu yonden iyi.
 

Geri
Yukarı