Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Bu işlemlerin hepsi terminalsiz de yapılabilecek şeyler bu arada. Bir sorun olursa etiketle ayrıca Telegram'daki GNU/Linux gruplarına katılmanı öneririm oldukça yardımcı oluyorlar oraya da yazabilirsin.
Hocam sistemi bozdum sanırım hiç bir komut çalışmıyor şu hatayı veriyor (Ubuntu):
1313f13f13f.PNG

Düzelttim hocam şunu yaptım:
13f31fxczxc.PNG
 
Pop OS'u deneyeceğim. Mint'in görünümü nasıl hocam? Mint derken tam adı nedir.
Linux Mint. Linux Mint Cinnamon ile gelir ve fazla fazla özelleştirilmiyor. Mac OS teması falan yaparsın ama Mint ile tek panel kullanmak daha iyi oluyor. Pop OS ise bildiğimiz GNOME fakat daha hızlı daha bugsız ve daha iyi. Pop OS 21.04 sürümünde kendi DE'sini kullanıyor 20.04 kurmanızı tavsiye ederim.
 
Linux Mint. Linux Mint Cinnamon ile gelir ve fazla fazla özelleştirilmiyor.

Nasıl özelleştirilmiyor? Cinnamon KDE'den sonra en iyi ve en kolay özelleştirilen masaüstüdür. Gnome Shell gibi adam etmek için onlarca eklenti kurmanıza da gerek yok, Cinnamon'u varsayılan araçlarla pencere kenarlıklarından, kaydırma çubuklarının kalınlığına kadar özelleştirebiliyorsun. Debian ile çok basit bir tema kullanıyor sadece. Debian, Arch ya da Fedora ile gelen varsayılan Xfce masaüstünü görseniz ne dersiniz acaba? Bence Cinnamon, her şekilde Gnome ve diğer çatallarından daha kullanışlı ve kolay bir ortam sunuyor. KDE gibi plastik görünümlü değil (benim görüşüm, bunu beğenenler de vardır tabii) ve ayarlar arasında kaybolmuyorsunuz, Gnome Shell kadar da yavan değil, oldukça iyi bir denge tutturulmuş denilebilir.

Aşağıdaki ekran görüntülerinin her ikisi de görünüm olarak değiştirilmiş Cinnamon masaüstleridir.

lm-20-2-cinnamon-2-png.1100694.png


masauestue-goeruentuesue-04-21-png.986147.png
 
Son düzenleme:
Nasıl özelleştirilmiyor? Cinnamon KDE'den sonra en iyi ve en kolay özelleştirilen masaüstüdür. GNOME Shell gibi adam etmek için onlarca eklenti kurmanıza da gerek yok, Cinnamon'u varsayılan araçlarla pencere kenarlıklarından, kaydırma çubuklarının kalınlığına kadar özelleştirebiliyorsun. Debian ile çok basit bir tema kullanıyor sadece. Debian, Arch'ya da Fedora ile gelen varsayılan Xfce masaüstünü görseniz ne dersiniz acaba? Bence Cinnamon, her şekilde GNOME ve diğer çatallarından daha kullanışlı ve kolay bir ortam sunuyor. KDE gibi plastik görünümlü değil (benim görüşüm, bunu beğenenler de vardır tabii) ve ayarlar arasında kaybolmuyorsunuz, GNOME Shell kadar da yavan değil, oldukça iyi bir denge tutturulmuş denilebilir.

Aşağıdaki ekran görüntülerinin her ikisi de görünüm olarak değiştirilmiş Cinnamon masaüstleridir.

lm-20-2-cinnamon-2-png.1100694.png


masauestue-goeruentuesue-04-21-png.986147.png

Hocam ben daha çok tema bakımından demiştim onu. GNOME'a uygun çoğu tema Cinnamon'da sorun yaşatıyor. Cinnamon'a özel yapılan temaların çoğu da benim hoşuma gitmiyor açıkçası. Cinnamon benim GNOME'dan sonra en çok sevdiğim masaüstü bu arada severim Cinnamon'u. KDE ise buglı ve kötü bir DE bence.
Hatta bu da benim eski Cinnamon masaüstüm kendisine Sweet ve Whitesur dışında sorunsuz tema bulamamıştım pek.

1627771333902.png
 
Hocam ben daha çok tema bakımından demiştim onu. GNOME'a uygun çoğu tema Cinnamon'da sorun yaşatıyor.

Gnome temalarında, GTK ve Shell temaları bulunur genellikle. Eğer tema içinde Cinnamon teması yoksa, uyum sağlayacak başka bir tema bulman gerekecektir. Ama bu durum Shell için de geçerli, bazı Gnome temalarında Shell teması da yok. İşin GTK tarafında, Cinnamon ve Gnome açısından değişen bir şey olmaz, Cinnamon zaten GTK3 masaüstüdür, temanın GTK kısmında uygulamalar ile ilgili sorun yaşanmaz. Bazı temalarda ise, pencere kenarlığı bulunmayabilir, zaten pek çoğu birbirine benziyor; böyle bir durumda ben uyum sağlayacak başka bir pencere kenarlığı kullanıyorum, hatta bazıları otomatik olarak tema rengi ve açık koyu olmasıyla uyum sağlıyor.

Biraz önce yazdıklarından hareketle ilk defa Ant temasını denemek istedim, bu temada Cinnamon ile ilgili tema dosyaları da mevcut, Nemo ile ilgili css dosyası da bulunduğu için sorun yaşatmadı. Böyle sorun yaşatmayacak bir çok tema mevcut aslında.

GTK, Cinnamon: Ant Nebula
Simge: Fluent

lm-20-ant-2.png


lm-20-ant-1.png
 

Geri
Yukarı