Lise okumadan yazılımcı olmak

Yazılım için lise matematiği gerekiyorsa niçin meslek liselerinin yazılım bölümünde 11.sınıftan matematik kalkıyor ve 12.sınıfta direkt staj başlıyor o zaman eğitim sistemi burada hatalı olmaz mı?

Sözel bölümmü seçtiniz.
Sözel bölümü falan seçmediğimi düşünüyorum direkt olarak Meslek Lisesinde Yazılımda Nesnesel Programlama seçtim.

Tamamda ben şu an meslek lisesinde yazılım okuyorum ve zaten 11.sınıfta benden matematik gidiyor yani.

Sayısal olan tüm derslerim kalkıyor 11.sınıfta.

Kardeşim 11. Sınıfa kadar okumuşsun zaten, bu saatten sonra neyini bırakıyorsun?

Eğer daha fazla matematik görmeyeceksen kendini bir şekilde geliştirmen gerek. Fen lisesinde bile verilmeyen daha üst düzey matematik bilgisine bile ihtiyacın olacak. Yoksa Arduino'yla müzik çalmaktan öteye gidemezsin.

Bu iş tamamen kendini geliştirmene bakıyor. Liseye devam edip etmemen kendi bileceğin iş, ama ben bu kadar okuyup da son sene bırakmazdım. Elinde en azından diploman olur.

Yazılımcı olmayı hedefliyorum, daha lise öğrencisiyim ve okumaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Çünkü freelancer olarak iş yapmak istiyorum ve yazılım derslerini Udemy, YouTube gibi vb yerlerden öğrene biliyoruz nasılsa.
Çok büyük bir ilgim var yazılıma, sizce lise okunmalı mı yoksa okunmasa da olur mu?

Emin ol fizik ve matematik yazılım yapacağın alana göre değişiyor. Ama çoğu yerde kesinlikle matematik lazım.

Kardeşim 11. sınıfa kadar okumuşsun zaten, bu saatten sonra neyini bırakıyorsun?

Eğer daha fazla matematik görmeyeceksen kendini bir şekilde geliştirmen gerek. Fen lisesinde bile verilmeyen daha üst düzey matematik bilgisine bile ihtiyacın olacak. Yoksa Arduino'yla müzik çalmaktan öteye gidemezsin.

Bu iş tamamen kendini geliştirmene bakıyor. Liseye devam edip etmemen kendi bileceğin iş, ama ben bu kadar okuyup da son sene bırakmazdım. Elinde en azından diploman olur.

Daha 10.sınıfım ama okumak beni çok sıkıyor bende anlamadım ama pskolojik olarak okula giderken yolum çok uzun olduğu için mi yoksa okuldan nefret mi ediyorum anlamıyorum hiç gidesim gelmiyor.

Yazılımcı olmayı hedefliyorum, daha lise öğrencisiyim ve okumaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Çünkü freelancer olarak iş yapmak istiyorum ve yazılım derslerini Udemy, YouTube gibi vb yerlerden öğrene biliyoruz nasılsa.
Çok büyük bir ilgim var yazılıma, sizce lise okunmalı mı yoksa okunmasa da olur mu?

(Bkz: Abi yazılım öğren diyorlar bırakıyorum ben liseyi.)

Son düzenleme:
Hocam eğer böyle birşey başarırsanız okulunu okuyanlardan daha başarılı olursunuz fakat bu cok zor dur yani özel kişiler yapabilir o iş için doğmuş gibi düşünün

Hocam eğer böyle birşey başarırsanız okulunu okuyanlardan daha başarılı olursunuz fakat bu cok zordur yani özel kişiler yapabilir o iş için doğmuş gibi düşünün
Daha başarılı falan olmaz, bunun yetenekle veya özel bir kişi olmakla da alakası yok sadece çalışmaya bağlı bir şey. Lise okumamış biri yazılımcı olamaz.

Daha başarılı falan olmaz, bunun yetenekle veya özel bir kişi olmakla da alakası yok sadece çalışmaya bağlı bir şey. Lise okumamış biri yazılımcı olamaz.

Neden olmasın ki? Bana göre, lise okunmalı. Bunun, kişisel gelişim için gerekli olduğunu düşünüyorum. Fakat, kendini doğru geliştiren herkes okul okumadan veya bir kursa gitmeden de başarılı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı