Lise okumadan yazılımcı olmak

Yazılımda lise matematiğinin gerekli olabileceğini düşünüyorum, özellikle programlama kısmı ise, onun dışında eğer kendi startup'ınızı veya o tarz bir şey, yani kendi işinizi falan kurmazsanız veya sizi bir şekilde lise diplomasız bile alacak birini bulamazsanız pek iyi olmayabilir , demek istediğim freelancer olarak ne kadar para kazanabilirsiniz ki? Veya tüm hayatınızı o şey üzerinden mi devam ettireceksiniz? Meslek olarak işe girmek istediğinizde sizi nasıl almalarını planıyorsunuz, kendi işinizi vb. kurmazsanız dediğim gibi yukarda? Artı olarak Türkiye'de olduğumuz için x2 daha zor bir hayat olabilir diye düşünüyorum, yani lise diplomasını almanızı ve lisedeki temel matematiği öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

Programlama dili öğrenirsin sıkıntı olmaz. Zaten herkesin karıştırdığı şey yazılım öğrenmekle programlama dili öğrenmenin aynı şey olduğunu sanmaları. Şimdilik sana tavsiyem hem programlama dili ve algoritma bilgini geliştirmen, diğer yandan da matematiğe asılman. Matematik çok önemli bir şey.

Kusura bakmayın ama yazılım sektörü çok bktan bir noktaya evriliyor. Dandik bir chat yapay zekası bile birçok yazılımcıdan iyi kod yazıyor. Bu durum böyle giderse sadece en kaliteli yazılımcılar sektörde tutunabilecek, diğer sağda solda web sitesi yazan elemanların hepsi tarih olacak.

Böyle bir durumda ikincisi olmaya çalışmanın hiçbir mantığı yok.

Kusura bakmayın ama yazılım sektörü çok bktan bir noktaya evriliyor. Dandik bir chat yapay zekası bile birçok yazılımcıdan iyi kod yazıyor. Bu durum böyle giderse sadece en kaliteli yazılımcılar sektörde tutunabilecek, diğer sağda solda web sitesi yazan elemanların hepsi tarih olacak.

O nasıl iş o botu kim yazıyor Allah yaratacak hali yok :D

Ben de aynı fikirdeyim ama bu kötü bir şey mi ki? Acayip bir yazılımcı enflasyonu var ve dediğiniz gibi sadece en iyiler sektörde tutunabilecek. Zaten en iyilerden biri olmayacaksam sektörde tutunamamam gayet adil bence. Bu konu zaten hala tartışılan bir konu o yüzden şimdi bunu konuşmaya başlarsak konu 10 sayfayı bulur :D

Ben de aynı fikirdeyim ama bu kötü bir şey mi ki? Acayip bir yazılımcı enflasyonu var ve dediğiniz gibi sadece en iyiler sektörde tutunabilecek. Zaten en iyilerden biri olmayacaksam sektörde tutunamamam gayet adil bence. Bu konu zaten hala tartışılan bir konu o yüzden şimdi bunu konuşmaya başlarsak konu 10 sayfayı bulur :D

Ben matematik öğretmeniyim hocam, beni çok da ilgilendirmiyor zaten🤭

Vala kendi tecrübelerime dayanarak söyleyeyim şu anda lise okuyorum üniverste gibi bir hedefimde yok zaten ama C# ve Unity alanında kendimi bayağı geliştirdim üstelik fazla ingilizcem olmamama rağmen uzun lafın kısası her şey tecrübeyle biter benimki de 5 yıllık tecrübe sonuçta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı