LoL'de kazanmak imkansız

LoL'de bir oyunu kazanmanın nasıl mümkün olduğunu bana anlatır mısınız? Bir oyunu nasıl kazanıyoruz anlamak istiyorum.
Öncelikle takımın iyi olmak zorunda, takımın iyi olmazsa kazanmak imkansız. Düzgün metaya bağlı karakterleri banlayabilirsin ve metaya uygun güçlü karakterler oyna. Takım arkadaşı bul. Böyle olursa kazanma ihtimalin artar.

Şimdi bir oyunu kazanmak için bir sürü koşul var... Ama yazmaya başlıyayım biraz.

Öncelikle, en önemli fark yetenek seviyesi ve oyun bilgisi. Yetenek seviyenizin rakiple eşit ya da üstünde olması gerekiyor. Oyun bilgisi olarak onlarla kafa tutacak düzeyde olmalısınız.

Seçtiğiniz şampiyonlar uyumlu olmalı, Teamfight yapabilir durumda olmalısınız. Soloqde Scaling şampiyonları rahatlıkla seçebilirsiniz. Ya da lane kabadayısı bir takım kurarak sürekli koridorda baskı kurup, kartopu etkisiyle oyunu erken dakikalarda bitirebilirsiniz.

Takımla iletişiminiz çok önemli. Özellikle jungle ve mid/top arasındaki iletişim iyiyse, genellikle maçı kazanırsınız. Jungle her ne zaman karşı ormana yaklaşırsa, midlaner koridorda baskı kurup lane'i pushlayıp ormancısına yardım etmeli. Ama eğer lanede gerideyse veya pushlamak istemiyorsa ormancısına bunu erkenden söylemeli. Yoksa bir iletişim kopukluğu olur ve bu genellikle 1 kişinin ölümüyle sonuçlanır.

Moodunuzun yüksek olması en önemli etkenlerden birisi. Eğer oyunu eğlenerek oynamıyorsanız, maksimum performansınızı hiçbir zaman veremezsiniz. Takımınızla kavga etmemeye çalışmamalı, kavga edenleri mutelemelisiniz. Her zaman sakince oynamalısınız.

Şampiyon bilginizde aşırı önemli. Ne kadar çok şampiyon oynarsanız, ne kadar çok şampiyonu öğrenirseniz 1v1'lerde ve 5v5'lerde o kadar avantajınız olur. Karşınızdaki şampiyonun ne kadar vurduğunu tam bilemezseniz, direkt 1-0 geri başlarsınız. Veya altınızdaki şampiyonun ne kadar vurduğunu ve ne yapabileceğini bilmezseniz, hiçbir zaman öne geçemezsiniz.

İstersen bu YouTuber'ın videolarını göz at. Nasus ile ve başka karakterler ile 1V9 nasıl oyun taşınabilir anlatıyor.

İstersen bir göz at derim. Ama erken oyunda adamı öldürme taktiğini 7/24 kullanma derim kemik zırhı varsa adamın Tao gibi sende zortlayabilirsin.

Eğer soloda baskıyı kurarsan ve ormancı sürekli olarak sana karşı taraftan gang gelirse bot rahatlar ve kendi ormancı bot üzerinde baskı kurabilir. Eğer karşı ormancı Top'a gelmezse sende vadiyi alırsın yararsın komple soloyu. (en son Jax sorunsalı videosunda oldu bu olay.)

Ama tabii ki de senin oyunculuğun önemli. Nasus gibi güçlü bir çarı alır ve stack güzel yaparsan her türlü taşırsın. (ama tabii sıvışma girmek rünlerden çok önemli.)

İstersen bu YouTuber'ın videolarını göz at. Nasus ile ve başka karakterler ile 1V9 nasıl oyun taşınabilir anlatıyor.

İstersen bir göz at derim. Ama erken oyunda adamı öldürme taktiğini 7/24 kullanma derim kemik zırhı varsa adamın Tao gibi sende zortlayabilirsin.

Eğer soloda baskıyı kurarsan ve ormancı sürekli olarak sana karşı taraftan gang gelirse bot rahatlar ve kendi ormancı bot üzerinde baskı kurabilir. Eğer karşı ormancı Top'a gelmezse sende vadiyi alırsın yararsın komple soloyu. (en son Jax sorunsalı videosunda oldu bu olay.)

Ama tabii ki de senin oyunculuğun önemli. Nasus gibi güçlü bir çarı alır ve stack güzel yaparsan her türlü taşırsın. (ama tabii sıvışma girmek rünlerden çok önemli.)
Benim oyunculuğumun gram önemi yok. Her şey takıma bağlı, can çalma nerf yediğinden beri 1v5 atma da kalmadı artık.

Benim oyunculuğumun gram önemi yok. Her şey takıma bağlı, can çalma nerf yediğinden beri 1v5 atma da kalmadı artık.
Can çalma nerf yediği kadar ağır yarada nerf yedi. Hala 1v5 atabiliyorsun. Şuanki yamadaki aatrox nerfünden önce Kararma+DD alıp 1v5 atıyorlardı master eloda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı