Kendi has karekterini tanıman zaman alacak. Benim kennen ama başladıktan yıllar sonra öğrendim. Garen gibi karekterler üst seviyede pek işe yaramaz. Bence daha çok uçan kaçan şeyler tercih et.
Jung oynayacaksan çok sağlam sabır gerektirir. Güzel oynarsan oyunu taşırsın.
Solo ise bence o kadar kolay değil. Kaynaklarını kullanmayı bilmelisin yoksa ölürsen o yere gidesiye kadar adam kulenin canına okur. Çok uzun bir koridor.
Mid en kısa koridor. Genelde suikastçiler veya büyücüler tercih edilir. İlerleyen dakikalar tek yeme ihtimalin çok fazla. Çok hızlı olmam gereken bir koridor.
Bot ise adc ve sup isimli iki kişiden oluşur. Yeni başladığın için önermem pek. Adc genelde farm yapar sonradan gücü çıkar, sup ise karektere göre değişir. Genelde ya rakibi yanınıza çeker ya can basar.
Boş boş sinir olacaksan başlama. Ağabeyim öyleydi her şeye bağırıyordu o değil ben kıracaktım bilgisayarı.
Oyunda laf atan olursa direkt sustur ama işaretleri kalsın. Boş yere atıyorsa onu da sustur.
Kısa terimleri öğrenmen hayati önem taşır ve
bu tarz yerlerden öğrenebilirsin.
Burada diyeceklerimi muhtemelen unutacaksın o yüzden tecrübe ederek öğrenmek daha mantıklı gibi.
Karekter tavsiyelerim ise şunlar:
Kassadin: Karekterin olayı 6. seviyeden sonra başlar. Ultisi bu karekteri adam yapan şey. Ultisini fulledikten sonra canavar olur. Ormancı ile anlaş sana 3-4 kill salsın mümkünse. Karekteri öğrenmek için kassadincreed izleyebilirsin.
Kennen: Bu karekteriyse yine ultisi yapıyor diyebilirim. Takım savaşı olduğunda ortaya girip en az 3 kişiyi sersemletmek için ultisini kullan. O sırada ölmemek için zhonya bas.
Darius: Karekterin olayı kanama bırakmak. 6 kere vurduktan sonra 6 kanama bırakıyorsun sonra rakibe ulti atarsan genelde ölüyorlar. Unuttum biraz bu karekteri.
Oyuna bayağıdır girmediğim için karekterlerin amacından ziyade ismini yazsam daha iyi olur. Hepsi basit karekterler.
Warwick, yasuo, annie, cho gath, diana, fizz, ırelia, jarvan IV, jax, katarina, kha zix, kled, lux, Master'yi, Mordekaiser, Nasus, nunu, olaf, pantheon, poppy, pyke, renekton, sion, soraka, teemo, talon, tryndamare, udyr, volibear eskiden kolaydı şimdi bilmiyorum, zac.
Bu oyunda bile ses kasmak önemli. İşaret seslerini, flash seslerini falan duymak önemlidir.
Oyuna hangi ayarlar ile başlayacağın önemli. Çözünürlüğün sabit kalsın, yeteneklere hangi tusla rahat basıyorsan ona ayarla zira sonradan değiştirmeye insanin tıpası yemez, sensivity ayarın sabit kalsın.