CodeExpert
Centipat
Eğer drift atmayacaksanız otomatik vites eğer atıcaksanız manuel vites kısa ve öz (!)
Ben öyle biri miyim? Kırılıyorum ama.Sen direkt olarak bu duruma yanlı olarak bakıyorsun, işin öteki markaları ve şanzımanlarını göz ardı ederek bir yorum yapıyorsun.
Kendim para verip almadığım sürece markayla aramda sorun yok. Denk gelince VW'yi büyük bir keyifle kullanıyorum, alıp veremediğim yok kendisiyle.tek bir markayı hedef almana gerek yok.
Bunun sebepleri başka. Mercedes, BMW, Audi gibi üçlü ölüme parası yetmeyenlerin ilk tercihi VW oluyor. VW de istisnasız çift kavrama kullanıyor. Yani VW 2 şanzıman seçeneği sunsa kim çift kavramayı seçer merak ediyorum.Her sorunda bir servet harcatan şanzıman tipi sandığınız kadar yüksek hata oranlarına sahip olsaydı 10 yıllık bu tip şanzımanlı araçlardan bu kadar fazla trafikte dolaşıyor olmazdı.
Normalde öyle olmadığın için diyorum zaten.Ben öyle biri miyim? Kırılıyorum ama.
Anlatmak istediğim konu şu; çok uzun yıllar önce satın alınmış çift kavramalı şanzımanlardaki hata oranları bile aslında genel kullanıcı kitlesi içinde makul düzeylerin sınırında kalıyordu. Bu tip şanzıman çoğu sorununda serviste bir servet bıraktırır, hata oranları sanıldığı kadar yüksek olsa bu kadar yıldır kullanıcıların hepsinin sorun yaşaması gerekirdi. Bu durumda da her sorunda servet bıraktıran bir şanzımana sahip 10 yıllık arabaların sayısı trafikte bu kadar fazla olmazdı. Büyük çoğunluk bu şanzımanları sarf malzemesi olarak görebileceğin baskı balata değişimi hariç masraf yapmadan yıllarca kullanabiliyor.Bunun sebepleri başka. Mercedes, BMW, Audi gibi üçlü ölüme parası yetmeyenlerin ilk tercihi VW oluyor. VW de istisnasız çift kavrama kullanıyor.
Ben seçmem, net diyorum.Yani VW 2 şanzıman seçeneği sunsa kim çift kavramayı seçer merak ediyorum.
Otomatik vites sizin yerinize değiştirir vitesleri. Her yönden daha iyidir.Sorum kisa ve net olacak.
Manuel vites aracın otomatik vites araca göre artısı nedir?
8 senedir Jetta kullanıyoruz ve bir tane bile sorun çıktığınız görmedim.Aracını temiz kullanıp DSG'den şikayetçi olan kimse duymadım. Parça pahalılığıysa, VW'in her alanı için var.
Bunun dışında otomatik şanzıman mantığı değişiyor artık. Ama insanımız bir türlü anlayamıyor. Fiyat farkı fazla olmasa otomatik bir aracı manuel araca tercih ederim, hele ki İstanbul gibi bir yerde.
Tüm sırrı bozdun be.Otomatik vites sizin yerinize değiştirir vitesleri.
Basit bir şekilde açıklayayım dedim. Neden kahkaha emojisi koyduğunuzu da anlamadım. Cidden basit bir bilgi vermek sizin için alay konusu mu?Tüm sırrı bozdun be.
Cidden basit bir emoji sizin için bu kadar büyütecek dert konusu mu? Tamam geri alıyorum, pardon beyefendi hazretleri.Neden kahkaha emojisi koyduğunuzu da anlamadım. Cidden basit bir bilgi vermek sizin için alay konusu mu?
S Tronic ve DSG çok benzer şanzımanlar ancak Audi premium tarafında olduğu için basit hata oranları daha düşük şanzımanda. Yalnız mekatronik arızası oranı biraz korkutabilir.Audi A4 2.0 da çok hoşuma gidiyor ama şanzıman yüzünden almak yemiyor.
BMW pek sevmediğim hatta son araba alma maceramda 3 farklı aracını da denedikten sonra fikrimin daha da aynı olduğu bir marka yalnız 3 serisi her zaman o sınıfın en iyi 2 aracından biri. O kadar param olsa ben de düşünürdüm açıkçası.BMW 3 (her ne kadar kitlesi bozuk olsa da) varken değmez diyor insan.
Hocam ne bu tripler? Beyefendi hazretleri falan? Cidden bu kadar ego sahibi misiniz? Abartmış olabilirim ancak herkesin alay etmek için bu kahkahayı kullanmasından bıktım.Cidden basit bir emoji sizin için bu kadar büyütecek dert konusu mu? Tamam geri alıyorum, pardon beyefendi hazretleri.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.