Moderatörler bıktırdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kurallara uymak zor değil, buranın kuralları varsa uyulur. Uymayan da girmez olur biter. Sorun şu, kuralları dayanak gösterip, dengesiz ve dikkatsiz bir moderatörün kurbanı olmak zorunda değiliz. Üslup bozuk diye ceza vermek kolay. Sırf dragqueen kelimesinden rahatsız olundu diye üyelik silmek, üslup ve kural mı oluyor.

@aliyıldırımz Vatan'a gittikten sonra tavsiye istemenizin zaten bir anlamı yok. Çok bir verimi kalmaz zira, buradan tartışmanın.

Forumlar genel anlamda WhatsApp gibi değildir, anında cevap vermek ya da cevap almak mümkün değildir.

Ayrıca konu başlığında "Acil, yardım, Çok Hızlı" gibi kelimelerin kullanımı da yasak. Hem, durumun acil olup olmadığını da bilemeyiz zira böyle bir çok konu açılıyor.

Forumda çoğu kişi bilgisayar almadan günler, haftalar önce konu açıyor. Hatta aylar öncesinden konu açanlar bile oluyor.

Bence bu gibi konuları açan kişilere ceza verilmesi gerek. Yardıma ihtiyacı olan insanların konusu bunlar yüzünden ana sayfada uzun süre kalamıyor.

Kurallar olmazsa kaos olur, ceza verilmezse kural koymanın bir amacı kalmaz, moderatörlerden şikayet konularının peş peşe açılması tesadüf olamaz, demek ki moderatörler göz yummuyor, bu forum için iyi bir şey.

Konuyu açan dostumuz, rapor kısmından ciddi derecede hakaretlerde bulundu.

Süresiz uzaklaştırıldı, gitmesine de çok sevindim şahsen.

Sosyal medya, rahat rahat küfür edilebilecek bir yer değil. Hele ki forum ortamı.

Yasalar burada da geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende başta üye olduktan sonra istemiz bisürü uyarı alıyordum...
Nedenini de bilemiyordum, konuya da cevap veremiyordum, agır sövmeme neden oldu ama sonradan alıştım.
Noktalama işaretlerinden sonra boşluk koymayı ögrenmemi sagladı iyi oldu bi yandan ama bi yandan degişik, saçma, anlamsız hata sayılmayacak cezalar da yok degil.

Aldığım cezalar sadece dil konusunda yaptığım yazım yanlışları oldu. Bu sitede herhangi bir konuda yanlış yapmadım, umarım da yapmam. Bilgisayar veya oyun konusunda olsun, gündelik yaşamla ilgili olsun her türlü çözemediğim soruyu bu platformda çözdüm. Elinden gelen yardımcı olmaya çalıştı. Ama ben konuyu açarken kuralları çiğnemedim, yardımcı olan arkadaşlar da konuya cevap yazarken kuralları çiğnemedi. Eğer çiğnersem rapor edilmemi isterim, eğer başkası çiğnerse onu rapor ederim, sonuçta 1 saatliğine her türlü kural kaldırılsa toplumda neler olacağını düşünün derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı