Çözüldü MSI Gtx970 GTA V Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yildizahmet2009

Hectopat
Katılım
26 Temmuz 2015
Mesajlar
92
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ekran kartım MSI GTX970, işlemcim ise AMD FX8320 olduğu halde GTA 5'te arabayla hızlı bir şekilde giderken FPS 10 ile 25 arasında ve aralıklarla donma oluyor. Normal bir şekilde giderken sorun yok. Nvidia Experience ile optimize ettim. Cevaplarınız için teşekkürler.
 
Çözüm
Arkadaşlar sorun çözüldü, ekran kartı ile beraber gelen DVD ile yapmıştım kurulumunu ama driverlar eskiymiş yenilerini yükledim ve düzeldi. Cevaplar için teşekkürler.
@Seçkin Öztürk Ne oldu komik mi geldi? Arkadaşın dediği şey doğru. İşlemci darboğazı yüzünden böyle bir sıkıntı yaşanıyor vede grafik kalitesini arttırırsa işlemcide ki yük azalıp ekran kartında ki yük artacak bu sebeple darboğaz azalacak :) Bundan sonra dalga geçmeden önce 10 kere daha düşün :)
 
FX 8320 nin darboğaz yapacağını sanmıyorum. Population ayarlarını ve Distance ayarını kısabilirsin diğer ayarlarıda yükseltirsen işlemciye binen yükün nerdeyse yarısı azalacaktır. Fakat darboğaz olacağını sanmıyorum.
 
Düşük ayarlarda dar boğaz olurken zaten 25fps alıyor sanki ayarları artırınca işlemcinin yükü azalıyor. Ekran kartı kendini daha çok zorlayacaktır işlemci onu beslemek için kendini o kadar zorlaması gerekmeyecek kısmen doğru ama düşük ayarlarda zaten düşük fps alıyor bir işe yarayacağını sanmıyorum. Ayrıca fx 8320 de darboğaz olsa bile fps o kadar düşmemeli gözden kaçan bir şeyler var.
 
Ram yetmezliği veya oyunun orjinal olmasından kaynaklanabilir oyununuz orjinal mi ?
Ram'im 8 GB ve oyun orijinal Steam'den aldım.

Grafik ayarlarını arttır. Böylece işlemciye binen yük azalır. Olası darboğazların önüne geçmiş olursun.
Hocam grafik ayarlarını Nvidia Experience kendi yapıyor zaten ayarlar bayağı yüksek, ayarları düşürüyorum yine aynı FPS değerleri oluyor.

Önerebileciğim 2 tane Game Booster var.
  • Game Booster 3
  • Razer Game Booster
Benim Bildiğim Game Booster 3 daha iyi olması lazım. :)
Teşekkürler, deneyeceğim.

İşlemci bende de %100 oluyor ama VSync'u yarım yapıp 30 FPS aldığım zaman işlemci normale dönüyor. Sende dene. İşlemcim 3230M. :)
Teşekkürler, deneyeceğim.

Bence PSU da sorun var. Ekran kartına veya işlemciye yeterli miktarda enerji sağlıyamıyor bence. PSU nuz kaç watt ve markası nedir ?
Hocam PSUm 550 wat 80+ sertifikalı Gigabyte marka 12volt çıkışı 456wat ayrıca ekran kartını 8 aylık bir araştırma sonucunda aldım. MSİ Power Calculator'dan baktım yetiyor.
 
Benim bilgisayarımda FX 8300 ve GTX 960 olmasına rağmen yüksek ayarlarda 80-90 fps civarında alıyorum. Çözünürlüğü düşürmeyi dene , açıksa vsync i kapat , arka planda belleği harcayan uygulama varsa onları kapat , virüs taraması yap , Driver Booster vb. uygulamalarla driverlarını güncelle eğer gene fps de sıkıntı olursa Game Booster gibi uygulamaları ozaman kullanırsın.
 
Arkadaşlar deneme sonuçlarına göre grafik ayarlarını artırdığımda veya düşürdüğümde biraz daha kötü oldu en iyi FPS değerini Nvidia Experience'nin optimize ettiği ayarlarda aldım. CPU kullanımı %70 - 80, sıcaklığı 60 - 78 derece arasındadır. GPU ve CPU'da zorlanma da olmuyor. Oyun da orijinal Steam'den aldım.
 
Vsync açık mı açıksa kapat veya işlemci darboğaz yapıyor olabilir tek çekirdekse eğer sıkıntı olabilir. 8 çekirdek işlemci kullanılmasında yarar var.

Sorun PSU kaynaklıda olabilir sonuçta istenilen watt miktarını veremezse performans düşebilir. 700-800 watt lık PSU lar sizin için ideal olabilir.

Sadece ekran kartının watt yetmesi değil sistemin toplam harcadığı watt miktarı da önemli oyunu oynarken sistemin toplam harcadığı güce bakmanız gerek eğer PSU nuzun watt miktarını geçiyorsa sorun PSU kaynaklıdır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı