Müslüman mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle kanallar sırf insanı Müslüman yapmak için yalanlar uyduruyor, araştırmak için en doğru yer Kuran.

"Kıyâmet (mahşer) günü, kulun sorgulaması namazdan başlayacaktır. Eğer, beş vakit namazı tamam ise, felâha (Cennet'e) kavuşacak, namazı noksan ise hâb-ü hüsranda (cehennemde) kalacaktır."
Müslümanlıktan çıkarmaz. Ama cezasını çeker o kul. Cehennemde temelli kalan, kâfirlerdir. Günahı çok Müslümanlar, affa ve şefaate kavuşamazsa, cezası kadar Cehennemde kalacaktır. Bu, yanlış düşünce meal okumanın, Kur’an-ı kerime kendi görüşüne göre mana vermenin neticesidir.

Verdiği kanal çok yanlış. İnsanlı dinden soğuturlar. Bu yüzden olay çıktı.
Şüpheye düşen birinin kitabı okuması elbet daha doğru olur. Fakat bahsettiğiniz YouTube kanallarının birkaç videosunu izlemiştim ve dediğiniz kadar beni rahatsız etmedi. Alternatif olarak izlenip, bir fikir sahibi olunabilir bana göre.

Şüpheye düşen birinin kitabı okuması elbet daha doğru olur. Fakat bahsettiğiniz YouTube kanallarının birkaç videosunu izlemiştim ve dediğiniz kadar beni rahatsız etmedi. Alternatif olarak izlenip, bir fikir sahibi olunabilir bana göre.
Muhtemelen amaç da bir tohum ekmek zaten.

Bahsettiğin kanal "bu kalemin bile yaratıcısı varken dünyanın nasıl olmasın" diyen bir kanal. Eğer bunlar mantıklı geldiyse karşılığı olarak kırmızı hap videolarını da dinlemeni de tavsiye ederim.

YouTube'dan din mi öğrenilir çok merak ediyorsan aç kaynağını oku.

Taklidi imandan tahkiki imana geçiş sürecinde olabilirsiniz, bu sürede tüm dinleri araştırın ve kendiniz için en doğru olanı bulun bu arada profil fotoğrafınızla konunuz çok uyumlu olmuş :) .

Arkadaşlar selam. Kendi kendime bazen müslüman mıyım ya da sözde mi öyleyim diye soruyorum ve bu beni tedirgin ediyor. Ya ölünce diğer dünya yoksa gibi şeyler düşünüyorum ve bunun ihtimalinin olduğunu da biliyorum. Kendi kafamda bir şeye inanmaya başladım fakat cehennemlik olmaktan da çok korkuyorum. Kafam çok karışık sizce ne yapmalıyım tavsiyeniz var mıdır?
Bilmem, müslüman mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı