Nafaka Kadının Hakkıdır!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nafaka alanların 1000 tanesi kadın ise 1 tanesi erkek. Mahkemeler hukuka uygun karar vermek yerine "geleneksel" bakış açısıyla karar veriyor, adaletsizlik var. Yoksa evliliği boyunca 3 çocuğu da başka erkeklerden yapan ve boşanma arefesinde de sevgilisi olan kadına nafaka bağlatmak mantığa uygun değil.
Verilen kararların doğru olduğunu söylemiyorum. Fakat nafaka olmalı. Mesela çocuğun velayeti annedeyse, baba belli bir miktar vermeli. Veya diyelim eşi, çalışmasına izin vermemiş. Bunu kanıtlayabilirse yine belli bir miktar nafaka almalı. Bu vb. durumlarda olmalı.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Kadın zaten nafaka ödüyor. "Yoksulluk Nafakası" kısmından ne anlıyorsunuz? Kim yoksulluğa düşerse (kadın veya erkek) nafaka isteme hakkına sahip. Herkes nafaka almamalı zaten fakat kimin ihtiyacı varsa almalı.
Hocam bence nafaka olayı tamamen kalkmalı çünkü erkek zora düşerse işini kaybederse ne yapacak kadındanda istemek bence ayıp erkeğe göre yani benim için öyle ben bir erkekten veya kadından para isteyemem kendimi geçindirecek param olsa yeter.
 
Hocam bence nafaka olayı tamamen kalkmalı çünkü erkek zora düşerse işini kaybederse ne yapacak kadındanda istemek bence ayıp erkeğe göre yani benim için öyle ben bir erkekten veya kadından para isteyemem kendimi geçindirecek param olsa yeter.
Hocam erkek parasının yetmediğini mahkemeye kanıtlarsa dava açabiliyor ve kararı düşürebiliyor. Zaten örnek verdim üstte durumları. Çocuğun velayeti kimdeyse ve parası yetmiyorsa nafaka almalı, eşi çalışmasına izin vermediyse vs. nafaka almalı. Bu vb. durumlar haricinde oldukça gereksiz bir şey. Mesela Şeyma Subaşı'nın nafaka alması. Bir sürü kafesi, sponsorluk anlaşması vs. var, ama yine de nafaka alıyor. Bu karar çok saçma mesela.
 
Madem eşitlik var vekalet babaya verildiğinde de kadın ödeyecek o nafakayı. Kadın iş gücü diyorlar, istihdam diyorlar ama iş nafaka ödemeye gelince "o erkeğin işi".
Kadın işgücü ve istihdam diye kimse demiyor kadın evinde kalacak çocuğuna bakacak dayak yiyecek sesini çıkarmayacak eşi kendisine kuma getirecek diyorlar.

Adını sanını ilk defa duyabileceğiniz sitelerden tee 2018'lere dayanan 5 tane makaleyi toplayabilmek için bir yerlerini yırtmışsın istersen çok geriye gitmeden ben sana 6 gün içerisinde ataerkil toplumun şiddetine maruz kalmış 20 tane kadın sayabilirim ne yazık ki bir çoğu cinayete kurban gitmiştir. Nafaka cümlesi kadın düşmanlarının toplaştığı bölge oldu haklı olup olmamanızın önemi yok, bugün istanbul sözleşmesini kaldırtan zihniyete hizmet ediyorsunuz bu paylaşımlarla.

Yeni şafak'dan makale paylaşmışsın. 13 yaşında çocuk kafalarıyla ülkede cehaleti bitirmeye çalışıyoruz yazık bize. Bir kadının girdiği her işte maruz kaldığı mobbing, taciz, eşitlenmeyen çalışma şartları, bazı kesimlerde hem çalışıp hem ev ile ilgilenmesi beklenmesi gibi yargıları olguları gerçekleri kırın, şartları eşitledikten sonra neden kadınlar nafaka ödemiyor diye sorarsınız. Temmuz 2019 verilerine göre işgücüne katılım oranı kadınlar için %34,5 iken erkekler için %71,8. Çocuğa bakan tarafa koşulsuz nafaka ödenmeli. Fakat şunu bilin, mevcut iktidarda kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik her hamle sadece kadının aleyhine işler. Ergenlik hormonlarıyla red edildikten sonra gelip sağa sola nefret söylemleri saçmak için bahane aramayın. Sizi büyüten anneye yazık.kadınları kötüleyerek şiddet uygulayan kesime çanak tutuyorsunuz.

Kadınlar işe alınırken "çocuk yapmayı düşünüyor musunuz" diye soruluyordu. Artık evlilik düşünüp düşünmediği soruluyor. Evet cevabını alan patron işe almıyor. Kadın'a iş ve yaşam şartlarını erkekler ile eşitlerseniz nafaka ödemeye razı olacaklarını düşünüyorum en azından ölüm tehditi ile yaşamıyor olurlar

edit: ayrıca çocuk yoksa niye nafaka ödüyoruz? bu kadar sakat kural mı olur? adamlar ülkedeki kadın düşmanlığını artırmak için kadına avantaj veriyormuş gibi göstermişler keriz gibi oltaya düşüyorsunuz
 
Kadın işgücü ve istihdam diye kimse demiyor kadın evinde kalacak çocuğuna bakacak dayak yiyecek sesini çıkarmayacak eşi kendisine kuma getirecek diyorlar.
Kadınların yaşadığı hayatı haberlerden anlamaya çalışırsan ortaya böyle bir şey çıkıyor işte.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı