Ne için varız?

Nasıl var oldum?
Onu biyoloji (ve eger Müsluman isen din) açıklamiyor mu?

Aciklayamiyor su an icin ( Abiyogenez yeterince olgun degil ). Ama bir gun aciklarsa yine biyoloji aciklayacak.
Din nasil oldugunu aciklayamaz. Doga bilimlerinin alanina girer o is. Din sadece hede hodo emretti, kemikten toprak ufurdu vs gibi figuratif sekilde aciklamaya yeltenir, interpretasyona cok aciktir.

Şahsen ben hayatta sadece merak ettiğimiz şeyleri bulmak için geçici olarak durduğumuzu düşünüyorum. Ve intihar etme isteği ile doluyorum bazen.

Son düzenleme:
Ne için var olduğumuzu kimse bilmiyor, kendi rızam dışında bu dünyaya geldim. Annemi, babamı, doğduğum şehir, ülkeyi seçme hakkı bana tanılmadı. Şimdilik etrafımdaki somut ve soyut nesneleri gözlemleyerek ömrümü geçiyorum. Neden var olduğumuzu asla bulamayacağım çünkü beynimin kapasitesi bu soruların cevapları için yetersiz.

Nedensiz niçinsiz varız. Rabbimiz istediği için vâr olduk. Allah hepimizi iyi insanlarla tanıştırsin. Hayırlı iftarlar.
Aslında bu konular Din üzerinden yargılanırlar ise de tam cevap çıkmıyor ki ? Üstüne bu konuyu soran bir kişi büyük olasılık ile Varoluş Sancısı yaşamaya başlamış bir Agnostik kişi falandır. Başka bir görüşe inanan birisinin böyle sorduğunu daha görmedim en azından.

Varligin bir sebebi oldugu varsayimi din dayatmasidir, zira arkasinda bir bilinc oldugu on kabulunu yapar. Bunu bilmiyoruz, o yuzden genel gecer bir cevap sayilmadigi gibi "kesin" cevap hic sayilmaz.

Hayir. Yaraticinin neden var oldugu sorusuna da yonlendiriyor, o da dinlerin cokusu sayilir bu bakis acisiyla. Zamandan mamandan munetehezzik diyerek yirtabiliyorsa o sorudan, bu sorudan da yirtilir.
yaratıcı var olmasa atomdan everene kadar herşey nasıl var olabilir ki? herşeyin bir ezeli olmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı