Ne olacak bu ülkenin hali?

Düzeltmek adına çalışacağız, çalışacağız ve yine çalışacağız. Başka bir seçeneğimiz yok. Burası iyisiyle/kötüsüyle ülkemiz, evimiz. İdeallerimiz bu yönde yoğuruldu. Zor da olsa, var olabilmek adına elimizden küçük/büyük her ne geliyorsa yapmak zorundayız.
Beklediğim ideoloji.
 
Etrafımdaki insanlara anlatıyorum durumları nedir ne değildir diye. 3 binlik telefonun var ne istiyorsun, bizim zamanımızda yoktu diyorlar, hiç anlamıyorum, ben sizin zamanınızı ne yapayım? Ayrıca o telefonun neden 3bin olduğunu sorgulayan yok maalesef. 2000 sonrası doğan nesil artık yurt dışında tuvalet temizleme hayali kuruyor.
Bana da demişlerdi bilmiyorlar ki 2000 yıllarında teknoloji o kadar gelişmemişti. Ülkede telefon bile lüks sayılıyor artık. Milletin üstüne bakıp "senin ayakkabın var ve fakirsin?" diyenler üremeye başladı yani diyecek bir şey bulamıyorum artık. Keşke her gün birbirlerine sallamak yerine birleşip ülkeyi düzeltmeye çalışsalar eminim ki daha yararlı olacaklar. Hepsi başka bir şeyin derdinde. Geçenlerde alışveriş yaparken "bu fiyatlar ne ya" demiştim yanımdaki amca "telefonun var hala konuşuyorsun" demişti o zaman anladım biz birleşmedikçe bu ülke düzelmez.
 
Ülkenin yöneticilerinden çok halkında önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir kişi gelip tüm ülkeyi kalkındıramaz.
Ekonomik büyüme zincirinin başı altyapıdır ; eğitim ve teknoloji olarak. Bunları kim sağlayacak hocam. Devlet okullarını bir gezin, ne var içinde. Zaten teknolojiyi askeri ve sağlık dışında çok göremiyorum.
 
Çoğu Avrupa ülkesinde de fiyatlar küresel piyasada maliyetin artması sebebi ile arttı. Bizde bu artış ekonominin kötü durumda olması sebebiyle kat ve kat fazla hissedildi. Ayrıca Türkiye devletini Avrupa devletleri karşılaştırmak aşırı saçma . Bizi gelişmekte olan ülkeler ile kıyaslamanız lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı